Theme background
Combineer stad & strand in een handomdraai
Ontdek de rijke geschiedenis
De schatkist van Sicilië
Om elke hoek weer een nieuwe must-see!

Welkom in Palermo!

Wil jij stad & strand in een handomdraai kunnen combineren? Kies dan voor een vakantie naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Op dit Italiaanse eiland kun je van ca. mei t/m oktober genieten van heel aangename temperaturen. En als je klaar bent met sunsnacken is het tijd voor een flinke dosis cultuur. Want daar heeft Palermo genoeg van in huis!

Palermo ligt aan de noordkust van Sicilië en er wonen bijna 700.000 mensen. Het is daarmee na Rome, Napels, Milaan en Turijn de grootste stad van heel Italië. Wie op vakantie gaat naar Palermo zal zich niet snel vervelen. De stad kent een rijke geschiedenis en telt een breed scala aan bezienswaardigheden.

De rijke geschiedenis van Palermo

Palermo werd in de 7e of 8e eeuw v.Chr. gesticht door de Feniciërs. Later werd de stad door de Grieken Panormos genoemd, wat ‘volledige haven’ betekent. Toen de Romeinen aan het roer stonden droeg de stad de naam Panormus. Vandaag de dag is Palermo nog steeds een belangrijke havenstad in Italië.

Nog even terug naar de geschiedenis. Naast de Romeinen kende Palermo ook een tijdlang Arabische overheersers die van de stad een van de belangrijkste steden van het Middellandse Zeegebied maakten. Met name vanwege de haven, maar ook op cultureel vlak. In de daaropvolgende eeuwen raakte Palermo onder veel verschillende bevelhebbers – en met name tijdens de Tweede Wereldoorlog – in verval.

Tijdens een vakantie in Palermo zie je – met name in de architectuur – veel terug van de verschillende overheersers van de stad. De kathedraal van Palermo, ook wel Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta genoemd, is daar misschien wel het bekendste voorbeeld van. Door de jaren heen is de kathedraal meermaals uitgebreid, gewijzigd en gerestaureerd.

De must-sees tijdens een vakantie in Palermo

Wie op vakantie gaat naar Palermo kan dus rekenen op een flinke dosis cultuur. Naast de prachtige kathedraal is het kasteel La Zisa, waar een museum voor Islamitische kunst in is gevestigd, een echt must-see. Vroeger deed dit kasteel dienst als zomerresidentie voor de Normandische koning van Sicilië.

Ook de theaters van de stad zijn plaatjes. Teatro Massimo is de grootste opera van Italië en het neoclassicistische Teatro Politeama is geïnspireerd op gebouwen uit de verwoeste stad Pompeï. Woon tijdens een vakantie in Palermo een voorstelling bij of bekijk de gebouwen enkel van de buitenkant.

Daarnaast zijn de fontein Pretoria op het gelijknamige plein, Piazza Giulio Cesare, Palazzo dei Normanni, Palazzina Cinese, de macabere Catacomben van de Capucijnen en de middeleeuwse brug Ponte dell'Ammiraglio echte bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Palermo. De stad herbergt daarnaast tal van kerkjes en prachtige pleinen.

Tijd voor strand

Kies je voor een vakantie in Palermo? Dan zul je niet snel uitgekeken zijn met zoveel bezienswaardigheden. Maar na cultuur snuiven is het ook tijd voor een beetje ontspanning. Dit vind je op het stadstrand. Huur een ligbedje en geniet van het Italiaanse zonnetje op je bol. Hét ultieme vakantiegevoel!

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Palermo, de culturele schatkist van Sicilië

Sicilië is een heerlijk eiland om vakantie op te vieren. Dit geldt zéker voor Palermo! De stad beschikt over oude gebouwen, hippe winkels én een strand.

Weer & klimaat

 • JAN
  13max
  4 uur
  13 dgn
  16
 • FEB
  13max
  5 uur
  9 dgn
  17
 • MRT
  14max
  6 uur
  11 dgn
  16
 • APR
  17max
  7 uur
  8 dgn
  18
 • MEI
  24max
  9 uur
  5 dgn
  20
 • JUN
  28max
  10 uur
  3 dgn
  24
 • JUL
  31max
  11 uur
  2 dgn
  27
 • AUG
  32max
  10 uur
  1 dgn
  27
 • SEP
  26max
  8 uur
  5 dgn
  26
 • OKT
  22max
  6 uur
  11 dgn
  24
 • NOV
  17max
  5 uur
  10 dgn
  21
 • DEC
  14max
  4 uur
  14 dgn
  18
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder