Palermo culturele schatkist Sicilië

Palermo, de culturele schatkist van Sicilië

Sicilië is een heerlijk eiland om vakantie op te vieren. Dit geldt zéker voor Palermo! Deze stad beschikt over tal van historische gebouwen, hippe winkels én een fraai strand. Je hebt er alles binnen handbereik voor een heerlijke tijd onder de Italiaanse zon.

Palermo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Sicilië en huisvest ca. 670.000 inwoners. Bijzonder is de ligging van de stad: doordat Palermo in het noordwestelijk deel van het eiland ligt, grenst het aan zowel de Tyrreense- en Middellandse Zee. Ook wordt Palermo omringd door een bergachtige omgeving.

De stad beschikt over tal van historische gebouwen, kerken met prachtige muurschilderingen én een strand. Ook kun je er hele dagen shoppen en een typisch Italiaans pizza en pasta proeven in één van de vele restaurants. Niks staat jouw Italiaans vakantie nog in de weg!

Genieten van het prachtige centrum

Palermo culturele schatkist Sicilië, kathedraalIn het centrum van Palermo is op elke straathoek wel iets moois te bewonderen. Zo worden bijvoorbeeld simpele rotondes al verfraaid met prachtige beelden en mooie versieringen. Precies zoals je van de Italianen gewend bent! Je hoeft dus niet eens iets van binnen te bezichtigen om cultuur te snuiven!

Het is dan ook een aanrader om door de straten te struinen; je komt immers vanzelf genoeg moois tegen. Wil je toch een beetje houvast als je het centrum bezoekt? Wij nemen je mee langs onze favoriete plekken.

  • Teatro Massimo op Piazzi Verdi is hét operahuis van Palermo en één van de grootste van heel Europa. Het geel/rood gekleurde gebouw ziet er koninklijk uit, door de imposante trappen voor de ingang en vele pilaren. Je kunt het van binnen bewonderen door mee te gaan met een tour, maar ook van buiten is het al een plaatje.
  • Een ander hoogtepunt in het centrum is de Kathedraal van Palermo. De kathedraal stamt uit de middeleeuwen en is gebouwd in verschillende stijlen. Dit laatste komt doordat het gebouw door de eeuwen heen meerdere keren is aangepast en uitgebreid. De kathedraal staat op een ruim plein, waarop je het gebouw vanuit verschillende hoeken kunt bekijken.
  • Een absolute parel is de Santa Maria dell’Ammiraglio kerk. Van buiten is de kerk al mooi, maar zodra je naar binnen loopt, weet je niet wat je ziet. Alle muren en het hele plafond zijn namelijk versierd met meest prachtige schilderingen. Vergeet je camera niet!
Vakantie Palermo, Hotel TonicIn het centrum van Palermo ligt Hotel Tonic. Na jouw dag slenteren door Palermo stuur je jouw vakantiefoto’s door naar jouw vrienden via de gratis WiFi. In jouw kamer kom je vervolgens helemaal tot rust!

Een waar shopwalhalla

Italië is niet enkel het land dat bekend staat om haar fraaie architectuur, ook mode speelt hier een grote rol. Uitgebreid winkelen is in Palermo geen opgave. Nabij Teatro Massimo vind je tal van straten waarin de hipste winkels gevestigd zijn. Trakteer jezelf op een nieuwe outfit of fraaie tas en waan jezelf een Italiaan! Je vindt er daarnaast kleine marktkraampjes, waar je leuke souvenirs kunt scoren. Tussen het shoppen door bestel je een lekkere cappuccino in een van de vele barretjes en restaurants.

Shoppen in La Rinascente mag zeker niet ontbreken! Dit winkelcentrum is vele etages hoog en je kunt er o.a. kleding en sieraden kopen. De prijzen zijn wel van een Bijenkorf-gehalte, maar windowshopping is ook geen straf.

Ga naar de bovenste verdieping, waar je een restaurant mét dakterras vindt. Bestel broodjes met antipasti (denk hierbij aan verse mozzarella en ham) en geniet van het prachtige uitzicht over Palermo en de bergen er omheen.

Luieren aan het strand

Wist je dat Palermo ook over een strand beschikt? Het meest bekende, het Mondello strand, ligt wel een beetje uit het centrum, op ca. 11 kilometer afstand, maar het is de rit er naartoe meer dan waard!

Zowel vakantiegangers als Palermitanen genieten van de Italiaanse zon aan het strand dat tussen twee baaien in ligt. Er zijn meerdere restaurants waar je heerlijke Italiaanse hapjes kunt proeven. Dat wordt een heerlijke stranddag!

Meer zien van de omgeving

Palermo culturele schatkist Sicilië, CefalùSicilië is een schitterend eiland; het herbergt tal van pittoreske dorpjes en stadjes én een prachtige natuur. Door een auto te huren kun je nog veel meer moois van het eiland zien!

Rijd zeker naar Bagheria, dat op ca. 30 minuten rijden van Palermo ligt. De stad staat bekend om haar vele barokvilla’s met riante tuinen. Je kunt wel zien dat de adel hier vroeger leefde! Slenter door de straten om al dit moois te bewonderen. Een leuk dagtripje.

Een andere aanrader om naartoe te gaan is Cefalù, dat op ca. een uur rijden van Palermo ligt. In dit oude vissersdorpje vind je tal van schilderachtige straatjes, een mooie kathedraal en een fraai strand, waar kleine vissersbootjes op liggen. Vergeet je camera niet!

Vakantie Palermo, Appartementen HistoricoJe kunt natuurlijk ook in Cefalù verblijven! Boek een vakantie naar Appartementen Historico en logeer middenin het centrum én op een steenworp afstand van de kust. Na jouw dag onder de Italiaanse zon kom je tot rust in jouw eigen appartement.

Kun jij na het lezen van deze blog niet wachten om naar Palermo te gaan? Wij wensen je alvast een fijne vakantie op het mooie Sicilië!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *