Vakantie Gran Canaria tips

Op vakantie naar Gran Canaria? Check onze tips!

Ga of wil jij binnenkort op vakantie naar Gran Canaria? Met onze tips weet je in no time alles over het Canarische eiland. We geven je daarnaast handige links naar nog meer informatie. Goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Gran Canaria-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Gran Canaria. Handig als je nog gaat boeken!

Waar ligt Gran Canaria?

Gran Canaria is misschien wel het bekendste eiland van de Spaanse eilandengroep de Canarische Eilanden. Dankzij de ligging voor de kust van Marokko kun je er het hele jaar door rekenen op aangename temperaturen. Zelfs in de winter!

Met dank aan de relatief korte vliegtijd naar Gran Canaria – zo’n 4,5 tot 5 uur – is dit een van onze populairste bestemmingen voor een zonvakantie voor verschillende type reizigers. Zowel families, stelletjes als vriendengroepen zijn er aan het juiste adres.

Waar staat Gran Canaria bekend om?

De Canarische Eilanden – en Gran Canaria dus ook – zijn stuk voor stuk van vulkanische oorsprong. Het landschap van Gran Canaria is veelzijdig met hoge bergachtige gebieden, een uitgestrekt duingebied en veel groen.

Kom je niet voor de natuur naar Gran Canaria? Dan heeft het eiland voor jou ook heus iets te bieden. Je kunt rekenen op prachtige stranden (check het Amadores strand), gezellige en levendige badplaatsen (Playa del Inglés is een aanrader) en – voor de liefhebber – een flinke dosis cultuur (o.a. in de hoofdstad Las Palmas). Veelzijdigheid gegarandeerd!

Vakantie Gran Canaria tips: strand

Zien & doen op Gran Canaria; de ultieme tips

We stipten hierboven al enkele van de must-do’s op Gran Canaria aan, maar er is zoveel te doen dat je eigenlijk niet genoeg hebt aan een vakantie van een week. Tenminste, niet als je ook nog van het zonnetje wilt genieten.

We geven je hier daarom alleen de ultieme tips voor Gran Canaria en linken naar een uitgebreid artikel zodat je nog meer uitstapjes kunt plannen tijdens jouw vakantie.

  • Het mooiste en meest bijzondere natuurgebied van Gran Canaria? Dat is zonder twijfel Dunas de Maspalomas. In dit duingebied in het zuiden waan je je bijna in de Sahara met zandheuvels van soms wel 10 meter. We raden je aan om tijdens zonsondergang door het gebied te wandelen; het is er dan extra magisch.
  • Cultuurliefhebbers zijn aan het juiste adres op Gran Canaria. In de wijk Vegueta in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canariaduik je de geschiedenis in en kun je o.a. meer leren over Columbus en de kathedraal beklimmen. Andere aanraders zijn de bergdorpjes Teror en Galdár.
  • Wat is een eilandvakantie zonder boottochtje? Juist! Plan een bootexcursie, voel de wind in je haren en de zon op je huid. Extra leuk is deze excursie met een glasbodemboot waar je op zoek gaat naar dolfijnen en walvissen in de wateren rondom Gran Canaria.

Lees wat je nog meer kunt doen op Gran Canaria

Strandliefhebber? Check zeker deze mooiste stranden van Gran Canaria. Waar gooi jij je handdoekje uit?

Vakantie Gran Canaria tips: Dunas de Maspalomas

De beste reistijd voor Gran Canaria

Gran Canaria wordt niet zonder reden ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Je kunt er het hele jaar door rekenen op aangename temperaturen. Wat de beste reistijd voor Gran Canaria is, is geen vast gegeven; het hangt af van jouw vakantiewensen.

  • Zonaanbidders kunnen van juni tot oktober rekenen op temperaturen tussen de 25 en 30 °C. Met name in juli en augustus is het echt warm op Gran Canaria en is verkoeling van een zwembad of de zee geen overbodige luxe.
  • Wil je een combinatie van zon, natuur & cultuur? Dan tippen we je de maanden mei, oktober en november. Je kunt dan rekenen op een graad of 24. Als je een accommodatie met verwarmd zwembad boekt is het genieten geblazen!
  • Ga je vooral naar Gran Canaria om veel van het eiland te zien? In de Nederlandse winter kun je er genieten van maximum temperaturen van zo’n 21 °C. Perfect weer voor een actieve vakantie.

Leuke hotel-tips op Gran Canaria

Accommodaties voor ieder budget en voor elk type vakantieganger; je vindt het op Gran Canaria. Het was dan ook niet gemakkelijk om deze shortlist van hotel-tips op Gran Canaria samen te stellen.

  • Direct aan het strand van Maspalomas ligt Riu Palace Oasis. Je kunt rekenen op een stijlvolle inrichting, meerdere zwembaden en faciliteiten voor de jongste vakantiegangers. Voor het ultieme vakantiegevoel boek je een swim-up kamer!
  • Met je geliefde op vakantie? Of gewoon geen zin in kinderen om je heen? Bohemia Suites & Spa is een kleinschalig adults only hotel met moderne kamers, een prachtig dakterras, fijne wellnessfaciliteiten en uitstekende ligging in Playa del Inglés.
  • Wil je o.b.v. all inclusive verblijven? Het stijlvolle Tabaiba Princess biedt die optie én nog veel meer! Het hotel beschikt over talloze zwembaden omgeven door palmbomen voor het ultieme vakantiegevoel en volop activiteiten voor jong & oud. Dankzij het adults only-gedeelte en de wellnessfaciliteiten beleeft iedereen hier een fijne tijd!

Zit jouw hotel op Gran Canaria er niet bij? Check ons aanbod dan via deze links:

Vakantie Gran Canaria tips: hotels

Vervoer op Gran Canaria

Wil je veel van Gran Canaria zien tijdens je vakantie? Dan tippen we je om een auto te huren. Wat ons betreft kleven er alleen maar voordelen aan. Je hebt alle vrijheid om op eigen houtje op ontdekkingstocht te gaan en hoeft geen rekening te houden met de tijden van een excursie. Daarnaast is het huren van een auto vaak voordeliger dan meerdere excursies boeken. Je kunt bij ons gemakkelijk een auto huren direct tijdens boeking. Heb je al geboekt en wil je toch nog een auto huren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Ga je toch liever georganiseerd op pad? Op Gran Canaria zijn tal van leuke excursies te boeken. Maak een boottocht om dolfijnen te spotten, maak een offroad-tour met een 4×4 of ontdek de hoofdstad met een hop-off-hop-on-bus. Om maar enkele voorbeelden te noemen.

Lees alles over een auto huren op Gran Canaria Check de mogelijkheden voor excursies op Gran Canaria

Met het openbaar vervoer reizen is ook een optie tijdens jouw vakantie op Gran Canaria. Er rijden blauwe bussen (guaguas) van het bedrijf Global die je naar (bijna) alle uithoeken van het eiland kunnen brengen. In de hoofdstad Las Palmas kun je gebruikmaken van de gele stadsbussen (guaguas municipales). De bussen zijn over het algemeen luxe ingericht en bieden vaak airco. Niet verkeerd met de temperaturen op Gran Canaria.

Vakantie Gran Canaria tips: vervoer

Meer tips voor een vakantie op Gran Canaria

Met al deze tips voor Gran Canaria kom je een heel eind tijdens jouw vakantie. Maar we hebben nog wat extra handige links voor je.

  • Reis je met kinderen naar Gran Canaria? We schreven een uitgebreid artikel over wat er allemaal te doen is voor de kleintjes.
  • Wil je je inlezen over de perfecte verblijfslocatie op het eiland? Check ons artikel over de leukste badplaatsen op Gran Canaria.
  • De badplaatsen op Gran Canaria kennen niet – zoals je misschien gewend bent – lange straten en boulevards met restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Deze plekken centreren zich in zogenaamde centro comercials. In deze centra vind je naast horeca ook talloze winkeltjes. In Playa del Inglés vind je er meerdere met elk hun eigen karakter.

Heb jij dankzij onze Gran Canaria-tips zin gekregen in een zonvakantie? Zoek de reis uit die bij je past & pak je koffer maar in!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

1 thoughts on “Op vakantie naar Gran Canaria? Check onze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *