Excursies Mallorca

Must-do! De leukste excursies op Mallorca

Mallorca is een geweldig eiland om aan het zwembad te chillen of op het strand te liggen. Maar… het Spaanse eiland vraagt er ook om ontdekt te worden. Tijd om de leukste excursies op Mallorca op een rij te zetten.

Met een oppervlakte van 3.640 km² is Mallorca het grootste eiland van de Balearen; het troeft haar zusjes Menorca, Ibiza en Formentera met gemak af. En met dank aan deze oppervlakte is er héél veel te ontdekken. Wanneer je zelf met een auto op pad gaat óf een of meerdere excursies op Mallorca inplant. Daarvoor hebben we een paar fijne suggesties.

LET OP! Deze excursies op Mallorca worden aangeboden via een van onze partners. Je kunt zelf – ook als je je vakantie (nog) niet bij ons hebt geboekt – eenvoudig jouw excursie online reserveren en direct bij hen boeken. Ideaal!

Palma de Mallorca ontdekken met gids

Excursies Mallorca: Palma de MallorcaDe hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca, is wat ons betreft een absolute must-see. Niet alleen vanwege de smalle, charmante straatjes met leuke boetiekjes en authentieke tapas. Nee, je vindt er ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden. En door er een tour met gids te boeken, kom je daar veel meer over te weten dan wanneer je zelf op pad gaat.

Voor zo’n tour zijn verschillende mogelijkheden:

  • Als je veel in een korte tijd wilt zien, kan het flink aanpoten zijn in een stad als Palma de Mallorca. Maar niet als je dit op een moderne manier doet; een stadstour per Segway. In twee uur tijd maak je kennis met alle bekende highlights.
  • Voel jij je iets zekerder op een oer-Hollande stalen ros? Boek dan een fietstour door de stad. Drie uur lang fiets je door de smalle straatjes en bewonder je bekende bezienswaardigheden als Kathedraal La Seu en het Koninklijk Paleis.
  • Je kunt Palma de Mallorca ook te voet ontdekken tijdens een mediterrane wandeltocht. Onder leiding van een gids zie je niet alleen de hierboven al genoemde bezienswaardigheden, maar breng je ook een bezoek aan de lokale markt Mercat de l’Olivar. Scoor hier souvenirs uit de regionale keuken voor het thuisfront.
Palma de Mallorca op een rustig (en eigen!) tempo ontdekken. Ga dan voor een audiogids in combinatie met de hop-on-hop-off-bus. Stap uit waar je wilt, bijvoorbeeld bij de kathedraal of Castell de Bellver, en blijft daar zolang als je wilt met dank aan de 24- of 48-uurs tickets.

Een kijkje in de Grotten van Drach

Excursies Mallorca: Grotten van DrachAan de oostkant van Mallorca vind je een van de meest bekende bezienswaardigheden op Mallorca; de Grotten van Drach. Het is niet verrassend dat hier jaarlijks zoveel mensen een excursie hiernaartoe boeken, want het grottenstelsel herbergt het grootste ondergrondse meer van Europa.

Het is daarnaast ook nog eens een plaatje met dank aan de prachtige stalactieten en stalagmieten. Via een route met 300 traptreden – dus geen aanrader als je slecht ter been bent – maak je hier kennis mee. Je wordt daarnaast getrakteerd op een klein boottochtje met als klap op de vuurpijl een klassiek concert terwijl je daar ronddobbert.

Er zijn meerdere excursies te boeken naar de Grotten van Drach, veelal gecombineerd met andere bezienswaardigheden. Bijv. met de Grotten van Hams, een rondleiding in het charmante Porto Cristo en een bezoek aan de bekende parelfabriek van Mallorca.

Ja, ik wil dit allemaal!

Een kijkje in Valldemossa en Sollér

Excursies Mallorca: Valldemossa & SóllerAan de westkust vind je twee plaatsjes die méér dan de moeite waard zijn om een excursie op Mallorca voor te boeken; Valldemossa en Sollér.

In Valldemossa vind je het bekende klooster waar Chopin ooit met zijn muze verbleef. Sollér wordt gekenmerkt door prachtige sinaasappelbomen, een gemoedelijke sfeer én het authentieke treintje dat door de straten rijdt.

Over dat treintje gesproken; ook deze maakt deel uit van de excursie. Want hoewel een groot deel van de dag per bus gereisd zal worden, pak je het stukje van Sollér naar Puerto de Sollér mee in dit unieke en volledig gerestaureerde vervoersmiddel. Alleen dat maakt deze excursie al geweldig!

Boek deze excursie op Mallorca

Er zijn ook excursies te boeken waarbij je een groter deel met dit treintje aflegt; je komt dan o.a. door een prachtig berggebied heen. Valldemossa sla je dan over, maar het romantische Deià staat wel op de route. Bekijk de mogelijkheden.

Kennismaken met authentiek Mallorca

Excursies Mallorca: authentiekIn het binnenland van Mallorca vind je kleine dorpjes die door veel vakantiegangers worden overgeslagen. Zonde, want hier maak je nog kennis met het échte Mallorca. Tijd dus voor een excursie om dit tóch niet te missen.

Tijdens een dagtrip ontdek je met een lokale gids enkele van deze dorpjes. De gids vertelt je alles over de mysteries en legendes op het eiland, terwijl je ondertussen kennismaakt met lokale specialiteiten.

Dorpjes die je o.a. bezoekt tijdens deze unieke dag zijn Algaida, Pina, Lloret de Vistalegre, Montuiri, Randa en Cura. Je kan erop Googlen, maar de gids weet je véél meer te vertellen.

Boek deze unieke ervaring

Nog meer excursies op Mallorca

Excursies Mallorca: Cap FormentorHoewel voor veel vakantiegangers de zon en deze excursies op Mallorca misschien wel voldoende zijn, hoef je geen dag stil te zitten als je dit niet wilt. Er zijn namelijk nog meer mogelijkheden:

  • In het noorden van Mallorca vind je twee bekende bezienswaardigheden; de ommuurde binnenstad van Alcúdia en het schiereiland Cap Formentor. Tijdens deze excursie doe je deze plekken per bus en boot aan. Én er is ook nog tijd voor een verkoelende duik!
  • Je bent er niet meteen de hele dag voor weg, maar hebt er wel een ervaring voor het leven bij wanneer je Mallorca vanaf boven bewondert. Dat kan tijdens deze ballonvaart. Je krijgt een uniek kijkje op het Tramuntana-gebergte, inclusief champagne bij zonsondergang of -opgang.
  • Leuk met kinderen: maak kennis met de onderwaterwereld van Mallorca tijdens een tocht met een glasbodemboot. Deze boot brengt jullie helemaal naar Formentor Beach, waar het tijd is voor een verkoelende duik vanaf de boot.

Voor welke excursies op Mallorca zou jij kiezen tijdens jouw volgende zonvakantie?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *