, Gran Canaria met kinderen

Gran Canaria met kinderen; pret voor het hele gezin!

Gran Canaria is een van de populairste Canarische eilanden. Niet zonder reden; zowel koppels, vriendengroepen en families komen er graag. Op deze laatste groep zoomen we vandaag in, want wat heeft een vakantie op Gran Canaria met kinderen allemaal te bieden?

Waarom is Gran Canaria geschikt met kinderen?

De Canarische Eilanden behoren al jarenlang tot onze populairste vakantiebestemmingen. Niet zo gek; je geniet er het hele jaar door van aangename temperaturen, je vindt er een ruime keuze aan hotels voor ieder budget en – extra fijn voor families – de vliegtijd is relatief kort.

Gran Canaria is een op-en-top veelzijdig eiland. Jongeren kunnen er tot in de late uurtjes feesten, ouderen genieten op de prachtige stranden en families hoeven zich niet te vervelen. Er zijn tal van excursiemogelijkheden, je maakt er leuke uitstapjes en er zijn volop bezienswaardigheden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kindvriendelijke stranden en hotels.

Wil je tijdens een vakantie op Gran Canaria met kinderen zoveel mogelijk van het eiland zien? Dan kunnen meerdere excursies behoorlijk prijzig zijn. Voordeliger – en leuker! – is het om een auto te huren op Gran Canaria. Zo kunnen jullie in alle vrijheid en op eigen tempo het eiland ontdekken. Extra fijn; je regelt jouw huurauto gemakkelijk en snel tijdens boeken.

Met jouw kind(eren) naar Gran Canaria?
Bekijk ons aanbod
Gran Canaria met kinderen: spelen op het strand
Kinderen kunnen eindeloos zandkastelen bouwen op Gran Canaria

Kindvriendelijke stranden

Het maakt niet uit aan welke kant van Gran Canaria je met de kinderen verblijft; je vindt er kindvriendelijke stranden in overvloed. Je bent waarschijnlijk op zoek naar een strand waar de zee kalm is en langzaam afloopt, zodat de kleintjes veilig kunnen spelen.

In het zuiden van Gran Canaria vind je de meeste kindvriendelijke stranden. De zuidkust is ook de populairste vakantieregio van het eiland. Je vindt hier o.a. de populaire en bruisende badplaats Playa del Inglés. Het langgerekte zandstrand van deze badplaats is een heerlijke plek voor jong & oud.

Verblijf je liever wat rustiger met kinderen op Gran Canaria? Het meest ideale strand voor gezinnen is misschien wel Playa de Amadores. Dit strand ligt in een omsloten baai, waardoor je weinig last hebt van de wind. Je vindt er bovendien volop faciliteiten en je kunt er ligbedjes en parasols huren. Kleintjes bouwen de mooiste zandkastelen en oudere kinderen vermaken zich dankzij het opblaasspeeltoestel in het water.

De stranden van het rustige en authentieke plaatsje Puerto de Mógan en het strand van San Agustín zijn ook heel geschikt voor gezinnen.

Meer mooie stranden op Gran Canaria

Gran Canaria met kinderen, Riu VistaMarVlakbij Playa de Amadores vind je Riu VistaMar. Het hotel beschikt over meerdere zwembaden, organiseert activiteiten voor jong en oud en de kamers zijn van alle gemakken voorzien. Extra fijn; je kunt verblijven o.b.v. all inclusive.
Gran Canaria met kinderen: Playa de Amadores
Playa de Amadores is een van de kindvriendelijke stranden op Gran Canaria

Doen & zien op Gran Canaria met kinderen

Vervelen is geen optie op Gran Canaria. Neem de kinderen bijvoorbeeld mee op ontdekkingstocht door het prachtige bergachtige binnenland. Ga daarvoor zeker naar het bergdorpje Tejeda, waar je hét symbool van het eiland vindt; Roque Nublo. Vanaf deze 65 meter hoge basaltrots – die gevormd is door vulkanische activiteit – heb je een schitterend uitzicht over het eiland.

Ga met de auto omhoog en leg het laatste deel te voet af. Houd er wel rekening mee dat de klim voor kleine kinderen niet zo geschikt is en dat het op deze hoogte behoorlijk fris kan zijn.

Ideaal is het om op eigen houtje en je eigen tempo Roque Nublo te bezoeken. Wil je liever georganiseerd op pad? Er worden diverse tours aangeboden. Bij deze dagtocht bezoek je naast Roque Nublo ook de vulkaankrater Bandama en het charmante stadje Teror.
Gran Canaria met kinderen: Roque Nublo
Roque Nublo is een aanrader op Gran Canaria

Nog meer leuke bezienswaardigheden op Gran Canaria

  • Wil jij jouw kind(eren) wat cultuur bijbrengen? Ga dan naar de hoofdstad Las Palmas. In de historische wijk Vegueta leren jouw koters heel wat bij over de geschiedenis van het eiland. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Santa Ana kathedraal of het Palacio Episcopal. Wissel culturele bezienswaardigheden af met een colaatje drinken op het terras of zandkastelen bouwen op het stadsstrand.
  • Een dagje waterpret voor het hele gezin? Dan is Aqualand Maspalomas een uitstekende keuze. Hier vind je een grote variatie aan glijbanen en zwembaden voor jong & oud.
  • De allerkleinste kinderen maak je blij met een bezoekje aan het Angry Birds Activity Park in Puerto Rico. Herinner je je het spel nog waarbij je de nors ogende vogels de lucht in schoot? Nu is er een pretpark vol plezier met deze vogeltjes.
  • Welk kind is er niet dol op dolfijnen? Rond Gran Canaria zwemmen ze in het wild en tijdens een boottocht spot jij ze misschien wel. Boek daarvoor bijvoorbeeld deze 2,5 uur durende dolfijn- en walvisexcursie.
  • Van zandheuvels rollen en urenlang zandkastelen bouwen? Dat kan in Dunas de Maspalomas. Dit duingebied in het zuiden van Gran Canaria is gevormd met zand dat is overgewaaid uit de Sahara. Kinderen kunnen er ultiem ravotten. Zeker weten dat ze daarna lekker slapen.
Gran Canaria met kinderen: Dunas de Maspalomas
Zandhappen, zandkastelen bouwen… In Dunas de Maspalomas hebben kinderen de tijd van hun leven

Praktische informatie voor Gran Canaria met kinderen

Ben je op zoek naar praktische informatie voor een vakantie naar Gran Canaria met kinderen? We zetten enkele tips voor je op een rijtje:

  • Het is ca. 4,5 uur vliegen naar Gran Canaria vanuit Nederland. Hoe je kinderen in deze tijd tevreden houdt? Lees onze tips voor vliegen met kinderen.
  • Tussen Nederland en de Canarische Eilanden is één uur tijdsverschil. Het is er een uur eerder. Weinig tijdsverschil zorgt over het algemeen niet voor een verstoord slaapritme.
  • Voor de Canarische Eilanden zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!
  • Gran Canaria wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Niet zo gek, want je geniet er het hele jaar door van aangename temperaturen. In de zomermaanden kan het met temperaturen boven de 30 °C flink warm worden. In de lente en herfst liggen de temperaturen over het algemeen tussen de 25 en 30 °C en in de wintermaanden kun je rekenen op een graad of 20. Neem in ieder geval – in welk seizoen je ook gaat – voldoende zonnebrandcrème mee. Vanwege de ligging vlakbij de evenaar is de zon een stuk feller dan wij gewend zijn. In de winter kan het ’s avonds daarnaast behoorlijk afkoelen; een lange broek en truitje zijn dan geen overbodige luxe.
  • Ook op Gran Canaria regent het wel eens. Gelukkig gebeurt dat niet vaak en zijn buien maar van korte duur. Bij regen niet getreurd, er zijn genoeg leuke activiteiten binnen te doen. Ga bijvoorbeeld een potje bowlen of neem ze mee naar het wetenschapsmuseum in Las Palmas (Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología).

Kindvriendelijke hotels op Gran Canaria

Luxe, ontspanning en volop pret voor de kleintjes. Het is niet altijd even makkelijk om een geschikt familiehotel te vinden. Wij helpen je een handje en lichten vijf van onze toppertjes uit:

  • Tabaiba Princess staat garant voor een fijne vakantie voor jou én je kind(eren). Er is een wellnesscentrum met o.a. een sauna voor de ultieme ontspanning. Tegelijkertijd spelen de kinderen in het kinderbad, bij de miniclub of in het speeltuintje.
  • Doe je het niet voor minder dan all inclusive? Ga dan naar Bull Hotel Dorado Beach. Dit hotel beschikt naast een kinderbad en miniclub zelf over een kinderfitness en minidisco.
  • Bij Abora Catarina by Lopesan Hotels heeft de hele familie een top-tijd. Het kleurrijke hotel biedt o.a. een speeltuin, miniclub (4 t/m 12 jaar) en junior club (13 t/m 17 jaar). Voor ultiem gemak boek je o.b.v. all inclusive.
  • Waterpret-alert! Een kinderbad, waterspuitpark, speeltuin en speelruimte wachten op de kids bij Servatur Waikiki. Oudere vakantiegangers vermaken zich ook opperbest met dank aan het fijne zwembad en het activiteitenprogramma.
  • Wil je dat de kinderen het naar hun zin hebben, maar wil je óók even tijd voor jezelf? Maak dan gebruik van de oppasservice van Lopesan Baobab Resort en duik zelf in het zwembad of sla een balletje op de tennisbaan.
Gran Canaria met kinderen: Lopesan Baobab Resort
Lopesan Baobab Resort is ingericht in Afrika-thema

Heb jij na het lezen van dit artikel meteen zin gekregen in een vakantie op Gran Canaria met kinderen?

Andere Canarische Eilanden met kinderen?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *