fuerteventura met kinderen

Fuerteventura met kinderen; alles wat je wilt weten

Heel het jaar door zon, prachtige stranden en mooie natuur… Fuerteventura has it all! Naast dat je er terecht kunt voor een ontspannen zonvakantie, is het Canarische eiland ook een echte aanrader voor een familievakantie. Wat een vakantie op Fuerteventura met kinderen allemaal te bieden heeft? Wij vertellen je er alles over!

Waarom is Fuerteventura geschikt voor kinderen?

De Canarische Eilanden staan bekend als all year round-bestemming. In elk seizoen is het er uitstekend vertoeven dankzij de gunstige ligging nabij de evenaar. Fuerteventura kent een zeer droog klimaat en het regent er dan ook vrijwel nooit. Tel daar het ruime aanbod kindvriendelijke hotels bij op en je snapt waarom Fuerteventura met kinderen ideaal is voor een familievakantie.

Fuerteventura staat bekend als een relaxte bestemming, waar je volledig tot rust kunt komen. Maar er is op dit eiland ook genoeg te doen voor jong & oud. Lees snel verder.

Kindvriendelijke stranden

Fuerteventura met kinderen, strandHoewel veel van de Canarische Eilanden beschikken over zwarte lavastranden kun je op Fuerteventura ook luieren op goudgele zandstranden. Kleintjes kunnen er dus mooie zandkastelen bouwen! Pak voldoende zonnebrandcrème in, neem een leuk strandspelletje mee en trek de kinderen vast hun badkleding aan. Wij zetten onze favoriete stranden voor je op een rij:

  • Op het strand van Corralejo, aan de noordkant van het eiland, kun je heel wat dagen vertoeven onder de Spaanse zon. Het strand loopt geleidelijk af in zee, waardoor kinderen er veilig kunnen spelen. Neem schepjes & emmertjes mee en je hebt geen kind aan ze. Start (of eindig) jouw dag met een wandeling door de zandduinen van Corralejo, beoefen een leuke watersport en geniet ’s avonds van iets lekkers in een van de strandbarretjes.
  • Aan het strand van de badplaats Morro Jable, aan de zuidkant, kun je een fijne vakantie op Fuerteventura met kinderen beleven. Gaan jullie voor een frisse duik in zee of een wandeling naar de vuurtoren op het strand? Het kan allemaal!
  • Een ander fijn strand voor families is Playa Sotavento, bij het zuidelijk gelegen Jandía. De zee is hier kraakhelder, waardoor je heel wat vissen en met een beetje geluk zelfs schildpadden kunt spotten. Bijzonder! Ook fijn; je kunt er altijd een rustig plekje vinden om jouw handdoek neer te leggen en al het speelgoed uit te stallen. Ook in de zomer!

Meer mooie stranden op Fuerteventura

Doen & zien op Fuerteventura met kinderen

Een bezoek aan een waterpark is een echte must-do tijdens een vakantie op Fuerteventura met kinderen. Waterpret beleef je gegarandeerd in Acua Waterpark in Corralejo (ook wel bekend als Baku Aquapark). Terwijl de kleintjes veilig spelen in het aparte kindergedeelte, komen de ouders helemaal bij in een van de jacuzzi’s. En tieners? Die roetsjen van de kamikaze of gaan de strijd aan met immense golven. Ga in Acua Waterpark zeker van de allerhoogste glijbaan af, als je dat durft. Vanaf het hoogste punt kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht over Corralejo en andere delen van het eiland. Je kijkt op een heldere dag helemaal tot aan de bergen van buureiland Lanzarote!

Fuerteventura met kinderen, Isla de LobosNog meer leuke must-do’s op Fuerteventura met kinderen:

  • Als waterpret dan toch centraal staat tijdens jullie familievakantie op Fuerteventura, mag een boottochtje niet ontbreken. Stap bijvoorbeeld in Corralejo op een glasbodemboot en geniet van de kleurrijke vissen die onder jullie door zwemmen. Je kan niet anders dan je ogen uitkijken!
  • Maak een dagtripje naar Isla de Lobos, een onbewoond eilandje vlakbij de kust. Alleen de boottocht is al een ervaring op zich voor kinderen, met een beetje geluk spotten jullie dolfijnen onderweg. Op Isla de Lobos kun je o.a. voor de kust snorkelen en allerlei kleurrijke vissen van nog dichtbij bewonderen. Een ervaring om nooit te vergeten!
  • Reserveer de zaterdag van jullie vakantie voor een tripje naar Lajares. In dit dorpje vindt dan namelijk een leuke markt met lokale kunstenaars plaats. Laat jouw kinderen een leuke, handgemaakte souvenir uitzoeken voor het thuisfront en geniet samen van alle levendigheid. Is weer eens wat anders dan aan het zwembad of op het strand liggen!
  • Voor een prachtig uitzicht over het eiland moet je bij Mirador de Morrovelosa zijn. Vanaf dit ca. 700 m hoge punt kun je mijlenver kijken.
  • Zijn jouw kinderen al wat ouder & zijn ze graag actief? Ga surfen met ze. Op Fuerteventura waait een gunstige wind voor watersportliefhebbers, met name (kite-)surfers komen er graag. In de badplaats Correlejo vind je veel lokale ondernemers waar je een surfles kunt boeken voor jouw waterratten.
Zijn jouw kinderen echte snelheidsduivels? Neem ze dan mee op een dune-buggy-tour vanuit Corralejo. Je rijdt ca. 70% van de tijd offroad en maakt kennis met de vulkanische oorsprong van het eiland.

Praktische informatie voor Fuerteventura met kinderen

Ben je op zoek naar praktische informatie over een vakantie met kinderen naar Fuerteventura? We zetten enkele tips op een rijtje:

  • Het klimaat op Fuerteventura zorgt ervoor dat je in ieder geval genoeg zonnebrand moet inpakken voor je kleintjes. In de zomermaanden stijgt het kwik gemakkelijk boven de 25 °C. In de winter kun je rekenen op een graad of 20. In de avond kan het dan wel frisjes zijn, neem dus zeker een warme trui mee.
  • De vliegtijd naar Fuerteventura bedraagt vanuit Nederland ca. 4,5 tot 5 uur. Hoe je kinderen in deze tijd tevreden houdt? Lees onze tips voor vliegen met kinderen.
  • Tussen Nederland en Fuerteventura is het tijdsverschil een uur. Het is er een uur eerder. Fijn, want dit zal het slaapritme van jouw kleintje waarschijnlijk niet verstoren.
  • Voor de Canarische Eilanden zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!

Kindvriendelijke hotels op Fuerteventura

Fuerteventura met kinderen, Iberostar Playa GaviotasOp Fuerteventura is met kinderen genoeg te ondernemen. Maar hoe fijn is het als zij zich ook optimaal vermaken in het hotel zelf? Wij zetten onze favoriete kindvriendelijke hotels voor je op een rij.

  • In Secrets Bahia Real Resort & Spa kunnen de kleintjes naar hartenlust bommetjes maken in twee zwembaden en het aparte kinderbad. Ook is er een miniclub, waar allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd. ’s Avonds genieten jullie van lekkere hapjes in een van de maar liefst vijf restaurants. Jouw kroost kan elke dag kennismaken met een andere keuken!
  • Tijdens een vakantie in Iberostar Playa Gaviotas verblijven jullie direct aan het strand van Jandía. Ideaal! Na een zonnige stranddag is het tijd voor een potje tennis of bowling. De kleintjes kunnen hun energie kwijt in het speeltuintje en het kinderbad, ouders volgen een lesje aquagym. Niemand zal zich hier vervelen!
  • Ook Riu Oliva Beach Resort is een topper voor families. Twee kinderbaden, een speeltuin en miniclub maken dat de kinderen hier een heerlijke tijd beleven. En de jacuzzi, massagemogelijkheden en het fitnesscentrum maken het hotel ook aantrekkelijk voor ouders.
  • Tot slot mag Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura Origo Mare niet ontbreken in dit lijstje. Het hotel biedt o.a. een waterpark, diverse kinder- en sportfaciliteiten, comfortabele appartementen en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Zie jij een vakantie naar Fuerteventura met kinderen wel zitten? Wij wensen jullie alvast een heerlijke reis!

Andere Canarische Eilanden met kinderen?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *