Auto huren Gran Canaria

Een auto huren op Gran Canaria? Check deze tips!

De ultieme manier om het populaire Canarische eiland te verkennen? Wat ons betreft is een auto huren op Gran Canaria een absolute must-do. Je kunt in eigen tempo het eiland ontdekken en als je het goed plant ook nog eens veel zien in een korte tijd. Ga je mee op pad?

Waarom een auto huren op Gran Canaria zo fijn is

Gran Canaria is niet het grootste Canarische eiland, maar met een oppervlakte van 1.560 km² toch nog aanzienlijk; ruim 3x zo groot als ons eigen Texel.

Met het openbaar vervoer kan je goed afreizen tussen badplaatsen die bij elkaar liggen, maar als je vanuit het zuiden naar de noordelijk gelegen plaatsen wilt, wordt het al meer een uitdaging.

Excursies? Die worden er bij de vleet aangeboden en hoewel die ook fantastisch kunnen zijn, loopt het al wel snel in de kosten als je voor meerdere personen één, twee of drie excursies wilt boeken. Omgerekend kan een auto huren op Gran Canaria dan (een stuk) goedkoper uitvallen.

En zeg nu zelf; die charmante dorpjes bezoeken is toch veel leuker op je gemak, zonder een tourleider die zegt dat het weer tijd is om in de bus te stappen…

Auto huren Gran Canaria: tips

Wat zijn de kosten voor autohuur op Gran Canaria?

Even een kleine indicatie van de kosten: buiten het hoogseizoen kun je al 8 dagen een auto huren op Gran Canaria voor ca. € 150,-* inclusief verzekeringen. Dat is nog geen € 20,- per dag!

Wanneer je de auto korter huurt, zijn de kosten per dag duurder. Hogere kosten zijn er ook wanneer je de huurauto bij het hotel laat afleveren, een luxere auto kiest of als je in het hoogseizoen naar Gran Canaria reist.

* Gebaseerd op de prijzen voor begin juni 2024, gereserveerd in februari 2024
Op zoek naar een betaalbare vakantie op Gran Canaria?Bekijk ons aanbod

Regel het al in Nederland

Mocht je overwegen om een auto te huren op Gran Canaria, dan geven we je alvast de gouden tip; regel jouw huurauto vooraf in Nederland. We horen je denken: “Maar dat is toch duurder?” Niet per definitie én bovenal is het beter geregeld. Check de onderstaande punten maar eens.

 • Huurauto’s worden steeds populairder en met name in het hoogseizoen kan dat zorgen voor schaarste. Gevolg; je grijpt mis wanneer je pas op Gran Canaria een auto gaat huren óf – ook niet geheel onbelangrijk – de prijzen rijzen de pan uit. Kassa! Door het vooraf te regelen weet je ook direct waar je aan toe bent qua vakantiebudget.
 • Je bent simpelweg beter verzekerd. Wanneer je in Gran Canaria een auto huurt, heb je te maken met de regels die daar gelden. En bijv. de WA (wettelijke aansprakelijkheid) is hier heel laag. Heb jij (onverhoopt) een aanrijding waarbij de tegenpartij letsel oploopt? Emotioneel al iets om te verwerken, maar je kan ook nog eens financieel de dupe zijn.
 • Huur je via ons een auto op Gran Canaria? Dan heb je niet alleen een hogere dekking qua WA, je bent ook all inclusive verzekerd. Wanneer je een auto ter plaatse huurt zijn glas, bodem en banden vaak niet meeverzekerd. Of je betaalt er extra voor, veelal tegen de hoofdprijs…

Lees alles over een auto huren op Gran Canaria via ons

De verkeersregels op Gran Canaria

Wanneer je kiest om een auto te huren op Gran Canaria krijg je te maken met de verkeersregels die voor Spanje gelden. Een groot deel van deze regels komen overeen met die in Nederland, maar we lichten toch graag wat verschillen toe:

 • Hoe het zit met de maximale snelheden? Tenzij anders aangegeven geldt binnen de bebouwde kom maximaal 50 km/u. Op snelwegen is dit 120 km/u. Overigens; het eiland kent maar twee snelwegen; de GC1 van Las Palmas naar Arguineguín en de GC2 van Las Palmas naar Agaete.
 • Wil je parkeren op Gran Canaria? Er wordt gewerkt met drie kleuren strepen. Zijn de strepen wit of geel dan is parkeren verboden. Bij blauwe strepen mag je parkeren, maar moet je een kaartje kopen bij een automaat.
 • Verkeer vanaf rechts heeft niet – zoals in Nederland – in de meeste gevallen voorrang. Kijk goed wat er voor welke situatie geldt aan de hand van de verkeersborden. De bewegwijzering op Gran Canaria is overigens goed.
 • Met slippertjes en ontbloot bovenlijf onderweg naar het strand? Ai, dat kan je een boete opleveren. Dat is – net als het rijden met blote voeten – verboden.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden in Spanje (en dus op Gran Canaria). Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie aan de verhuurder.

Auto huren Gran Canaria: verkeersregels

Een auto huren op Gran Canaria: nog meer tips

Voor jouw roadtrip-avontuur op het Spaanse eiland hebben we nog wat tips. Zo wordt een auto huren op Gran Canaria nog makkelijker en/of leuker!

 • Gran Canaria heeft een vulkanische achtergrond en is daardoor bergachtig. Dit betekent hoogteverschillen, haarspeldbochten, slingerende wegen en smalle bochten. Niet alleen is concentratie en vereiste, ook een wat pittigere auto is aan te raden wanneer je de bergen in wilt gaan. Een comfort-klasse auto heeft bijvoorbeeld al meer vermogen dan een economy-auto. Nog beter is een 4×4.
 • Richtingaanwijzers; daar hebben de Canario’s niet zoveel mee. Ga er dus niet blindelings vanuit dat een auto niet afslaat als er geen richtingaanwijzer knippert.
 • Niets vervelender dan de weg kwijtraken. Waar je met Google Maps je databundel verbruikt, geldt dat niet voor Maps.me. Met deze app download je de kaart voor vertrek en daarna kan je offline de weg bepalen. Ideaal!
 • Je moet minimaal 21 jaar én al minstens een jaar in het bezit van je rijbewijs zijn om een auto te huren op Gran Canaria. Wel geldt er dan nog vaak een toeslag voor huurders onder de 25 jaar.

Welke plekken op Gran Canaria mag je écht niet missen?

Hebben we je overtuigd dat een auto huren op Gran Canaria een must-do is? Dan komt het leuke gedeelte! Plannen maken om het eiland te ontdekken. Dit kan eenvoudig met dank aan de artikelen die we eerder schreven:

 • Ga een dagje strandhoppen; het eiland is een aaneenschakeling van prachtige baaien met dito stranden. We zetten de mooiste stranden op Gran Canaria voor je op een rij.
 • Voor cultuur zit je goed in de hoofdstad Las Palmas; het barst er van de bezienswaardigheden, in het bijzonder in de wijk Vegueta.
 • Als je in het zuiden vakantie viert, zijn de Dunas de Maspalomas binnen handbereik. Maar ook als je in het noorden van Gran Canaria verblijft, is dit bijzondere natuurgebied de trip meer dan waard.
 • Puerto de Mógan is één van onze favoriete plaatsjes en we schreven er eerder een uitgebreid artikel over. Lees meer over het Venetië van Gran Canaria.

Wat je nog meer kunt doen op Gran Canaria

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie en geef tijdens het boeken aan dat je een auto wilt huren op Gran Canaria. Wij regelen dan een fijn karretje voor je!

Auto huren Gran Canaria tips

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *