Vakantie Mallorca tips

Gouden tips voor een vakantie op Mallorca

Ga jij binnenkort op vakantie naar Mallorca? Met deze tips weet je in no time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Mallorca-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Mallorca.

Waar ligt Mallorca?

Mallorca is onderdeel van de Balearen, een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee ten oosten van het vasteland.

Het is één van de vier bewoonde eilanden en dan ook direct de grootste. Met een oppervlakte van 3.640 km² troeft het de eilanden Menorca, Ibiza, en Formentera af. Op het gebied van oppervlakte dan.

De ligging maakt ook dat je slechts kort hoeft te vliegen voor jouw zonovergoten vakantie op Mallorca. Vanaf Amsterdam ben je ca. 2 tot 2,5 uur onderweg naar de luchthaven in de hoofdstad Palma de Mallorca.

Vakantie Mallorca tips: baai

Waar staat Mallorca bekend om?

Mallorca is – als je het ons vraagt – een van de meest veelzijdige eilanden in Europa. Voor veel reizigers geldt dat ze naar Mallorca gaan voor de prachtige stranden aan met name de oostkust, maar het eiland herbergt daarnaast een enorme dosis cultuur.

Ook aan natuur geen gebrek; wandelaars en fietsers komen er maar al te graag. Jongeren vieren in de zomer graag feestjes in de nachtclubs in Playa de Palma en El Arenal. Voor families is Cala d’Or een fijne vakantiebestemming op het eiland.

Kortom: Mallorca is met recht een eiland voor iedereen!

Ontdekken waar Mallorca nog meer bekend om staat?Bekijk ons aanbod

Zien & doen op Mallorca: de ultieme tips

Laten we je vast uit de droom halen; door de grote oppervlakte van Mallorca kan je nooit het hele eiland zien tijdens een vakantie van één of twee weken. Althans, niet als je ook nog wilt relaxen op het strand.

Daarom zetten we hieronder vooral de highlights op een rij. Dat wat je echt niet mag overslaan tijdens een vakantie op Mallorca:

  • Het culturele pareltje van Mallorca is Palma de Mallorca. En dat komt niet alleen door de geweldige Kathedraal La Seu, maar ook door andere bezienswaardigheden als Castell de Belver en het koninklijke paleis. Daarnaast is het oude centrum een doolhof van straatjes waar je met liefde een middag in verdwaald en neerploft bij een van de authentieke tapasbars.
  • Valldemossa heeft – ondanks dat het een van de populairste plaatsen op het eiland is – haar authentieke karakter weten te behouden. De ligging (420 meter boven de zeespiegel!) is geweldig, in het centrum vind je charmante straatjes en het Kartuizerklooster is een absolute must-see.
  • Kan je niet kiezen uit de mooiste stranden op Mallorca? We tippen graag Cala Llombards, dat wordt omgeven door pijnbomen en begroeide rotsen. Door het rustige water is het geschikt voor families. Zonnen tussen locals? Dat doe je op Cala Torta.
  • Maak je met een huurauto een roadtrip-dagje over het eiland? Dan tippen we Cap de Formentor. Vanaf dit schiereiland in het noorden heb je – met name bij de vuurtoren – een fenomenaal uitzicht over de kustlijn.

Tips wat je nog meer kunt doen op Mallorca

Vakantie Mallorca tips: Valldemossa

Is Mallorca duur?

Goede vraag, want wat is duur? Als we het prijsniveau van eten & drinken vergelijken met dat van Nederland is Mallorca bijna even duur. Tenzij… je in lokale tentjes in de wat meer afgelegen straatjes gaat eten. Dan betaal je echt aanzienlijk minder dan wanneer je kiest voor een hip restaurant op een populaire locatie. En door de juiste keuze te maken, kan je jouw vakantie op Mallorca nog best goedkoop maken.

Een woordje Mallorquín

Op Mallorca wordt zowel Spaans als Catalaans gesproken. Maar er is ook een lokale Catalaanse taal, ook wel het Mallorquín genoemd. Dit is feitelijk een soort van mix tussen Spaans en Frans.

Het dialect wordt door locals gebruikt en kan dus handig zijn tijdens jouw verblijf. Al kom je met Spaans prima uit de voeten, het kan erg leuk zijn de ober eens te begroeten in het Mallorquín.

  • Goedemorgen = Bon dia
  • Hoe gaat het? = Com anam
  • Hoe veel kost het? = Quant es?
  • Dank je wel = Moltes gracies
  • Waar vind ik… = On és
  • Pardon = Perdó
  • Dag = Adéu

De beste reistijd voor Mallorca

Mallorca kent, door de ligging in de Middellandse Zee, een mediterraan klimaat. Dat betekent dat je er van april t/m oktober kunt rekenen op zo’n 10 uur zon per dag. Deze maanden zijn dan ook het meest populair. Welke maand voor jou geschikt is? Dat is afhankelijk van je plannen!

Kom jij naar Mallorca voor zon, zee en strand en doe je beperkt aan sightseeing? Dan zijn de maanden juni, juli, augustus en september erg fijn. Je kunt dan rekenen op maximale temperaturen van 21 tot 30 °C. Er is dan ook nagenoeg geen regen en de watertemperatuur schommelt rond de 23 °C.

Wil jij het eiland – met haar charmante bergdorpen, prachtige natuurgebieden en de culturele hoofdstad – bewonderen? Dan zijn de lente en de herfst, ofwel mei en oktober, een aanrader. Het is er nog steeds aangenaam qua temperatuur, zo’n 18 tot 23 °C, en ook regen komt slechts beperkt om de hoek kijken.

Vakantie Mallorca tips: reistijd

De leukste accommodaties op Mallorca

De keuze aan hotels en appartementen op Mallorca is enorm; we hebben meer dan 700 accommodaties in ons aanbod. We pikten er speciaal voor jou een aantal favorieten van onze vakantiegangers uit:

  • Voor een levendige vakantie tippen we Paradiso Garden Hotel in de bruisende badplaats El Arenal. Je hebt een zwembad en wellness- en fitnesscentrum tot je beschikking en het strand en uitgaansgelegenheden liggen vlakbij. Extra tof zijn de swim-up kamers.
  • Voor een familievriendelijke zonvakantie kies je Gavimar Ariel Chico Club Resort. De appartementen bieden alle vrijheid en de jongste vakantiegangers vermaken zich met dank aan het aparte kinderbad, de miniclub en speeltuin. Met dank aan de all inclusive mogelijkheid is het daarnaast de hele dag smullen geblazen.
  • Zoek je de rust van een adults only hotel? Bij Eix Alcudia Hotel liggen twee zwembaden, een restaurant en jacuzzi op je te wachten. Het strand vind je op slechts enkele minuten lopen. ’s Avonds geniet je van live muziek onder het genot van een drankje.
  • In luxe & stijl verblijven? Aubamar Suites & Spa by Pabisa is een pareltje in ons aanbod. Niet in de laatste plaats vanwege de uitstekende ligging op nog geen vijf minuten lopen van het strand. Dankzij twee zwembaden en een apart kinderbad is verkoeling bij het hotel zelf ook binnen handbereik.
  • Reverence Mare Hotel is een stijlvol adults only hotel met fantastische ligging. Je hoeft enkel de boulevard over te steken voor het strand. Op het geweldige dakterras – exclusief voor privilege-gasten – geniet je van een zwembad en prachtig uitzicht. Boek voor het ultieme vakantiegevoel een swim-up kamer.

Vakantie Mallorca tips: hotels

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Met deze handige links vind je eenvoudig de accommodatie die bij jou past.

Vervoer op Mallorca

Om veel in een korte tijd te zien, raden we je aan een auto te huren. Dit kan bij ons eenvoudig tijdens boeking. Heb je dat niet gedaan & wil je alsnog een auto huren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Liever georganiseerd op pad? Er worden talloze excursies aangeboden ter plaatse. Zo kun je een uitstapje maken naar de prachtige plaatsen in het westen of – wanneer je voor iets special wilt gaan – een ballonvaart maken. En een boottochtje is altijd een goed idee!

Verblijf je in Playa de Palma? Dan is het óók leuk om een fiets te huren en hiermee naar de hoofdstad te fietsen. Omdat er aan de kust regelmatig veel wind staat, kan een e-bike een aanrader zijn.

Lees alles over een auto huren op MallorcaBekijk de mogelijkheden voor excursies op MallorcaTips voor een e-bike huren op Mallorca

Vakantie Mallorca tips: vervoer

Meer tips voor een vakantie op Mallorca

Tot slot; nog een aantal extra Mallorca-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Er is een ruime keuze aan badplaatsen op Mallorca. Voor een levendige vakantie op Mallorca tippen we El Arenal en Playa de Palma. Voor families is Cala d’Or een fijne plek. Ook Alcúdia staat hoog in ons favorietenlijstje.
  • De meeste musea op Mallorca zijn op maandag gesloten. Ook de traditionele siësta ontbreekt niet. Winkels kunnen daardoor aan het begin van de middag dicht zijn, met name in de wat kleinere plaatsen. Maar kijk er ook niet van op als dit gebeurt op toeristische plaatsen.
  • Wil je met het hele gezin naar Mallorca? Lees ons artikel Mallorca met kinderen voor de juiste voorbereiding. Het eiland is zonder meer kindvriendelijk!
  • Zoek je een restaurant waar je kennis kunt maken met de lokale keuken? Let op de uithangborden waar Cuina de Mallorquína op staat. Hier vind je de lekkerste specialiteiten van Mallorca.

Zie jij door onze tips een Mallorca-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *