Lago Martianez, Tenerife

Lago Martíanez, hét zwemparadijs van Tenerife

Officieel noemen ze Lago Martíanez een vrijetijdscomplex. Wij noemen het een zon, zee & water-walhalla. In dit zwemparadijs vind je een verzameling van unieke zoetwaterbaden. Inclusief palmbomen voor het complete vakantiegevoel. Op naar Tenerife!

Lago Martíanez in een vogelvlucht

Lago Martianez, TenerifeWie bekend is met de Canarische Eilanden weet hoeveel de Canarische architect César Manrique heeft betekend voor de Spaanse eilanden. Hij was de grondlegger van het huidige straatbeeld op Lanzarote en creëerde daar tal van bezienswaardigheden, waaronder Mirador del Rio, Fundacion César Manrique, Restaurant El Diablo in Nationaal Park Timanfaya en Jameos del Aqua.

Ook op Tenerife ging hij aan de slag. En wel voor Lago Martíanez. Hij kreeg de opdracht om een zwembadcomplex te bouwen dat één zou zijn met de natuurlijke landschappen van de Canarische Eilanden. Een opdracht precies in zijn straatje. Hij hield zich vast aan het vulkanische karakter van het eiland en voegde karakteriserende elementen toe.

Het complex, bestaande uit zeven zwembaden die samen een oppervlakte van zo’n 8.000 m² hebben, werd in het begin van de jaren 80 geopend. Dat is nu zo’n 40 (!) jaar geleden, maar door diverse renovaties is het nog steeds een plaatje. Én een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de badplaats Puerto de la Cruz.

Wat je allemaal kunt verwachten bij Lago Martíanez

Lago Martianez, TenerifeZeven zwembaden dus, vier voor volwassenen en drie ondiepe zwembaden voor kinderen. Ze zijn allen gevuld met gefilterd zeewater. Rondom de zwembaden staan eindeloos veel palmbomen, geplant om schaduw te creëren voor de vakantiegangers. Er zijn daarnaast ligbedden en parasols aanwezig.

Te midden van het grootste zwembad vind je meerdere eilanden. Een paar kleintjes om even bij te komen van jouw zwemavontuur en één grote waar een restaurant is gevestigd. Deze is via een landtong te bereiken. Verspreid over het park vind je nog meer eet- en drinkgelegenheden.

Waar overdag alles in het teken staat van zwemmen, wordt het park ’s avonds prachtig verlicht en kun je o.a. een gokje wagen in het ondergrondse casino.

Praktisch!

Lago Martíanez is toegankelijk voor locals en vakantiegangers. Je betaalt een klein bedrag voor de toegang en hebt ook de mogelijkheid om voordelige weekkaarten te kopen. Ideaal als je in een hotel in de buurt zonder of met klein zwembad verblijft.

De fijnste hotels nabij Lago Martíanez

Lagio Martianez, Tenerife: hotels in de buurtWil jij hier graag één of meerdere dagen vertoeven en ben je op zoek naar een hotel in de buurt? We zetten een aantal favorieten voor je op een rij:

  • H10 Tenerife Playa ligt niet alleen pal naast Lago Martíanez, het biedt ook nog eens meerdere zwembaden, uitzicht op de Los Gigantes kliffen en de zee, faciliteiten voor jong & oud én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.
  • Verandering van spijs doet eten; wissel het dakterras met zwembad van Hotel Valle Mar af met de zwembaden in Lago Martíanez. Terug in het hotel is er ruimte om te fitnessen, te genieten van live muziek en eenvoudig jouw jaloersmakende foto’s van het waterparadijs te delen met dank aan gratis WiFi.
  • Sunlight Bahia Principe San Felipe heeft een fijne familievakantie voor je in het vooruitzicht! Het hotel beschikt over meerdere zwembaden voor alle leeftijden, een miniclub en speeltuin voor de jongste vakantiegangers, talloze sportfaciliteiten, diverse restaurants en de keuze om te verblijven o.b.v. all inclusive.
Lago Martíanez is een aangelegd complex. Tenerife biedt daarnaast geweldige natuurlijke zwembaden; waterkommen die haast in de oceaan lijken te liggen. Benieuwd naar deze baden? We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Wil jij graag jouw handdoek uitvouwen bij Lago Martíanez? Bekijk ons volledige aanbod naar Tenerife of boek een van onze scherp geprijsde last minute vakanties naar het Spaanse eiland.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *