Badplaatsen Gran Canaria

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Gran Canaria

Op Gran Canaria ben je altijd verzekerd van zon, zee en strand. Door de zuidelijke ligging kent het Canarische eiland tropische zomers en zachte winters. Maar waar op Gran Canaria verblijf je?

We zetten de leukste badplaatsen op Gran Canaria voor je op een rij. Voor het gemak geven we je ook nog wat hoteltips. Dan is die vakantie zo geboekt!

Op vakantie naar Gran Canaria?Bekijk ons aanbod

Playa del Inglés

Veruit de populairste badplaats op Gran Canaria is Playa del Inglés. De plaats is nog geen 50 jaar oud, maar wel het kloppende hart met dank aan het feit dat ze over alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie beschikken.

Playa del Inglés – dat letterlijk ‘het strand van de Engelsen’ heet, het waren zij die hier voor het eerst hun badlaken uitvouwden – heeft een strand van maar liefst 7 km. Alle ruimte om een dagje te zonnen! Of te watersporten, want er is een breed aanbod. Wat dacht je van een rondje op een bananenboot of kitesurfen?

Na een dagje aan het strand (of het zwembad van je hotel) flaneer je over de boulevard op zoek naar een gezellig eettentje. En dan is het tijd om te stappen! Dit kan in een van de centro comercials die de badplaats herbergt. Deze centra zijn een bonte verzameling van winkels, cafés en discotheken. Alles onder één dak!

Meer lezen over Playa del Inglés

Abora Continental by Lopesan Hotels, Gran CanariaVeel vakantie voor je geld? Dan ben je bij Abora Continental by Lopesan Hotels aan het juiste adres. Dit hotel – met all inclusive formule – ligt op loopafstand van het strand en biedt heerlijke zwembaden.
Badplaatsen Gran Canaria - Playa del Inglés

Maspalomas

Direct naast Playa del Inglés vind je Maspalomas. Deze badplaats is aanzienlijk rustiger dan grote broer Playa del Inglés, maar heeft wel één grote toeristentrekker.

In Maspalomas vind je namelijk Dunas de Maspalomas. Een uniek duingebied waar je het gevoel hebt dat je in de Sahara loopt. Het duingebied loopt over in mooie stranden. Ook als zonliefhebber ben je hier dus aan het goede adres!

Wat Maspalomas nog meer biedt? Hotels in elke prijsklasse, het geweldige pretpark Holiday World en diverse winkelcentra. Ook aan eetgelegenheden is geen gebrek in de badplaats.

Meer lezen over Dunas de Maspalomas

Badplaatsen Gran Canaria: Lopesan Baobab ResortIn de directe omgeving van de duinen vind je Lopesan Baobab Resort. Dit luxe hotel biedt een gigantische tropische tuin met prachtige zwembaden. De Afrikaanse elementen zie je in alle details terugkomen.
Badplaatsen Gran Canaria - Maspalomas

Puerto Rico

In het zuidwesten van Gran Canaria vind je Puerto Rico, een levendige en moderne badplaats. Vakantiegangers die zon, zee en strand graag combineren met activiteiten zijn hier aan het goede adres.

Bij de jachthaven en aan het strand worden tal van watersporten aangeboden en voor de diehards zijn er mogelijkheden voor o.a. paragliden, parachutespringen en diepzeeduiken. Liever wat rustiger aan? Vanuit de haven worden boottochten aangeboden waarbij je dolfijnen kunt spotten.

Puerto Rico voelt ondanks haar populariteit niet massaal aan; de badplaats wordt omringd door heuvels met witgekalkte hotels en appartementencomplexen tegen de bergruggen aan. In het centrum zelf vind je diverse winkelcentra, een ruime keuze aan restaurants (van hamburgers tot haute cuisine) en ook een avondje stappen is heel goed mogelijk!

Hotel Gloria Palace Amadores, Gran CanariaWow, verblijf je in Hotel Gloria Palace Amadores dan overnacht je misschien wel op één van de mooiste plekken van Puerto Rico. Het hotel ligt bovenaan een klif en biedt een geweldig uitzicht over de baai. Het strand is eenvoudig per lift te bereiken.

Badplaatsen Gran Canaria - Puerto Rico

Puerto de Mogán

Als één badplaats op Gran Canaria haar oorspronkelijke karakter zoveel mogelijk heeft weten te behouden, dan is het wel Puerto de Mogán.

Dit oorspronkelijke vissersdorp, gelegen in een vallei en omgeven door bergen, voelt aan als een Spaans dorp doordat je er met name laagbouw vindt. Nabij de haven vind je nog oude, schilderachtige visserswoningen en de leuke steegjes zijn overgroeid met bougainville en geraniums.

Met dank aan de vele grachtjes voelt het daarnaast Venetiaans aan. De grachtjes worden omgeven door bloemen, citroenbomen en hier en daar palmen met kokosnoten.

Meer lezen over Puerto de Mógan

Hotel Livvo Puerto de Mogan, Gran CanariaHotel Livvo Puerto de Mogan beschikt over alle ingrediënten voor een ontspannen zonvakantie: een idyllische ligging, zwembad, kuurbaden en de mogelijkheid om te kiezen uit buffet- of à la carte diners.

Badplaatsen Gran Canaria - Puerto de Mogán

Meer badplaatsen op Gran Canaria om te verblijven

Gran Canaria is groot en dat betekent dat er veel badplaatsen zijn om uit te kiezen. We geven je graag nog wat extra opties om te verblijven:

  • Combineer je graag stad & strand? Overweeg dan om te verblijven in de noordelijk gelegen hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Na een ochtendje cultuur snuiven in de wijk Vegueta strijk je zo neer op het brede zandstrand.
  • Waar je op kunt rekenen als je verblijft in de badplaats Playa Taurito? Deze bijzondere plaats is een stuk rustiger dan de eerdergenoemde opties, ligt tegen een imposante rotswand en beschikt over een zwart lavastrand.
  • San Agustín biedt feitelijk the best of both worlds. Je verblijft in een rustigere badplaats, maar via de lange boulevard kun je zo naar het bruisende Playa del Inglés lopen. Het strand van de badplaats is meer dan 600 meter lang!

Genoeg keuze uit badplaatsen op Gran Canaria. Waar zou jij het liefst verblijven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *