Ibiza of Mallorca

Ibiza of Mallorca; welk eiland past bij jou?

Ibiza en Mallorca zijn al jarenlang populaire vakantiebestemmingen onder onze boekers. Ze behoren – samen met Menorca en Formentera – tot de Spaanse eilandengroep Balearen. Maar hoe kies je het juiste eiland? Wij helpen je op weg door o.a. de grootste verschillen tussen Ibiza en Mallorca op een rij te zetten.

Waar staan Mallorca en Ibiza om bekend?

Mallorca is echt een bestemming voor elk type vakantieganger. Zowel strandliefhebbers, stelletjes, gezinnen als jongeren komen er graag. Cultuurliefhebbers en stedentrippers zijn er trouwens ook aan het juiste adres. Palma de Mallorca – de hoofdstad van het eiland – is verrassend leuk!

Ibiza staat bekend als feesteiland. Het herbergt grote clubs en ’s werelds bekendste dj’s treden er op. Maar dat is niet het enige dat Ibiza typeert. Er heerst een fijne hippiesfeer, je vindt er trendy beachclubs en de natuur is nog heel ongerept.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Ibiza en Mallorca?

Hierboven stipten we al even de kenmerken van beide eilanden aan en daarin zitten ook de grootste verschillen:

  • Mallorca is een stuk kindvriendelijker dan Ibiza. Je hebt een ruime keuze aan familiehotels en er is veel te doen met kinderen van alle leeftijden. Ibiza met kinderen kan ook zeker, maar Mallorca scoort op dit vlak meer punten.
  • Wie voor een feestvakantie gaat is op Ibiza aan het juiste adres. In de hippe clubs kun je tot in de kleine uurtjes dansen op de beats van dj’s. Op Mallorca kun je ook goed stappen, maar daar wordt het feesttoerisme steeds meer en meer aan banden gelegd.
  • Over het algemeen is Mallorca een stuk goedkoper dan Ibiza. Dat merk je aan de prijzen voor hotels, maar vooral ook aan het leven ter plaatse. Voor uit eten gaan en activiteiten betaal je op Ibiza simpelweg een stuk meer.
  • Wie houdt van een flinke dosis cultuur kan het beste Mallorca boven Ibiza verkiezen. In Palma de Mallorca vind je tal van musea en mag je de imposante kathedraal zeker niet overslaan. Op Ibiza zijn cultuurliefhebbers een stuk sneller uitgekeken, al is Dalt Vila wel een pareltje!
  • Op zoek naar kleinschaligheid? Dan tippen we Ibiza. In de eerste plaats vanwege de kleinere oppervlakte, maar ook omdat het eiland nog veel ongerepte natuur heeft. Mallorca is veel uitgestrekter en kent meer levendige dorpen en steden.
  • De LHBTI-community reist massaal af naar Ibiza. Het eiland herbergt veel gaybars, -discotheken en -clubs. Op Mallorca is dat een stuk minder het geval.
  • Sportievelingen – en met name fietsfanaten – zijn aan het juiste adres op Mallorca. Het landschap is lekker afwisselend en je vindt er goede voorzieningen voor wielrenners, waaronder speciale fietshotels.

Ibiza of Mallorca

Vind je mooiere stranden op Ibiza of Mallorca?

Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn en het misschien een beetje subjectief is, zijn wij van mening dat je de mooiste stranden op Mallorca vindt. Tenminste; als je op zoek bent naar zandstranden. Op Ibiza zijn de stranden vaker rotsachtig en vind je meer kiezelstranden.

Ook als je met kinderen reist zijn de stranden van Mallorca fijner dan die van Ibiza. Op veel plekken is het water ondiep en je vindt er veel voorzieningen. Ibiza kent idyllische baaitjes met vaak ook ondiep water.

Bekijk de mooiste stranden op MallorcaBekijk de mooiste stranden op Ibiza

Wat kun je doen op Mallorca en Ibiza?

Mallorca is over het algemeen veelzijdiger als het aankomt op uitstapjes en bezienswaardigheden. Er is simpelweg meer te doen dan op Ibiza.

Dit zijn de leukste dingen om te doen op Mallorca:

  • Bezoek Palma de Mallorca en spot Kathedraal La Seu en Castell de Bellver
  • Valldemossa en haar 14e-eeuwse Kartuizerklooster
  • De Grotten van Drach met het grootste ondergrondse meer van Europa

Check wat je nog meer kunt doen op Mallorca

Ibiza of Mallorca: doen op Mallorca

Dit zijn de leukste dingen om te doen op Ibiza:

  • Struin door de charmante straatjes van Dalt Vila in Ibiza-Stad
  • Shop souvenirs op de hippiemarkt van Las Dalias
  • Bewonder het uitzicht op de rotspartij Es Vedra bij Torre Des Sevinar

Check wat je nog meer kunt doen op Ibiza

De mooiste hotels op Ibiza of Mallorca?

Beide eilanden herbergen prachtige hotels. Op dit punt is het daarom lastig om een ‘winnaar’ uit te roepen. Over het algemeen zijn vakanties naar Mallorca wel een stukje goedkoper dan naar Ibiza, maar op beide eilanden kun je voor een flinke dosis luxe terecht. Dit is een selectie van de mooiste hotels op Mallorca én Ibiza.

  • El Llorenc Parc de la Mar heeft een uitstekende ligging in Palma de Mallorca; stad & strand zijn binnen handbereik. Het paradepaardje van dit adults only hote? Het dakterras met infinity-pool, cocktailbar en Balinese bedden.
  • Een familievakantie op Mallorca? Iberostar Alcudia Park is een aanrader. Je wandelt vanuit de tuin zo het zandstrand op, er is entertainment voor jong & oud én je kunt o.b.v. all inclusive boeken.
  • Met dank aan het 4.500 m² grote waterpark, het enorme zwembad, het strand op loopafstand en de all inclusive mogelijkheid beleeft de hele familie een fijne vakantie in Sirenis Seaview Country Club op Ibiza.
  • Het stijlvolle Amare Beach Hotel Ibiza ligt direct aan de prachtige Cala de Bou-baai in Ibiza, biedt een fijn dakterras met o.a. een infinity pool en comfortabele kamers. Extra fijn is de rust; het is een adults only hotel.

Hopelijk ben je aan de hand van onze tips meer te weten gekomen over de verschillen tussen Mallorca en Ibiza. Voor welk eiland ga jij?

Op vakantie naar Ibiza?Bekijk ons aanbod
Op vakantie naar Mallorca?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *