Cook's Club Palma Beach, Mallorca

Getest! Cook’s Club Palma Beach op Mallorca

Als Cook’s Club Palma Beach iets niet is, dan is het standaard. Alles in dit gloednieuwe hotel – dat vorige maand haar eerste klanten ontving – draait om design, good times & tan lines en geweldige cocktails. En dan is het nog eens betaalbaar ook! Collega Laura testte het hotel en kwam mega-enthousiast terug.

Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe hotelketen aan ons aanbod toegevoegd, Cook’s Club Hotels. Vanaf het eerste moment dat ik erover las én de eerste plaatjes zag, was ik enthousiast. Toen ik werd uitgenodigd om een van de hotels een aantal dagen te testen, zei ik dan ook zeker geen ‘nee’. Hoe het was? Ge-wel-dig! En waarom lees je in dit artikel over Cook’s Club Palma Beach.

Cook’s Club Hotels in het kort

Cook's Club Palma Beach MallorcaIn Cook’s Club Hotels  draait alles om vier belangrijke punten. Als ik het tijdens mijn verblijf aan de bedenker van het hotelconcept (Remo Masala) vraag, somt hij het moeiteloos op:

  • De juiste muziek om in de vakantiestemming te komen. Geen harde beats, maar ook zeker geen Macarena. Gewoon chillmuziek!
  • Internationale signature cocktails, ontworpen door de beroemde Berlijnse mixologist David Wiedemann.
  • Een minimalistisch design, dat zich het beste als urban jungle laat omschrijven.
  • Een hoge standaard aan eten, waarbij verse & lokale producten centraal staan.

Daarnaast draait het jouw gehele verblijf om socializen, nieuwe mensen ontmoeten en relaxen. Hiervoor is bij Cook’s Club Palma Beach het geweldige zwembad het hart van het hotel. Vakantiegangers komen hier graag samen en genieten optimaal van de zon met dank aan de riante ligbedden.

Extra pluspunt; op de kamers – waar ik je zo meer over vertel – liggen enorme badhanddoeken klaar voor een relaxt dagje onder de Spaanse zon.

De kamers van Cook’s Club Palma Beach

Hoewel de standaardkamers van Cook’s Club Palma Beach niet huge zijn, zijn ze wel classy en comfortabel. En als ik het over comfortabel heb, heb ik het met name over de fijne matrassen en de enorme stapels kussens op bed.

Mijn grootste ergernis aan hotelkamers is vaak de douche, in het bijzonder als deze weinig druk heeft. Dat is hier zeker niet aan de orde. Pluspunt voor de toiletartikelen; zeep, bodywash en shampoo zit in navulbare flessen. Minder plastic afval!

Een groot deel van de kamers kijkt uit over het zwembad; als je ’s morgens de schuifdeur opent, krijg je direct zin om in het water te duiken. Vanaf 6 hoog (waar ik zat, tevens de hoogste verdieping) geen aanrader, maar ik geniet evengoed van het uitzicht. En van het hotel dat langzaam tot leven komt!

Vanaf einde middag start de hotel-dj met chill muziek, waar ik vanaf mijn balkon van kon meegenieten. Hoe verder de dag vordert, hoe harder deze gaat. Om ca. 22.30 uur gaat het volume weer flink omlaag voor de mensen die vroeg willen slapen.

Wil jij graag vroeg slapen of hecht je gewoon waarde aan rust? Vraag dan naar een kamer aan de buitenzijde van het hotel. Je kijkt dan echter niet uit op het zwembad. Ik heb de muziek overigens niet als storend ervaren; het verhoogde juist mijn vakantiegevoel.

Een ontbijt om blij van te worden

Cook's Club Palma Beach, MallorcaHoewel ik erg blij was met de kamer waarin ik verbleef, was het door mijn vroege aankomst (ik was om 10.00 uur in het hotel) tijd om direct kennis te maken met het culinaire deel van het hotel. De manager legde mij uit dat dit een van de belangrijkste speerpunten van het hotel is.

Een overdaad aan eten is er niet. Nee, er wordt waarde gehecht aan minder voedsel, maar wel een geweldige kwaliteit. Dit doen ze door met verse & lokale producten te werken en het assortiment te beperken.

Die beperking van het assortiment merk je trouwens niet als je het ontbijtbuffet bekijkt. Het ene na het ander broodje kijkt me verleidelijk aan. De versgebakken eitjes liggen klaar en ook yoghurt kun je opscheppen. Cornflakes doen ze niet aan, alleen maar knapperige verse granen en andere add ons. Het meest geniet ik van de zoete lekkernijen en dan met name de chocolade muffins met gesmolten witte chocolade vanbinnen.

Good food = good mood

Cook's Club Palma Beach, MallorcaTijdens lunch en diner is er bewust niet gekozen voor een buffetvorm. Het restaurant bestaat uit meerdere foodstations, waar je jouw gerechten kunt bestellen. Aan jou de keuze of je pasta, pizza, salade of vlees wilt.

De gerechten worden geserveerd zonder veel liflafjes; gewoon genieten van de ingrediënten zoals ze zijn. Wel kun je extra’s bestellen waaronder frietjes en goddelijke aioli. Vergeet ook de toetjes niet! Jouw maaltijd eet je op het riante terras (half overdekt, dus ook plek in de schaduw). Drink ’s avonds nog een afzakkertje aan de bar.

Cocktail heaven!

Over de bar gesproken; het meest blij werd ik – als fervent mojito liefhebber – misschien nog wel van de Captain Cook Bar. Al op de eerste dag maakte ik kennis met een geweldig drankje met de naam summer cooler. Het is een variant op de mojito, maar dan met frambozen en witte chocolade. Toen we de volgende dag ook nog eens een cocktailworkshop kregen, was ik helemaal om!

Cook's Club Palma Beach, MallorcaDe workshop werd speciaal georganiseerd voor de genodigden die bijeenkwamen voor dit officiële openingsweekend. En hij werd gegeven door niemand minder dan David Wiedemann. Niet alleen is dit een bekende mixologist uit Berlijn, hij is ook de bedenker van de cocktails die je in Cook’s Club Palma Beach en de andere Cook’s Club Hotels kunt bestellen. Hij liet ons zien hoe je de cocktails maakt en waar hij als mixologist op let én we mochten zelf aan de slag.

Tussen het mixen door vertelde hij hoe ze bij Cook’s Club Palma Beach voedselverspilling willen verminderen. Een klein voorbeeld; schillen ze citroenen voor een cocktail, dan wordt de schil gebruikt voor de garnering. Om de lokale economie te stimuleren nemen ze daarnaast ook nog eens o.a. de komkommers en de limoenen bij boeren uit de buurt af.

Ook niet geheel onbelangrijk; bij Cook’s Club hotels staat men bewust stil bij het verminderen van plastic afval. Dit zag ik al terug in de kamers, maar ook in de cocktails. Zo wordt er in het hele hotel niet gewerkt met plastic rietjes. Als alternatief hebben ze papieren, glazen en zelfs aluminium rietjes.

Terug naar de cocktails zelf; die zijn dus ge-wel-dig. Stuk voor stuk. Evenals dat ze kleurrijk zijn. Ik bleef plaatjes delen op mijn Instagram-account! Of je er ook de hoofdprijs voor betaalt? Nee, ik vond € 7,50 voor een signature cocktail in een hotel allesbehalve duur. En dan zit er ook nog echt goede alcohol in. Je wordt niet afgescheept met halve kwaliteit.

Doen in de omgeving van Cook’s Club Palma Beach

Cook's Club Palma Beach, MallorcaHoe geweldig een hotel ook is en hoe fijn je ook kunt chillen aan het zwembad van Cook’s Club Palma Beach, ga er ook zeker op uit om de omgeving te verkennen. Wat ik zoal deed in deze dagen?

  • Cook’s Club Palma Beach ligt in de badplaats Playa de Palma, dat over een kilometerslang strand beschikt. Vanaf het hotel loop je hier in ca. 5 minuten naar toe. Niet alleen kun je chillen op het strand, je vindt er ook leuke souvenirwinkels en ijsshops. Of ga voor een drankje bij de beachclub Bonito.
  • Ik maakte een fietstocht vanaf het hotel richting de hoofdstad van het eiland. Palma de Mallorca ligt op ca. 15 km en omdat er ook een flink windje kan zijn, raad ik je een e-bike aan. Dat maakt jouw tocht een stuk relaxter! Onderweg kom je langs kleine baaitjes en stranden. Maak zeker ook een tussenstop bij Puro Beach voor een drankje met geweldig uitzicht.
  • Huur een auto voor een of meerdere dagen. Ik verbleef er slechts enkele dagen en besloot om één dag de westkust te ontdekken. Met mijn huurauto deed ik o.a. het authentieke Valldemossa, het rustige Deía en het zonnige Port de Sollér aan. De route tussen deze plaatsjes leidt je langs de kust. Een geweldig uitzicht gegarandeerd!

Ben jij enthousiast geworden door mijn ervaringen met Cook’s Club Palma Beach? Bekijk de actuele prijzen & boek. Ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *