Badplaatsen Mallorca

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Mallorca

Staat een vakantie naar het Spaanse eiland Mallorca hoog op jouw wensenlijstje? We helpen je op weg door de mooiste en leukste badplaatsen op een rij te zetten. Zo weet je precies waar jij kan verblijven aan de hand van jouw wensen.

Alcúdia

Alcúdia is al jarenlang een aantrekkelijke bestemming onder strandliefhebbers. Dit komt o.a. doordat de baai van Alcúdia maar liefst 10 km lang is. Genoeg plek om te zonnen! Het strand loopt daarnaast geleidelijk in zee af, waardoor kinderen veel en vooral veilig waterpret zullen beleven. Hoe verder richting Playa de Muro, hoe ondieper de zee.

Behalve lang en kindvriendelijk is het strand ook bijzonder schoon. Het heeft dan ook een Blauwe Vlag-keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan stranden die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen, zoals schone faciliteiten en een goede waterkwaliteit.

Wil je even wat anders dan het strand? Alcúdia heeft een schitterende oude binnenstad. De stad heeft de tand des tijds doorstaan en is nog bijna in z’n geheel ommuurd.

Extra pluspunt van Alcúdia; je hebt er een ruime keuze aan hotels en appartementencomplexen voor elk type reiziger en elk budget. Wat ons betreft zit de voorpret hem al in het selecteren van de juiste accommodatie.

PortBlue Club Pollentia Resort & Spa , MallorcaPortBlue Club Pollentia Resort & Spa ligt direct aan zee en is daarmee populair onder strandliefhebbers. Verder kan je rekenen op o.a. een buitenbad, meerdere restaurants, sportfaciliteiten en een wellnesscentrum. Zon, zee, stretch, relax!
Badplaatsen Mallorca: Alcudia
Alcudia, een van de populairste badplaatsen op Mallorca door maar liefst 10 km aan strand

Cala d’Or

Cala d’Or en de directe omgeving staan bekend om de vele kleine baaitjes en stranden. Er zijn vijf verbonden stranden die tussen beboste heuvels liggen: Cala d’Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera, Cala Serena en Cala Gran.

Niet verrassend dus dat Cala d’Or populair is onder vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand. En met dank aan de kindvriendelijkheid van de stranden is het vooral populair onder families.

Extra leuk voor kinderen is het treintje dat in het hoogseizoen tussen de stranden, de vele resorts en het centrum rijdt. Het centrum is daarnaast een gezellige plek met een groot aanbod aan restaurants en in de haven spot je de meest luxe jachten.

Vanaf Cala d’Or kun je daarnaast leuke excursies boeken om het eiland verder te ontdekken. Maak eens een lichtshow mee in de grotten van Drach of spot dolfijnen tijdens een duik- of catamarantocht.

Sol Cala d'Or, MallorcaVoor een gezellige familievakantie is Sol Cala d’Or een aanrader. Kinderen spetteren in het zwembad of ravotten in de speeltuin terwijl jij op een ligbedje ein-de-lijk dat boek uit kunt lezen. Extra fijn: je kunt o.b.v. all inclusive boeken.
Badplaatsen Mallorca: Cala d'Or
Cala d’Or is een van de meest kindvriendelijke badplaatsen op Mallorca

Playa de Palma & El Arenal

Playa de Palma is een bruisend toeristengebied dat zich uitstrekt van El Arenal tot Ca’n Pastilla. Het kilometerslange strand en de boulevard zijn het levendige hart van het gebied. Daaromheen vind je zijstraten met tal van winkeltjes, boetiekjes, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Is het te warm om te winkelen of te bakken op het strand? Dan maak je toch gewoon een boottochtje! Langs de boulevard worden diverse tochten aangeboden. En de kustlijn in dit deel van Mallorca is geweldig mooi.

Op het strand van Playa de Palma zal je veel Duitse, Britse en Nederlandse toeristen tegenkomen. Het toerisme is hier dan ook op ingesteld: in plaatsen zoals El Arenal zijn verschillende West-Europese pubs te vinden, waarbij een Irish Pub en Nederlandse kroeg niet ontbreken.

Lees meer over Playa de Palma

Aya Sea Hotel Alle dagen aan het strand doorbrengen; Aya Sea Hotel wordt slechts door een weg gescheiden van het strand. Ligbedden en parasols staan al voor je klaar! Liever geen zand tussen je tenen? Plons in het zwembad!
Badplaatsen Mallorca: Playa de Palma
Voor een levendige vakantie zit je in de badplaatsen Playa de Palma en El Arenal goed

Palma de Mallorca

Ja, we weten het; eigenlijk is Palma de Mallorca een stad, de hoofdstad van het eiland welteverstaan. Toch voegen we hem graag aan dit lijstje met mooiste badplaatsen op Mallorca toe. Met dank aan het stadsstrand!

Aan het strand zijn leuke restaurants te vinden. Je kijkt zo vanaf een terras met een wijnglas in de hand uit op het schitterende blauw van de Middellandse Zee. Ben jij een botenfanaat? Dan zal je je ogen uitkijken in de jachthaven, waar grote jachten en kleine sloepen de hele dag binnenvaren.

Ruil het strand een dagje in voor het centrum van Palma de Mallorca! Vanaf de kust kan je Kathedraal La Seu al zien liggen. Dit bouwwerk is van alle bezienswaardigheden op Mallorca misschien nog wel de indrukwekkendste. De bouw van de kathedraal heeft enkele eeuwen geduurd en het resultaat mag er dan ook zeker wezen.

Meer tips voor Palma de Mallorca

Melia Palma Bay, Mallorca Melia Palma Bay ligt op slechts enkele minuten lopen van het stadsstrand én op 20 minuten van het historische centrum. The best of both worlds! Extra pluspunten voor het zwembad op het dakterras. Met uitzicht over zee zonnestralen vangen!
Badplaatsen Mallorca: Palma de Mallorca
Met dank aan het stadsstrand kan een zonvakantie ook prima in Palma de Mallorca

Nog meer leuke badplaatsen op Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Dat betekent dat je niet alleen kunt verblijven in de badplaatsen op Mallorca die je hierboven vindt. Er zijn meer opties. Check deze ook nog even:

  • Na een jaar lang hard werken toe aan wat rust? Kies dan niet voor het levendige Alcúdia, maar het gemoedelijke Calas De Mallorca. In de badplaats en omgeving vind je meerdere mooie stranden en in het centrum barst het van de sfeervolle restaurants. Het is daarnaast een geschikte badplaats voor surfliefhebbers.
  • Het voormalige vissersdorpje Cala Millor heeft alles in huis voor een onbekommerde zonvakantie. Je vindt er een uitgebreide boulevard en een gezellig centrum met talloze winkeltjes. Maar de echte actie bevindt zich aan het strand! Want naast zonnen kun je hier talloze watersporten beoefenen.
  • Feitelijk draait alles in Santa Ponsa – net als in veel andere badplaatsen op Mallorca – om het strand. Of moeten we zeggen stranden? Het bestaat namelijk uit drie delen; het strand van Santa Ponsa, het Cala Blanca-strand en het Calo de Pallicer-strand. Het centrum – dat eigenlijk meer één lange boulevard is – is daarnaast helemaal ingespeeld op vakantiegangers. Je vindt er leuke barretjes en gezellige restaurants. Voor wie graag lange dagen en korte nachten maakt, zijn er enkele discotheken te vinden.
  • Aan de westkust vind je de vaak wat kleinere badplaatsen op Mallorca, waaronder Port de Sollér. Dit havenstadje, dat hoort bij het even verderop gelegen charmante Soller, kent meerdere stranden, een luxe jachthaven en leuke winkeltjes. De wat hoger gelegen straatjes bieden je een mooi uitzicht over de prachtige baai.

Genoeg keuze uit leuke badplaatsen op Mallorca. Waar zou jij het liefst verblijven?

Op vakantie naar Mallorca?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *