Wat te doen op Mallorca

Wat te doen op Mallorca? Afvinken maar!

Eindeloos veel stranden, een prachtige kathedraal, een rond kasteel en schitterende bergdorpjes; Mallorca is misschien wel een van de meest veelzijdige Spaanse eilanden. Wil jij alles uit jouw vakantie halen? Check hier wat je allemaal kan doen op Mallorca.

Ontdek Palma de Mallorca

Wat te doen Mallorca: Palma de MallorcaPalma de Mallorca is moeilijk in één zin samen te vatten. De hoofdstad weet zich te onderscheiden door meer dan enkel de grootse kathedraal en goede tapas.

Het is een stad met een rijke geschiedenis; handelaren, koningen en heersers vonden hier door de eeuwen heen hun heil. Ook ademt Palma de Mallorca kunst met invloeden van o.a. Antoni Gaudí. Kortom; er is veel, héél veel te ontdekken in de hoofdstad van Mallorca. Met onderstaande highlights kun je een goede start maken!

  • Een beetje cultuurfreak mag Kathedraal La Seu niet overslaan. De bouw heeft maar liefst 300 jaar geduurd, maar het is dan ook wel écht het pronkstuk van Mallorca geworden.
  • Net buiten de stad, op ca. 3 kilometer ten noordwesten van het historische centrum, vind je Castell de Bellver. Het 14e-eeuwse kasteel is door haar ligging op een heuvel van veraf te bewonderen. Maar dan zie je nog niet wat zo bijzonder is in dit kasteel… Het gotische kasteel is namelijk één van de weinige ronde kastelen ter wereld.
  • Van mei t/m augustus zijn er in Palma de Mallorca diverse rondleidingen langs idyllische historische binnenhofjes te boeken. De hofjes zijn alleen in deze periode geopend en bieden een geheel andere kijk op de stad.

Wat je nog meer kunt doen in Palma de Mallorca

Can Bordoy Grand House & Garden, MallorcaBij Can Bordoy Grand House & Garden komen geschiedenis en uniek design samen. En dan biedt dit authentieke stadshotel ook nog eens een zwembad op het dakterras. Wij zijn verliefd!

Stap in de boemeltrein naar Sollér

Wat te doen op Mallorca: SollérDe meeste vakantiegangers ontdekken Mallorca per huurauto of excursies. Tel daarbij alsjeblieft ook een klein stukje openbaar vervoer op. Want wat je echt moet doen op Mallorca is een ritje in het authentieke toeristentreintje uit 1912, die van Palma de Mallorca naar  Sollér rijdt.

De trein oogt trouwens niet als trein, maar meer als tram en werd vroeger gebruikt om citrusvruchten en olijven vanuit Sollér naar Palma de Mallorca te brengen.

Nu brengt het treintje jou van Palma de Mallorca naar Sollér, waarbij je onderweg dwars door de bergen reist. De bergen waren overigens ook precies de reden dat het spoor is aangelegd. Voordat deze er was, was Sóller feitelijk afgesloten van de buitenwereld.

Wil jij dit doen op Mallorca? Via onze partner GetYourGuide kun je een dagtrip boeken met o.a. dit treinritje. Je maakt daarnaast een boottocht langs de kust en bezoekt een bijzondere kloof.

Bezoek Valldemossa

Wat te doen op Mallorca: ValldemossaIn ons lijstje met wat je nog meer moet doen op Mallorc, staat Valldemossa hoog bovenaan. Het kleine bergdorpje heeft een indrukwekkende ligging; in een groene vallei op zo’n 420 meter boven de zeespiegel. Prachtige vergezichten zijn gegarandeerd vanaf diverse plekken in Valldemossa.

Maar dat is nog niet alles… Je vindt er een bijzonder klooster. Het 14e-eeuwse Kartuizerklooster is zonder meer de trekpleister van het dorp. Het was namelijk de plek waar componist Chopin in de winter van 1838-1839 drie maanden verbleef met zijn muze.

Het meest blij word je – als je het ons vraagt – echter van simpelweg slenteren door de straatjes. Er heerst een gemoedelijke sfeer in de smalle en soms steile straatjes. Aan de authentieke pleintjes vind je restaurants met lokale gerechten op de menukaarten. En met dank aan de kleurrijke plantenpotten is het ook nog eens een vrolijk straatbeeld!

Lees meer over Valldemossa

Hotel Bordoy Continental Valldemossa, MallorcaVind je dit nu zo geweldig klinken dat je het liefst juist in dit gebied wilt overnachten? Kies voor Hotel Bordoy Continental Valldemossa. Alleen al de ligging is geweldig; bijna 400 meter boven zeeniveau. Een prachtig uitzicht gegarandeerd!

Ga een dagje strandhoppen

Wat te doen op Mallorca: strandenWe gooien er even een paar indrukwekkende cijfers over Mallorca tegenaan. Het eiland kent een kustlijn van bijna 600 km én meer dan 175 baaien en stranden. Dan weet je ongetwijfeld wat je te wachten staat…? Een dagje strandhoppen.

En eigenlijk maakt het niets uit op welk deel van het eiland je verblijft; je vindt overal mooie pareltjes. Om er vast een paar uit te lichten:

  • In het zuidoosten van Mallorca vind je Cala Llombards. Het strand wordt omgeven door pijnbomen en begroeide rotsen. Het water is er rustig en daarmee geschikt over gezinnen.
  • Zonnen tussen de locals? Dan is het noordelijk gelegen Cala Torta een aanrader. Doordat het enkel via een onverharde weg bereikbaar is, is het er zelfs in het hoogseizoen niet afgeladen druk. Huur je een auto? Houd dan wel rekening met de route.
  • Het meest bekende en tevens levendigste strand van Mallorca is Playa de Palma, dat zich uitstrekt over enkele luttele kilometers. Het strand nodigt uit tot een flinke relaxsessie en je kunt er diverse watersporten beoefenen. Langs het strand is een levendige boulevard vol terrasjes.

Bekijk meer mooie stranden op Mallorca

Cook's Club Palma Beach, MallorcaMet Playa de Palma op zo’n 500 m, een stijlvolle inrichting en relaxte sfeer bij het zwembad is Cook’s Club Palma Beach echt een aanrader. Je kunt verder rekenen op een adults only-formule, signature cocktails, lekker eten en goede deuntjes van een dj.

Wat je nog meer kunt doen op Mallorca

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen op Mallorca? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Shopaholics zijn aan het goede adres op Mallorca. Niet alleen vind je er leuke souvenirwinkeltjes en boetiekjes, nabij de hoofdstad Palma de Mallorca vind je ook nog eens een groot winkelcentrum; FAN Mallorca.
  • De Grotten van Drach zijn zonder meer de bekendste grotten van het eiland. Het complex bestaat uit maar liefst vier ondergrondse ‘zalen’ en herbergt een 117 meter lang meer dat wordt omring door stalagmieten en stalactieten. Draken tref je er niet écht aan; het complex dankt haar naam aan de uitgeholde stenen bij de ingang; die hebben de vorm van een draak. Al zijn er ook legendes die vertellen dat er ooit wel draken leefden…
  • Mallorca staat bekend om haar parelindustrie. In Manacor kun je een bezoek brengen aan de parelfabriek van het eiland. In het museum dat je bij de fabriek vindt, leer je alles over hoe parels worden gekweekt.
  • In het uiterste noorden van het eiland vind je het schiereiland Formentor. Via een ruim 10 km lange route – die je via haarspeldbochten langs verschillende plekken en uitzichtpunten leidt – kom je aan bij het allernoordelijkste puntje en misschien wel meest adembenemende stukje Mallorca, Cap de Formentor. De vuurtoren staat trots te shinen en de kliffen lopen steil af in zee. Je wordt er daarnaast getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de kustlijn. Daar kunnen de uitzichtpunten onderweg niet aan tippen!

Wat wil jij allemaal doen op Mallorca? Het wordt zonder twijfel een veelzijdige vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Wat te doen op Mallorca? Afvinken maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *