Leukste badplaatsen Sicilië

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Sicilië

Staat een vakantie naar het Italiaanse eiland Sicilië hoog op jouw wensenlijstje? We helpen je op weg door de mooiste en leukste badplaatsen van Sicilië op een rij te zetten. Zo weet je precies waar jij kan verblijven aan de hand van jouw wensen.

Sicilië ligt ten zuiden van het Italiaanse vaste land. Met een kustlijn van ca. 1.000 kilometer zijn er stranden in overvloed! Maar je vindt er ook een keur aan mooie stadjes en dorpjes. Combineer dit alles tijdens een zonvakantie en dompel je onder in het ontspannen Italiaanse leven. Ben jij toe aan deze fijne combinatie, maar weet je niet waar te verblijven? We zetten de leukste badplaatsen op Sicilië voor je op een rij.

Cefalù

In het noorden van het eiland vind je het charmante Cefalù. De ligging aan de kust zorgde er jarenlang voor dat vis de belangrijkste inkomstenbron van het stadje was. Tegenwoordig speelt men helemaal in op het inmiddels ontwikkelde toerisme. En ondanks het toenemende aantal vakantiegangers heeft het stadje nog steeds haar charme weten te behouden. Gelukkig!

Cefalù wordt gezien als een van de mooiste plekken van Sicilië en je vindt er eindeloos veel cultuur doordat het al op de 12e eeuw stamt. Prachtige gebouwen sieren hier de straten en aan de pleintjes is het een en al gezelligheid. Eén van de absolute must-sees is Il Duomo, de plaatselijke kathedraal.

Het stadje heeft haar naam te danken aan de 270 meter hoge rots La Rocca waar tegen de stad aan is gebouwd. Cefalù, ofwel kefalé of cephas op zijn Grieks, betekent hoofd of hoed. En als je goed kijkt, zie je ook dat de rots de vorm van een hoed heeft.

Lees meer over Cefalù

Le Calette N. 5, SiciliëIn alle rust en luxe genieten van een welverdiende vakantie op Sicilië? In Cefalù tippen we Le Calette N. 5. Zie jij jezelf al liggen aan het geweldige zwembad of genieten van een lokale maaltijd in het restaurant van dit charmante hotel?

Badplaatsen Sicilië: Cefalù

Taormina

Eén van de meest geliefde plekken van de Sicilianen zelf is Taormina, de oudste badplaats van Sicilië. Waarom juist deze plek? Omdat optimaal sunsnacken hier uitstekend samengaat met cultuur snuiven in het autovrije centrum.

Wat je op cultureel gebied kunt verwachten? Laten we direct beginnen met de bekendste bezienswaardigheid van Taormina, het Grieks-Romeinse theater Teatro Greco. Het is het twee na grootste theater van Sicilië, alleen het theater in Syracuse is groter. Andere aanraders zijn o.a. Cattedrale di Taormina en Porta Catania.

En sunsnacken dan? Verwacht niet dat je vanaf het centrum zo doorloopt naar de boulevard. Taormina bestaat feitelijk uit twee delen; bovenin het centrum en onderin het strand. En die zijn met elkaar verbonden via een kabelbaan. Je staat dus wel in no time met je voeten op het (kiezel)strand. Tijdens het zonnen kijk je uit op het kleine eilandje Isola Bella.

Lees meer over Taormina

Hotel Villa Bianca Resort, Sicilië Hotel Villa Bianca Resort ligt op een steenworp afstand van het strand en biedt, een zwembad, restaurant met Italiaanse keuken en zonnig terras. Heb je meer nodig?

Badplaatsen Sicilië: Taormina

Giardini Naxos

Op slechts enkele kilometers ten zuiden van Taormini ligt de badplaats Giardini Naxos. Strandliefhebbers verblijven hier graag vanwege het langgerekte en brede zandstrand, waar vervelen geen optie is. Je vindt er leuke strandtentjes en lokale aanbieders bieden diverse watersporten aan.

Giardini Naxos bestond vroeger uit twee delen, aan deze delen dankt de badplaats haar naam. Giardini is de plek om te winkelen en lekker te eten door het ruimte aanbod aan restaurants. Naxos is de plek om een visje te eten bij de pittoreske vissershaven. De twee delen worden met elkaar verbonden door een boulevard, waar je – juist! – ook het strand vindt. Inmiddels is er een derde deel, Recanati. Hier zijn veel (familie)hotels gevestigd.

Ook fijn: als je dagtripjes wilt maken, kun je vanaf hier niet alleen afreizen naar Taormina, maar ook naar de Etna. Deze immense vulkaan is de nummer 1 bezienswaardigheid van Sicilië.

Lees meer over vulkaan Etna

Unahotels Naxos Beach, Sicilië Unahotels Naxos Beach biedt meerdere zwembaden, kinder-, wellness- en sportfaciliteiten en een fantastische ligging aan een privéstrandje. Verder kun je er leren duiken en verblijven o.b.v. all inclusive.

Badplaatsen Sicilië: Giardini Naxos

Nog meer leuke badplaatsen op Sicilië

Met een oppervlakte van ruim 25.000 km² is Sicilië allesbehalve een klein eiland. Sterker nog; het is een van de grootste eilanden in de Middellandse Zee. En zoals het een groot eiland betaamt, kun je dan ook uit meer badplaatsen op Sicilië kiezen. Check ook nog eens deze drie:

  • Oké, Palermo is eigenlijk niet echt een badplaats, maar het is wél de plek om te verblijven als je een cultuurliefhebber pur sang Want de hoofdstad van het eiland is door de jaren heen in handen geweest van o.a. de Romeinen, Arabieren en Noormannen en dit heeft gezorgd voor een uniek straatbeeld met een mix van stijlen. Tijdens jouw vakantie hop je zo van de Kathedraal van Palermo naar de La Matorana Kerk. En tussen terrasjes hoppen door moet je ook zeker een bezoek brengen aan het prachtige Theater Massimo.
  • Catania is een fijne plek voor zonliefhebbers; de op-en-top Italiaanse plaats beschikt over drie openbare stranden. Maar je krijgt er ook een zomers stedentrip gevoel! Gooi je vakantiegeld over de balk in hoofdwinkelstraat Via Etna en struin over het Piazza Duomo, waar je een schitterende kathedraal vindt en waar je ’s avonds uit kunt gaan tot in de vroege uurtjes. Vanuit de stad heb je daarnaast zicht op de Etna!
  • Ben je op zoek naar een lang zandstrand om te relaxen tijdens jouw vakantie op Sicilië? Dan tippen we de badplaats Letojanni, ten noorden van Taormina. In tegenstelling tot veel andere stranden op het eiland in Sicilië bestaat dit zandstrand niet alleen uit kiezels, maar ook uit zand. Langs de boulevard vind je gezellige bars en restaurants.

Genoeg keuze uit leuke badplaatsen op Sicilië. Waar zou jij het liefst verblijven?

Op vakantie naar Sicilië?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *