bezienswaardigheden Sicilie

Sicilië: waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan

Sicilië: het eiland van vulkaan Etna, van idyllische kerkpleintjes waar oude casanova’s de laatste dorpsroddels uitwisselen en van prachtige, ruige kustlijnen. Een heerlijk Italiaans eiland waar de tijd soms lijkt stil te hebben gestaan.

Sicilië is met name in het voor- en najaar de perfecte zonbestemming binnen Europa. Vandaag zetten we een aantal fantastische bezienswaardigheden op Sicilië voor je op een rijtje.

Loop door een maandlandschap op vulkaan Etna

Vulkaan Etna is waarschijnlijk één van de meest bekende bezienswaardigheden op Sicilië. En terecht! Met een hoogte van 2.700 meter en een intens zwart maanlandschap is vulkaan Etna een prachtig, onaards plaatje. Aangezien Etna de afgelopen decennia meerdere keren is uitgebarsten, is het niet toegestaan helemaal naar de top te lopen. Je kunt er echter wel heel dichtbij komen en genieten van het weidse uitzicht. Is de klim je te veel? Kies dan voor één van de minibusjes die je naar boven kunnen brengen.

Eet het lekkerste ijs ooit in Cefalù

Bezienswaardigheden Sicilië, Cefalu

Sicilië barst van de mooie, authentieke en idyllisch gelegen dorpjes. Één van de mooiste kustdorpjes is zonder meer Cefalù, in het noorden van Sicilië. Het dorpje is rondom een immense rots gebouwd en heeft een prachtig uitzicht op zee. Een schilderachtige ligging waar je uren van kunt genieten. Haal een echt Italiaans ijsje in het oude centrum van Cefalù, wandel van daar uit naar La Rocca en geniet van het uitzicht. Echt vakantie!

Bezoek het theater in Taormina

Taormina is een kleine stad gelegen in het oosten van Sicilië. In de oudheid was Taormina een Griekse kolonie, waar vandaag de dag nog allerlei gebouwen in het centrum aan doen denken. Het Teatro Greco is zonder twijfel het meest indrukwekkend. Het stamt uit de 7de eeuw voor Christus en werd door Goethe geroemd als het mooiste openluchttheater buiten Griekenland. En dat met uitzicht op vulkaan Etna. Zeker een bezoekje waard!

Ontdek het ruige binnenland

Veel toeristen bezoeken de kustgebieden op Sicilië. Als je echter op zoek bent naar iets meer authenticiteit en het echte Siciliaanse leven, is een uitstapje naar het binnenland een aanrader. Vanuit het zuiden kun je op een dagtochtje naar het dorpje Sant Angelo Muxaro; een typisch Zuid-Italiaans dorp gelegen op een tafelberg omringd door wijnranken. Er is niet veel te beleven, maar de weg er naar toe en de wandeling door het dorpje zijn meer dan de moeite waard.

Lijkt een vakantie naar Sicilië jou ook wel iets? Neem dan eens een kijkje bij onze reizen naar Sicilië. We zijn benieuwd of Sicilië jou aan spreekt? Ben je er al geweest? Deel jouw favoriete bezienswaardigheden op Sicilië met onze bezoekers.

Ook leuk om te lezen

  • Pareltjes! De 5 mooiste stranden van SiciliëPareltjes! De 5 mooiste stranden van Sicilië Als we aan het eiland Sicilië denken, denken we direct aan de vele romantische en geweldig mooie baaitjes van dit Italiaanse eiland. Tijd om de 5 mooiste stranden Sicilië op een rijtje te zetten. Kijk je mee?
  • La dolce vita in het Siciliaanse TaorminaLa dolce vita in het Siciliaanse TaorminaWat er zo fijn is aan Sicilië? De vele geweldige stadjes en dorpjes. Zo zal niet alleen Cefalù – waar we eerder over schreven – maar ook Taormina jouw hart stelen. Dit dankt het o.a. aan de geweldige ligging en het autovrije centrum.
  • Een stukje Caraïben in Europa! De mooiste stranden van SardiniëEen stukje Caraïben in Europa! De mooiste stranden van SardiniëWaan je even in de Caraïben! De stranden op Sardinië zijn stuk voor stuk pareltjes en in veel gevallen hagelwit. En dat verspreid over een kust van maar liefst 1.800 kilometer! Welke stranden moet je écht gezien hebben?

Over de auteur

Wendy

Wendy, beter bekend als het Reismeisje, is verliefd op de wereld en backpacker in hart en nieren. Het liefste reist ze naar bijzondere en afgelegen plekken, maar stedentrips vindt ze ook te gek! Je kunt haar volgen via haar eigen reisblog Reismeisje.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *