Zonvakantie Playa de Palma

Playa de Palma, waar de zon áltijd schijnt!

Ga jij voor een zonovergoten vakantie naar Mallorca? Kies voor een hotel aan de Playa de Palma. De zuidelijke badplaats is het toneel van een kilometerslang goud zandstrand, tal van restaurants en een bruisend uitgaansleven. Vervelen? Geen optie! Relaxen? Optimaal!

Als we het over Playa de Palma hebben, dan hebben we het over een bijzonder kustgebied in het zuiden van het Spaanse eiland Mallorca. Het strekt zich uit van Can Pastilla tot El Arenal en is ca. 6 km lang.

Een geslaagde zonvakantie aan Playa de Palma

Van Can Pastilla tot El Arenal loopt één lange boulevard. Aan deze boulevard grenst het strand van Playa de Palma. Zo’n zes kilometer zand om jouw handdoek op uit te vouwen, te genieten van de Spaanse zon of een van de vele aangeboden watersporten te beoefenen. De strandbarretjes staan garant voor verkoelende drankjes. Doe ons maar een cocktail!

Waar je aan de ene kant van de boulevard het strand vindt, is de andere kant van de boulevard één en al levendigheid. Je vindt er een ruim aanbod aan internationale restaurants, barretjes, (souvenir)winkels, strandhotels én uitgaansgelegenheden. Om deze laatste reden is Playa de Palma erg geliefd onder jongeren.

Playa de Palma voor gezinnen

Maar onderschat ook zeker de aantrekkingskracht op families niet. Een groot deel van het immense zandstrand loopt langzaam af in zee. Het is hierdoor veilig om te spelen voor de kleintjes. Langs het strand vind je daarnaast diverse speeltuintjes. Schoon is het ook en om deze reden heeft het strand een Blauwe Vlag-kenmerk gekregen.

De mooiste strandhotels in Playa de Palma

Zonvakantie Playa de Palma, hotelsOf je nu voor een jongerenvakantie, een ontspannen vakantie met zijn tweeën of een familievakantie naar Playa de Palma afreist, er is een ruim aanbod aan strandhotels te vinden. We zetten onze favorieten op een rij:

  • Halverwege de lange boulevard bevindt zich Iberostar Cristina. Zoals je van een Iberostar-hotel mag verwachten, staat hier alles in het teken van luxe, persoonlijke service en entertainment voor jong en oud. Het strand ligt op slechts enkele minuten lopen én je kunt o.b.v. all inclusive verblijven.
  • Een heerlijke zonvakantie zonder kinderen, maar mét ultieme ontspanning aan het zwembad, op het strand of in het wellnesscentrum? Dat is precies wat je van een vakantie in het adults only Riu San Francisco kunt verwachten.
  • De voordelen van Hotel Pabisa Sofia? Je betaalt niet de hoofdprijs, het strand ligt op een steenworp afstand, je kunt o.b.v. all inclusive verblijven en het biedt een zwembad met apart kinderbad.

Op naar ‘Klein-Barcelona’

Zonvakantie Playa de Palma, dagtripjesEén van de bekendste bezienswaardigheden van Mallorca, de hoofdstad Palma de Mallorca, ligt op slechts 8 km van Playa de Palma. Een uitstapje naar deze stad is dan ook enorm populair. En zo gemaakt, want er is een goede busverbinding. Meerdere keren per uur reis je rechtstreeks naar het hart van het centrum toe voor een habbekrats.

Palma de Mallorca wordt door de inwoners ook wel Klein-Barcelona genoemd. Waarom? Aan de bouw van Kathedraal La Seu, de Catalaans-Gotische kerk van de hoofdstad, is meegewerkt door Antoni Gaudí. Juist, de man die verantwoordelijk was voor de unieke ontwerpen van veel bezienswaardigheden in Barcelona. Een bezoek aan deze kathedraal mag dan ook zeker niet ontbreken.

Wat je nog meer niet mag missen in de hoofdstad? Neem een kijkje in Palau March, het mooiste museum van Palma de Mallorca. Bezoek de Arabische baden, één van de weinige overblijfselen van de Arabische overheersing op Mallorca. Neem plaats op het terrasje aan het gezellige Plaza Mayor. En kom van dit alles bij in stadspark Parc de la Mar.

Dit is overigens nog maar een kleine selectie van alles wat de stad biedt. Trek er gerust een hele dag voor uit. Of twee, als je het lekker rustig aan wilt doen.

Oók doen als je vakantie viert in Playa de Palma

Hoewel – en dat had je waarschijnlijk al door – het in Playa de Palma vooral draait om zon, zee en strand, is er ook wel écht wat te doen in en rondom het strandgebied. En dan hebben we het niet alleen over de hoofdstad. Nog een paar fijne suggesties voor tijdens jouw vakantie:

  • Maak een tocht met paard en wagen door Playa de Palma. Je ziet dan niet alleen het kustgebied, maar ook de straatjes erachter.
  • Huur een scooter en ontdek het binnenland van Mallorca. Meer een watermens? Boek een boottocht. Deze worden o.a. aangeboden vanuit de haven van El Arenal.
  • Probeer de lokale keuken. Hoewel de restaurants een internationaal karakter hebben in Playa de Palma vind je aan de boulevard ook veel Spaanse (tapas)tentjes. Bestel bijvoorbeeld de klassieker sopas mallorquinas. Dit is een ‘stamppot’ met brood, kool en vlees.

Het excursieaanbod ter plaatse is daarnaast enorm. Wil je je hier vooraf al in verdiepen en/of boeken? Bekijk dan de opties via onze partner GetYourGuide. Vooraf boeken is vaak ook een stuk voordeliger dan op locatie.

Zie jij een vakantie aan Playa de Palma wel zitten? Bekijk ons volledige aanbod of boek een van de scherpe last minutes.

Fotografie: Radu Razvan | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Playa de Palma, waar de zon áltijd schijnt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *