Theme background
Kleinschalig genieten op 83 km²
Weg van het massatoerisme
Droge zomers & zachte winters
Playa de Ses Illetes; een van de mooiste stranden ter wereld

Welkom op Formentera

Klein maar heel erg fijn; dat is Formentera. Met een oppervlakte van 83 km² is het een van de kleinste eilanden van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee ten oosten van het Spaanse vasteland. Opvallend genoeg is het bij een vakantie op Formentera net alsof je het Griekse filmdecor van ‘Mamma Mia’ binnenstapt.

Overweeg een vakantie op Formentera als je houdt van rust, kleinschalige vakanties en een hippiesfeertje. Qua sfeer heeft Formentera namelijk wel wat weg van Ibiza, maar dan kleinschaliger en (nog) authentieker. Op een oppervlakte van 83 km² vind je paradijselijke stranden, helderblauw water en mooie bezienswaardigheden. De grote molens en witte huisjes lijken zo te zijn weggelopen uit Griekenland.

Paradijselijk sunsnacken

Verheug je bij een vakantie naar Formentera op parelwit zand en turquoisekleurig water. De kustlijn is bijna 70 km lang en is door het zachte klimaat jaarrond een fijne plek. In de zomermaanden om te zwemmen, in ander periodes voor een fijne wandeling of een drankje bij een bar.

Vooral Playa de Ses Illetes is net een paradijs. Geregeld zie je het terug op toplijstjes met de mooiste stranden ter wereld. Het hoort bij Natuurpark Ses Salines d’Eivissa i Formentera en ligt op een smalle landtong. Dobber in het relatief ondiepe water en kijk uit op de eilandjes voor de kust (waar het strand haar naam aan dankt).

Must-sees tijdens een vakantie op Formentera

Het is niet groot, maar voor een week (of twee) vakantie op Formentera zijn er bezienswaardigheden genoeg. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het eiland is Far de la Mola. Op de enorme kliffen is de vuurtoren niet te missen. Via route 29 – een weg door een prachtig landschap – rijd je omhoog. Eenmaal daar is het uitzicht fenomenaal.

Een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Balearen is het graf van Ca Na Costa. Het bewijst dat Formentera al werd bewoond in de Bronstijd! Nog meer cultuur snuiven tijdens een vakantie op Formentera? Ga in hoofdstad San Fransesc naar de gelijknamige 18e-eeuwse kerk, de kapel en de begraafplaats.

Wie trek heeft gekregen van het sightseeën, kan in het vissersdorpje Es Caló zijn buik vol eten. De vis belandt nog nét niet direct van zee op je bord. Traditionele gerechten zijn o.a. gebakken octopus, gebakken inktvis (in eigen inkt) en visstoofpot met aardappelen. Sluit af met flaó (cheesecake met munt) of greixonera (een soort broodpuddinkje).

De natuur in

Een bijzonder stukje natuur is het Marine Reserve van Freus, een beschermd zeegebied tussen de Ibiza en Formentera. Met een vergunning mag je hier tijdens een vakantie op Formentera duiken. Een must-do; door het heldere water is de onderwaterwereld goed te bewonderen.

Aan prachtige natuur sowieso geen gebrek tijdens een vakantie op Formentera. Zo ligt in het noorden van het eiland bijv. het meer van Estany des Peix. De duinen scheiden het water van de zee. Door het rustige en ondiepe water is het ook een fijne relaxplek voor families.

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Waarom Formentera in oktober een goed idee is

Ben jij op zoek naar een ultra-last minute in oktober, wil je niet te lang vliegen en ben je dol op kleinschaligheid? Go Formentera!

Blog image

De onbekende parel van Spanje: Formentera

Met een lengte van 19 km en nog geen 11.000 bewoners is het één van de kleinere eilanden van de Balearen. Maar Formentera is wel een van de mooiste.

Plaatsen in Formentera

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder