Leukste badplaatsen Fuerteventura

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Fuerteventura

Eindeloze zandduinen, mooie witte stranden, een overvloed aan goddelijke tapas, een fijn klimaat (zelfs in onze winter!) en een vulkanisch landschap; Fuerteventura heeft alles in huis voor een veelzijdige zonvakantie. Maar waar verblijf je? We zetten de leukste badplaatsen op Fuerteventura op een rij. Aan jou de keuze!

Fuerteventura in een vogelvlucht

Van al onze vakantiegangers gaat by far het grootste gedeelte naar de Canarische Eilanden. We zijn inmiddels een ware expert als het op deze bestemming aankomt. En we krijgen dan ook niet geheel onterecht vaak de vraag: “Naar welk eiland kan ik het beste gaan?”.

Een kant en klaar antwoord daarop hebben we niet; dit is echt afhankelijk van jouw persoonlijke vakantiewensen. Toch kunnen we je wél vertellen wanneer je naar Fuerteventura moet gaan. Als je op zoek bent naar een rustige vakantie bijvoorbeeld. Want hoewel het het op één na grootste Canarische eiland is, is het wel het meest dunbevolkte. En jaarlijks komen er aanzienlijk minder vakantiegangers dan op het populairdere Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria.

Het is daarnaast een perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De uitgestrekte woestijnvlaktes steken fel af tegen het blauwe water en de witte zandduinen in het noorden. Houd je van watersporten? Door de bijna altijd aanwezige wind ben je hier aan het goede adres. Die wind is trouwens ook erg fijn als je vooral graag op het strand ligt; afkoeling!

Past dit helemaal in jouw straatje? Dan wordt het tijd om te kiezen uit een van de badplaatsen op Fuerteventura. Ze hebben elk zo hun eigen charme. We zetten de leukste voor je op een rij. Waar verblijf jij jouw volgende vakantie?

Corralejo

Als we het hebben over de leukste badplaatsen, dan hebben we het allereerst over Corralejo, een badplaats in het uiterste noorden van Fuerteventura. Cultuur kun je van je lijstje schrappen, maar voor gezelligheid ben je hier zeker aan het juiste adres!

Het autovrije centrum wordt gekenmerkt door authentieke (vis)restaurantjes, een hoofdstraat met leuke boetiekjes en een levendige haven. Vanwaar je overigens eenvoudig naar buureilanden Lanzarote en Lobos kunt varen. Het meest centrale bar is La Plaza. Restaurants, barretjes én muziek genoeg!

En ook voor strand ben je er aan het goede adres. Vanaf de rand van het centrum loopt een strand van maar liefst 12 km (!) richting de bekende zandduinen (Dunas de Corralejo). Het is een bijzonder gezicht; stralend witte duinen in een woestijnlandschap. Maak hier een zeker wandeling, de wereld lijkt voor even oneindig. Surfliefhebber? Het noorden van het eiland is gezegend met de meeste wind. Mooi meegenomen!

Playa Park Zensation, FuerteventuraHet sfeervolle Playa Park Zensation – gelegen net buiten het centrum van Corralejo – is ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning én genoeg mogelijkheden om eropuit te trekken. Er heerst een relaxte vakantiesfeer rondom het centrale zwembad.
Badplaatsen Fuerteventura: Corralejo

Morro Jable

We vliegen naar de andere kant van het eiland; Morro Jable is een voormalig vissersdorpje in het zuidelijkste puntje van Fuerteventura.

Ondanks het toenemende toerisme heeft deze badplaats haar authentieke karakter en gemoedelijke sfeer weten te behouden. Best knap als je je bedenkt dat hier enkele decennia geleden nog maar 200 inwoners waren en er van toerisme nauwelijks sprake was.

Morro Jable is een badplaats naar het hart van de strandliefhebber; er zijn meerdere stranden aan en nabij het centrum te vinden. Het grootste deel hiervan loopt langzaam in zee af, wat ze aantrekkelijk maken voor families. Het populairste strand is Playa del Matorral, dat door een vuurtoren in tweeën wordt gedeeld. Andere fijne stranden zijn Playa las Coloradas en Playa de Butihondo.

Denk je bij een vissersdorpje aan een oud gedeelte met nauwe straatjes boordevol visrestaurants? Mooi, dat is precies wat Morro Jable biedt. Iets waar wij heel blij van worden is overigens dat deze restaurants nog niet om de haverklap worden afgewisseld met fastfood ketens. Dit draagt bij aan het authentieke karakter. Evenals de schattige witte huisjes en de lokale vissers die je kunt aanschouwen bij de haven.

Badplaatsen Fuerteventura: Iberostar Playa GaviotasDe ultieme strandvakantie beleef je bij Iberostar Playa Gaviotas. Dit luxueuze pareltje ligt direct aan het strand. En daarbovenop geniet je er nog van eindeloos veel faciliteiten voor jong en oud. Kan het nog beter? JA! Als je o.b.v. all inclusive boekt!
Badplaatsen Fuerteventura: Morro Jable

Caleta de Fuste

Een van de jongste badplaatsen op Fuerteventura is Caleta de Fuste. Het bevindt zich halverwege het eiland, ten zuiden van de luchthaven. Verwacht hier geen authentiek stadscentrum of klein haventje met traditionele restaurants; het is een moderne badplaats, geheel ingespeeld op de wensen van de meer luxe vakantiegangers.

Caleta de Fuste ligt aan een cirkelvormige baai, waar de badplaats ook naar vernoemd is. Aan deze baai vind je een goudkleurig strand. Via de boulevard langs het strand kun je naar het centrum lopen, waar je meerdere commerciële centra vindt. In deze centra zijn winkels, bars en restaurants gevestigd. Aan keuze in elk geval geen gebrek!

Wat je er kunt doen naast zonnebaden, eten en drinken? Je hebt de mogelijkheid om vanuit de jachthaven op een boot te stappen voor een excursie en aan de rand van het strand vind je een oud verdedigingsfort.

Elba Castillo San Jorge & Antigua Suite Hotel, FuerteventuraElba Castillo San Jorge & Antigua Suite Hotel is een modern en betaalbaar hotel op slechts 600 meter van het strand. Je hebt twee zwembaden tot je beschikking en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusie te verblijven. Extra fijn: WiFi is gratis voor gasten.
Badplaatsen Fuerteventura: Caleta de Fuste

Nog meer leuke badplaatsen op Fuerteventura

Fuerteventura is het op een-na-grootste Canarische Eiland. Met een oppervlakte van ruim 1.660 km² is alleen Tenerife groter. En dat betekent dat je niet alleen kunt verblijven in de badplaatsen op Fuerteventura die je hierboven vindt. Er zijn meer opties. Check deze ook nog even:

  • El Cotillo is geen typische badplaats; het is feitelijk een vissersdorp met langgerekt zandstrand aan de noordkant van het charmante stadsstrand. Het strand heeft de vorm van een cirkel en is daardoor geschikt voor jonge kinderen. Iets noordelijker vind je ruigere stranden; deze zijn populair bij o.a. windsurfers.
  • Ontspannen is geen opgave in Costa Calma, een badplaats die haar letterlijke vertaling – rustige kust – er aan doet. Het levendige hart van de badplaats in het zuidoosten van Fuerteventura is Playas de Sotavento de Jandía. Ben jij klaar voor uren sunsnacken en een verkoelende duik in zee?
  • Relatief nieuw is de badplaats Esquinzo. Feitelijk is het een luxe buitenwijk van Jandía. Luxe in de zin van dat er mooie hotels met veel all inclusive mogelijkheden te vinden zijn. En het strand – dat maar liefst drie kilometer lang is – is ideaal voor kinderen én niet te druk, zeker niet buiten het hoogseizoen.

Weet jij al in welk van deze badplaatsen op Fuerteventura je wilt verblijven?

Op vakantie naar Fuerteventura?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Fuerteventura

  1. Ik zou graag willen weten wat je het beste kunt kiezen qua bestemming in februari op Fuerteventura. Moro jable of calette de fusta of esquinzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *