excursies Tenerife

Sightseeing! De leukste excursies op Tenerife

Als één Spaans eiland zich leent voor een veelzijdige vakantie dan is het wel Tenerife. Want je kunt hier véél meer dan enkel aan het zwembad chillen of van strand naar strand hoppen. Kijk je mee naar de leukste excursies op Tenerife? Daarna is het tijd om je keuze te maken!

Tenerife is met een oppervlakte van ca. 2.000 km² het grootste Canarische eiland is. En het is daarmee ook een van de meest veelzijdige eilanden. In het zuiden vind je prachtige stranden en levendige badplaatsen, het noorden leent zich om cultuur te snuiven in levendige stadjes. Aan de kustlijn vind je helderblauwe natuurlijke zwembaden voor een verkoelende duik, waar het binnenland wordt gekenmerkt door een ruig vulkaanlandschap.

Wil jij kennismaken met deze veelzijdigheid? Dan raad ik je aan om één of het liefst meerdere excursies op Tenerife te boeken. En om je op weg te helpen, zet ik mijn persoonlijke favorieten op een rij.

LET OP! Deze excursies op Tenerife worden aangeboden via een van onze partners. Je kunt zelf – ook als je je vakantie (nog) niet bij ons hebt geboekt – eenvoudig jouw excursie online reserveren en direct bij hen boeken. Ideaal!

Een dagje Nationaal Park Teide

Excursies Tenerife: TeideHet is de bekendste bezienswaardigheid van Tenerife en je kunt er ook echt niet omheen; de immense El Teide, die vanaf veel punten in het eiland te spotten is. De top – die maar liefst 3.718 meter hoog is – steekt fier boven alles uit.

Tijdens een dagtrip – en er worden talloze excursies aangeboden, dus kijk goed welke qua dagplanning bij je past – maak je kennis met de vulkaan en het omliggende nationale park. Je wordt getrakteerd op prachtige vergezichten, loopt tussen immense rotsformaties door én leert met dank aan de gidsen alles over de vulkanische oorsprong van het eiland.

Extra leuk: boek een excursie per jeep voor de ultieme beleving.

Lees meer over Nationaal Park TeideBekijk alle excursies

Sterren spotten in de nacht

Excursies Tenerife: sterrenEr zijn weinig excursies die de afgelopen jaren zoveel indruk op me hebben gemaakt als mijn stargazing-ervaring op Tenerife. Want wist je dat het eiland – na Chili en Hawaï – de beste plek op onze aardbol is om sterren te kijken? De NASA noemt Tenerife niet zonder reden a window to the universe.

En die naam doet het eer aan, dat zal je merken tijdens deze excursie. Terwijl het nog licht is, word je bij je accommodatie opgepikt voor een eenvoudig diner in een lokaal restaurant. Op een hoogte van ca. 1.400 meter maak je daarna een tussenstop om – met een glas cava in je hand – te genieten van de mooiste zonsondergang ooit.

En daarna…? Dan reis je af naar 1.800 meter hoogte om met een telescoop de maan, bijzondere sterren en zelfs andere sterrenstelsels te spotten. Een unieke ervaring!

Lees meer over deze excursie

Dolfijnen & walvissen spotten

Excursies Tenerife: dolfijnenHoe geweldig het ook klinkt om dolfijnen en walvissen te spotten, we zijn wel van mening dat dergelijke excursies dier- en milieuvriendelijk moeten zijn. Gelukkig zijn steeds meer excursiebedrijven zich hier bewust van, ook op Tenerife.

White Tenerife is een bedrijf dat zich richt op duurzaam Tenerife en dat geldt ook voor hun boottochten op het eiland. Ze proberen hun ecologische voetprint te verminderen door niet-gemotoriseerd te varen als de wind- en zeecondities dit toelaten bijvoorbeeld.

En ze varen in beschermde gebieden, waar je de dolfijnen en walvissen kan spotten op een natuurlijke manier. De gidsen vertellen je alles over de bijzondere dieren en met dank aan hun apparatuur kun je de onderwatergeluiden horen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Boek deze duurzame boottocht

Geweldige hike naar Masca

Excursies Tenerife: MascaBen je sportief aangelegd en houd je van natuur? Dan is het gebied rondom het dorpje Masca geweldig. En dit gebied kun je ontdekken tijdens een groepswandeling.

In een kleine groep en onder leiding van een officiële tour- en wandelgids maak je een prachtige wandeling over bospaden met panoramisch uitzicht over o.a. de bergkammen van het Teno-gebergte. Je eindigt in Masca, misschien wel het mooiste dorp van Tenerife. Bij helder weer spot je onderweg misschien wel buureilanden La Gomera en La Palma.

Deze excursie duurt ca. een halve dag en is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. En een beetje conditie is ook wel een vereiste, evenals goede wandelschoenen.

Ga voor deze wandeltocht

Waterpret in Siam Park

Is een dagje waterpark een excursie? Op Tenerife vinden we dat dat best onder deze noemer mag. Want Siam Park is een van de mooiste en grootste waterparken van Europa en daarmee een absolute must-do.

Dobber een paar uurtjes rond in de lazy river, trotseer golven van maar liefst 3 meter hoog in het enorme golfslagbad, maak een verticale duik vanaf de Tower of Power… op een oppervlakte van maar liefst 185.000 meter zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ideaal: je kunt vooraf je kaartjes online bestellen. Zo kom je niet voor een vol park te staan (die kans is er zeker in het hoogseizoen) en kun je bij de entree ook nog eens de rij skippen.

Bestel kaartjes voor Siam Park

Nog meer excursies op Tenerife

Excursies Tenerife: street artHoewel voor veel vakantiegangers de zon en deze excursies op Tenerife misschien wel voldoende zijn, hoef je geen dag stil te zitten als je dit niet wilt. Er zijn namelijk nog meer mogelijkheden:

  • Twee eilanden in één vakantie bezoeken? Geen probleem! Vanuit het zuiden van Tenerife is het mogelijk om een dagtrip naar La Gomera, het buureiland, te boeken. Dit eiland is nog een stuk minder toeristisch en daarmee ongerepter.
  • Eén van mijn favoriete plaatsen op het eiland is het noordelijk gelegen Puerto de la Cruz. Als je geen huurauto tot je beschikking hebt, kun je een dagtrip boeken waarbij je vrije tijd hebt om de stad te ontdekken. En neem dan vooral de tijd om de geweldige street art in het centrum te bekijken.
  • Kennismaken met de culinaire kant van Tenerife? Boek een wijntour met wijn- en kaasproeverij bij een lokale familie die meerdere wijngaarden beheert. Ze vertellen je letterlijk alles over de oorsprong van de Canarische wijnen.
  • Kennismaken met de onderwaterwereld van Tenerife, maar geen duikervaring? Maak een introductieduik en spot – met een beetje geluk – schildpadden van dichtbij. Met die ervaring wil je toch thuiskomen?

Welke excursies op Tenerife zou jij graag doen tijdens jouw volgende zonvakantie?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *