Overwinteren Canarische Eilanden

Overwinteren op de Canarische Eilanden, ga je mee?

Wil jij deze winter ontsnappen aan de kou? Ga overwinteren op de Canarische Eilanden. Eén, twee of drie weken de winterzon opzoeken haalt je gegarandeerd uit de winterdip en zorgt voor een flinke vitamine D-boost. Ga je mee?

Hoewel één, twee of drie weken niet helemaal hetzelfde is als overwinteren kan het wél zo voelen; je hoeft niet per se maandenlang weg te blijven voor het gevoel.

Laat de kou, regen en hoge gasprijzen voor een korte periode achter je en ga overwinteren op de Canarische Eilanden in temperaturen van ca. 20 °C (en soms zelfs warmer!). Wij nemen je mee langs de leukste Canarische eilanden en geven je fijne hoteltips. 

Gran Canaria

Overwinteren Canarische Eilanden: Gran CanariaEén van de meest populaire bestemmingen voor een winterzonvakantie op de Canarische Eilanden is Gran Canaria. Naast ontspannen en genieten van het fijne klimaat, is er ook veel te doen op dit Canarische eiland. Fijn als het een dagje onverhoopt wat minder lekker weer is.

Las Palmas de Gran Canaria – de hoofdstad van het eiland – is een aanrader voor cultuurliefhebbers. Met name de historische wijk Vegueta met de Santa Ana kathedraal, het Casa de Colón (huis van Columbus) en Plaza de Santa Ana met haar fraaie gebouwen en bronzen beelden zijn aanraders.

Natuurliefhebbers ontdekken de vulkanische oorsprong van het eiland bijvoorbeeld bij de 80 meter hoge basaltrots Roque Nublo. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de omgeving en bij helder weer kun je zelfs Tenerife zien liggen. Ook het duingebied Dunas de Maspalomas is een echte must-see op Gran Canaria.

Bekijk meer bezienswaardigheden op Gran Canaria

Lopesan Baobab Resort, Gran CanariaVerblijf in het luxe Lopesan Baobab Resort in Maspalomas, dat helemaal is ingericht in Afrikaanse stijl. Kinderen vermaken zich in één van de zwembaden of de miniclub terwijl volwassen relaxen op een ligbedje.

Tenerife

Overwinteren Canarische Eilanden: TenerifeTenerife biedt vooral aan de zuidkust uitstekend vakantieweer tijdens de koude Nederlandse maanden. Actieve vakantiegangers zijn op Tenerife sowieso aan het goede adres; je kunt er fijn wandelen, fietsen en watersporten. Daarnaast is er genoeg te zien & doen.

National Park Teide mag niet ontbreken als je gaat overwinteren op Tenerife. De vulkaan El Teide, die het landschap van dit park domineert, is niet alleen het hoogste punt van Tenerife, het is zelfs het hoogste punt van heel Spanje. ‘Beklim’ de vulkaan met de kabelbaan voor een spectaculair uitzicht. Ook bijzonder; dit natuurgebied is een uitstekende plek om sterren te spotten. Romantisch!

Kinderen (en waterratten) komen aan hun trekken op Tenerife in Siam Park; een van de grootste waterparken van Europa.

Bekijk de leukste excursies op Tenerife

Roca Nivaria Gran Hotel, Gran CanariaKom tot rust in Roca Nivaria Gran Hotel. Dit hotel biedt een all inclusive-optie, ligt praktisch aan het strand en beschikt over fijne wellnessfaciliteiten. Zo kun je optimaal overwinteren op de Canarische Eilanden.

Fuerteventura

Overwinteren Canarische Eilanden: FuerteventuraVeel vakantiegangers kiezen om te overwinteren op Fuerteventura vanwege de rust. Het landschap bestaat uit mooie stranden, ruige golfen, wilde stuifduinen en vulkanische gebieden.

Kom je naar Fuerteventura om vooral veel te zien van het eiland? Dat kan! De voormalige hoofdstad Betancuria heeft een aantal prachtige historische gebouwen. Nog authentieker wordt het in de oude haven van het visserdorpje El Cotillo, waarvan de omgeving gekenmerkt wordt door pittoreske straatjes en blauwe huizen. Ook Poblado de la Atalayita, een van de weinige archeologische sites van het eiland, is een aanrader.

Watersportliefhebbers en strandhangers zijn aan het juiste adres in het noordelijke Corralejo. Met name (kite)surfen wordt volop gedaan.

De leukste dingen om te doen op Fuerteventura

Sheraton Fuerteventura Beach Golf & Spa ResortSheraton Fuerteventura Beach Golf & Spa Resort biedt een goede service, grote kamers en een ruime keuze als het op eten & drinken aankomt. Kom tot rust in de sauna na een indrukwekkende dag op het eiland.

Lanzarote

Overwinteren Canarische Eilanden: LanzaroteOverwinteren op de Canarische Eilanden én veel van de omgeving zien? Dan tippen we Lanzarote. Aan het strand liggen kan hier uitstekend, maar de prachtige omgeving vraagt erom ontdekt te worden.

Net als de andere Canarische eilanden heeft Lanzarote ook een vulkanische oorsprong. Dat zie je goed terug in National Park Timanfaya. Architect en kunstenaar César Manrique heeft een flinke stempel gedrukt op de bezienswaardigheden op Lanzarote. Bijv. het uitkijkpunt El Mirador del Rio, vanaf waar je een schitterend uitzicht op het vulkanische landschap hebt. Ook de grotten Cueva de los Verdes met het onderwatermeer Jameos del Aqua zijn aanraders. Cactusliefhebber? Dan mag een bezoek aan Jardin de Cactus niet ontbreken.

Teguise is zonder twijfel het meest sfeervolle dorpje van het eiland. Op zondag wordt er een drukbezochte markt gehouden waar je o.a. streekproducten kunt kopen.

Lees meer over de bezienswaardigheden op Lanzarote

THB Flora, LanzaroteTHB Flora in Puerto del Carmen is de ideale uitvalsbasis voor een winterzonvakantie op Lanzarote. Je kunt rekenen op moderne kamers en appartementen, twee fijne zwembaden en een all inclusive-optie.

Nog meer Canarische eilanden om te overwinteren

De populairste bestemmingen om te overwinteren op de Canarische Eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura. Maar de Spaanse eilandengroep bestaat uit meer eilanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het rustigere La Palma en La Gomera?

  • Overwinteren op de Canarische eilanden in alle rust en middenin de natuur? Dan is La Palma de ideale vakantiebestemming voor jou. Hier vind je sprookjesachtige gebieden die zich prima lenen voor wandelingen. Naar de warmwaterbronnen Marcos en Cordero bijvoorbeeld, waarbij je langs de Nogales kloof komt, of door Parque Nacional de la Caldera de Taburiente.
  • Met dank aan de combinatie van zon en een hoge luchtvochtigheid wordt La Gomera gekenmerkt door prachtige bomen en planten. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars, zeker het midden van het eiland waar je Parque National de Garajonay vindt. Vanaf Los Rogues, vijf adembenemende rotsen, heb je een geweldig uitzicht over het groene eiland.

Welke bestemming kies jij om te overwinteren op de Canarische Eilanden?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *