Formentera Oktober

Waarom Formentera in oktober een goed idee is

Ben jij op zoek naar een ultra-last minute in oktober, wil je niet te lang vliegen en ben je dol op kleinschaligheid? Go Formentera!

Oktober; wat ons betreft de ideale maand om Formentera (waar we onlangs al een uitgebreid artikel over schreven) te bezoeken. Waarom? We zetten vijf redenen voor je op een rij.

Aantrekkelijke temperaturen

Waar de temperaturen aan het vasteland van Europa nu al aardig afnemen, is het op de Balearen – gelegen in de Middellandse Zee ten oosten van Spanje en ten westen van Italië – nog gemiddeld 23 graden. Je kunt nog gerust een dagje aan het zwembad liggen en als je actief wilt zijn, zal je geen peentjes zweten.

Volop mogelijkheden voor activiteiten

Formentera oktobter: actiefMet haar geringe afmetingen (het eiland is slechts 82 km² groot) is het eiland een ideaal fiets- en wandeleiland. Er zijn twaalf fiets- en twintig wandelroutes.

Wandel of fiets lang de vele mooie baaitjes en door pijnboomgebieden. Doordat het eiland vlak is, is het ook voor mensen met een iets minder goede conditie prima te doen. Evenals voor kinderen. In oktober worden er ook diverse groepswandelingen en hardloop- en mountainbikewedstrijden georganiseerd. Voor als jouw conditie wel goed is!

Voordelige prijzen

De hotels zitten aan het einde van het seizoen; voor ze hun deuren sluiten, willen ze graag nog wat extra’s verdienen en dus verlagen ze hun tarieven om je nog net even binnen te halen. Daardoor ben je een stuk voordeliger uit. Ook kun je profiteren van goedkopere overtochten van en naar Ibiza als je beide eilanden wilt combineren.

Appartementen Castavia, FormenteraAppartementen Castavia s een kleinschalige accommodatie op slechts 250 m van het strand van Es Pujols. In oktober is het aanzienlijk rustiger op dit strand en je kunt dus in alle rust genieten van je welverdiende zonvakantie.

Culinair genieten

Je kunt het hele jaar door culinair genieten op Formentera; er zijn verschillende restaurants van topniveau én je vindt er het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Can Dani. Ook dit restaurant sluit haar deuren na oktober, maar nu kan je er nog genieten van de geweldige gerechten van chef-kok Ana Jimenez.

Om er in oktober nog een schepje bovenop te gooien, en het seizoen af te sluiten, is er een culinair weekend in deze maand. Je kunt dit vergelijken met de Nederlandse Restaurantweek: voordelig eten bij de betere restaurants. Op Formentera kan dit al voor ca. € 20,-

Breng ook zeker een bezoekjes aan de twee wijngaarden die het eiland herbergt; Terramoll en Cap de Barbaria. Deze laatste produceert slechts 8.000 flessen per jaar die allemaal naar exclusieve wijnbars in New York, Londen en Parijs worden geëxporteerd.

Formentera oktoberPilar de la Mola: het culturele hoogtepunt van Formentera

Ben jij op 12 oktober in Formentera – vandaag nog boeken! – breng dan een bezoekje aan La Mola, het meest oostelijk gelegen dorpje op Formentera, gelegen op 195 m hoogte. Op deze dag wordt er in dit dorpje het Spaanse feest Pilar de la Mola gevierd. Dit kleurrijke festival wordt gekenmerkt door live muziek, dans en activiteiten voor kinderen. En het ademt vooral hippie sfeer uit, met dank aan de hippies die hier in de jaren ’60 neerstreken.

Hebben we je enthousiast gemaakt? Bekijk snel ons volledige aanbod & boek. Laat je even weten hoe jouw oktober-trip op Formentera is bevallen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Waarom Formentera in oktober een goed idee is

  1. Nu.. Ik alleen ben na 80 jaar Kan ik eindelijk eens gaan doen wat ik al zo lang wil. Een luie vakantie op Frontaira En Laura zegt dat ik dat in oktober moet doen. Nou Laura.. als ik het haal ben ik er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *