Natuurzwembaden Tenerife

Even afkoelen! De mooiste natuurzwembaden op Tenerife

Bij een strandvakantie hoort niet alleen het strand, maar ook zeker een zwembad. Gelukkig bieden de hotels op de Canarische Eilanden deze volop. Mocht je er onverhoopt toch geen hebben óf wel van een unieke ervaring houden, neem dan een verkoelende duik in één van de natuurzwembaden op Tenerife.

Natuurzwembaden; wij houden ervan! Deze zoutwaterbaden, die je voornamelijk aan de oostkust van het eiland vindt, zijn de ideale plek om veilig te genieten in zeewater. We zetten onze favoriete natuurzwembaden op Tenerife daarom voor je op een rij.

Piscinas Natural del Caletón

Een deel van de natuurzwembaden op Tenerife is handmatig aangelegd. Dit omdat sommige stranden de stroming te sterk is om de zee in te gaan. Door het aanleggen van zoutwaterbaden kan je op een veilige manier toch van de zee genieten.

Piscinas Natural del Caletón is een uitzondering hierop. De inhammen in de open zee, die je nabij het authentieke dorpje Garachio vindt, zijn op een natuurlijke wijze ontstaan uit pure lava na een vulkaanuitbarsting in 1706. Via trappetjes (dat is dan wel weer aangelegd) kan je de rustige plassen ingaan.

Extra fijn: op slechts een paar meter afstand van het natuurlijke zwembad vind je de boulevard. Hapjes & drankjes zijn daardoor binnen handbereik! Ook in het dorpje zelf vind je leuke (lokale!) eettentjes.

Hotel La Quinta Roja THe Senses Collection, TenerifeHotel La Quinta Roja THe Senses Collection ligt in het oude centrum van Garachico en is gevestigd in een 17e-eeuws herenhuis. Je kunt er rekenen op een authentieke inrichting en – met dank slechts 20 kamers – veel rust.
Natuurzwembaden Tenerife: Piscinas Natural del Caletón
Piscinas Natural del Caletón is een van de mooiste natuurzwembaden op Tenerife

Piscina Natural de Puerto Santiago

Nabij Los Gigantes ligt Charco de Isla Cangrejo. Op dit ‘eilandje’ vind je het natuurzwembad Piscina Natural de Puerto Santiago.

Via een mooie wandelroute langs de kust kom je aan bij het met zoutwater gevulde rotszwembad. Er zijn trappetjes om het zwembad te bereiken en op de rotsen rondom kun je jouw handdoek uitvouwen.

Een kleine tip; trek wel de juiste schoenen aan en laat slippertjes maar even achterwege. De rotsen kunnen namelijk behoorlijk glad zijn.

Natuurzwembaden Tenerife, Barcelo SantagioBarcelo Santagio biedt haar gasten een flinke dosis luxe, een adembenemende uitzicht op zee en de Los Gigantes kliffen, meerdere zwembaden en een ligging nabij het natuurzwembad. Wat zoek je nog meer?
Natuurzwembaden Tenerife: Piscina Natural de Puerto Santiago
Piscina Natural de Puerto Santiago is een natuurzwembad in het westen van Tenerife

Lago Martíanez

Over prachtige natuurzwembaden gesproken; het bekende Lago Martiánez in Puerto de la Cruz is een pareltje. Het is met alle zorg ontworpen en dus niet op een natuurlijke manier ontstaan. Dat maakt het niet minder mooi.

Wie zich een beetje in de Canarische eilanden heeft verdiept, ziet meteen dat het ontwerp van de beroemde Canarische kunstenaar César Manrique is. We schreven eerder uitgebreid over andere pareltjes van zijn hand.

Het zwembadparadijs is een verzameling van zeven stijlvolle zoutwaterzwembaden, die allen een meer voorstellen. Te midden van deze meren vind je drijvende eilanden en rondom vind je bars en restaurants. Onder de meren is zelfs een casino gevestigd!

Al sinds de opening in 1971 trekt het dagelijks enorm veel toeristen, die stuk voor stuk komen voor een verfrissende duik, een kleurtje opdoen en gezelligheid. Met dank aan de hoge palmbomen en parasols is er altijd schaduw en kinderen kunnen veilig spelen in de ondiepere baden. Plezier voor jong & oud!

Natuurzwembaden Tenerife, H10 Tenerife PlayaH10 Tenerife Playa ligt op slechts 50 m van het strand. En dat is nog niet alles; tegenover het hotel ligt Lago Martíanez. Een aanrader voor zonliefhebbers die minder hebben met de zwarte lavastranden die Tenerife kenmerken.
Natuurzwembaden Tenerife: Lago Martíanez
Het grootste natuurzwembad op Tenerife is zonder twijfel Lago Martíanez

Meer natuurzwembaden op Tenerife

Wij zouden wij niet zijn als we niet nog een paar bonustips voor je in de aanbieding zouden hebben:

  • Het natuurzwembad Charco de la Laja ligt in San Juan de La Rambla en is geschikt voor jong & oud. Het wilde water slaat namelijk dood tegen de vulkanische rotswand en het bekken die het bad beschermen. Hierdoor heb je geen last van gevaarlijke stromingen. Via een trap kun je afdalen naar het kristalheldere water. In de omgeving vind je fijne restaurants.
  • Bij Punta del Hidalgo, in het uiterste noorden van Tenerife, vind je het natuurlijke zwembad Bajamar. Deze is handmatig aangelegd, want het was hier door de ruwe golfen onmogelijk om gewoon in zee te zwemmen. Het heeft een idyllische ligging aan de voet van het Anaga-gebergte en je vindt er twee zeerots-zwembaden. Door de ligging aan een zandstrand en de aanwezige faciliteiten (o.a. douches, omkleedruimtes, bars en restaurants) is het populair onder gezinnen.
  • Het natuurlijke zwembad Los Chohos in het dorpje Silos is écht een natuurzwembad; het is ontstaan door vulkaanuitbarstingen en daar dankt het dan ook haar grillige vorm aan. Het zwembad is het hele jaar geopend, maar alleen als het water niet te ruig is. Veiligheid voor alles! Op heldere dagen kan je vanaf hier de vulkaan de Teide spotten.
  • Mesa del Mar, wat ’tafel aan zee’ betekent, ligt vlakbij de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Toeristen komen hier graag, maar het natuurlijke zwembad is vooral ook een populaire plek onder locals in de zomer. Zonnen kan rondom op houten vlonders.

Voeg deze natuurzwembaden op Tenerife toe aan jouw reisplan en je hebt zeker weten een ontspannen zonvakantie op het Spaanse eiland!

Binnenkort in deze natuurzwembaden op Tenerife duiken?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *