Santa Gertrudis de Fruitera: authentiek Ibiza

Santa Gertrudis de Fruitera: authentiek Ibiza

Op zoek naar authentiek Spaanse levensstijl & gezelligheid? Sla dan tijdens jouw vakantie op Ibiza een bezoek aan Santa Gertrudis de Fruitera niet over. Dit dorp is niet alleen geografisch het hart van Ibiza, het is ook nog eens het sociale en culinaire middelpunt. Maak kennis met authentiek Ibiza!

Santa Gertrudis de Fruitera, IbizaHoewel Santa Gertrudis de Fruitera (dat op nog geen half uur rijden van Ibiza-Stad ligt) een waar dorp is met meerdere woonwijken, zul je je als toerist alleen in het hart van de stad begeven en al snel ontdekken dat alle bedrijvigheid zich rond de kerk (gebouwd in 1797) afspeelt.

Het centrum is sinds 2008 autovrij in dit deel en dat heeft de rust op straat goed gedaan. Vooral ’s avonds zorgt dit ervoor dat locals zich samen met hun kinderen op straat begeven en hun vertier zoeken op een van de vele terrasjes.

Want hoe klein dit dorpje ook is, het barst van de restaurants en de bijnaam ‘restaurantdorp’ is dan ook geheel terecht.

Top 3 restaurants in Santa Gertrudis de Fruitera

Deze restaurantjes zijn dan ook de voornaamste reden om een bezoek te brengen aan Santa Gertrudis de Fruitera. Op culinair gebied kun je hier alles vinden waar je maar trek in hebt: van authentieke tapas tot raw food restaurants. Wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

  1. Bar Costa staat zonder twijfel op nummer 1 van onze favorietenlijst. Het is één van de meest authentieke restaurants op Ibiza en mensen komen vanuit alle dorpjes en vanaf alle stranden om zich hier te mengen onder de locals. Aan de bar hangen grote hammen, waar je heerlijke broodjes mee kunt beleggen. En op het terras staan lage krukjes, vanwaar je het langslopende publiek kunt bekijken. In de wintermaanden kun je genieten rond een knapperend haardvuur.
  2. De lekkerste (Italiaanse) spaghetti bolognese op Ibiza vind je bij Macao Café. Neem plaats aan een tafeltje in de romantische voortuin of binnen waar de mooiste schilderijen hangen. Komt de naam je bekend voor? Ook in Ibiza-Stad vind je Macao.
  3. Genieten van specialiteiten van rond de Middellandse Zee, zoals couscous, dorade en moussaka? Dan kun je het beste gaan eten bij Sa Cornucopia. Zittend onder de druivenplanten, serveert de Britse eigenaar Paul je de lekkerste gerechten.

Even buiten Sant Gertrudis de Fruitera vind je overigens nog een restaurant dat een vermelding meer dan waard is: Ama Lur. Dit restaurant, dat is ingericht in Baskische stijl, is geheel verdiend meerdere keren uitgeroepen tot een van de beste restaurants van Ibiza.

En verder…

  • Heb je Santa Gertrudis de Fruitera bezocht, verlaat de plaats dan niet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan Can Caus, even buiten het dorpje. Hier kun je alle specialiteiten van het Spaanse eiland kopen. Van klassieke sosbrasada (worst) tot geitenkaas.
  • Hoewel de gemiddelde winkelliefhebber snel uitgekeken zal raken op de winkels in Santa Gertrudis de Fruitera is er één winkel waar het gemiddelde vrouwenhart sneller van gaat kloppen: Es Cucons La Tienda. Mooie sieraden, stijlvolle kleding, kleurrijk servies en de tofste quotes voor aan de muur.

Kennis maken met Santa Gertrudis de Fruitera & authentiek Ibiza? Bekijk de toffe vakanties die we voor je in de aanbiedingen hebben.

Fotografie: Artesia Wells | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Santa Gertrudis de Fruitera: authentiek Ibiza

  1. Santa Gertrudis is inderdaad een heel leuk dorpje met vele restaurants. Op Ibiza noemen we het ook wel het restaurant dorp, aanraders zijn ook Ulivans tegenover het kerkje met lekkere tapas en La Plaza met Franse en Belgische specialiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *