Auto huren Mallorca

Een auto huren op Mallorca? Dit moet je weten!

Hoewel er tal van excursies aangeboden worden, is voor ons een auto huren op Mallorca de ultieme manier om het Spaanse eiland te ontdekken. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Staat er een vakantie naar Mallorca op de planning en wil je in een korte tijd zoveel mogelijk zien van het Spaanse eiland? Dan is een auto huren op Mallorca een aanrader. Waarom? Dat lees je hieronder. Inclusief alles wat je moet weten als je hier zelf op pad gaat.

Waarom een auto huren op Mallorca fijn is

Auto huren Mallorca: waaromExcursies zijn een fijne manier om een vakantiebestemming te ontdekken. Je weet vooraf waar je aan toe bent qua budget en alles wordt voor je geregeld; vaak al vanaf je hotel tot je weer terug bent in het hotel. In sommige gevallen ook nog incl. eten.

Maar… als je veel van Mallorca wilt zien én dus meerdere excursies zou moeten boeken, kan dit wel in de papieren lopen qua budget. Waar een auto huren aanvankelijk dan duur leek, is dit opeens heel goedkoop.

Nog los van het feit dat Mallorca een prachtig eiland is om op eigen houtje te ontdekken. Je kunt in je eigen tempo gaan en staan waar je wilt en een route en planning uitstippelen die bij je past. Van die planning kan je ook zo weer afwijken; je hebt niet met andere vakantiegangers of een gids rekening te houden.

Regel het al in Nederland

Hebben we je nu al overtuigd? Dan is het tijd om te kijken hoe je jouw huurauto voor Mallorca wilt regelen. Dit kan je ter plaatse doen of al voor vertrek, via ons. Los van dat wij het graag voor je regelen, heeft het vooraf regelen van een huurauto ook enkele voordelen.

Schaarste is er daar één van. Met name in het hoogseizoen kan er schaarste ontstaan bij de lokale verhuurders. Dat betekent dat je zomaar mis kan grijpen of dat de prijzen de pan uit rijzen. Ga je liever voor zekerheid dan is vooraf reserveren een must-do.

Daar komt ook nog een ander element bij kijken overigens; de verzekering. Wanneer je in Spanje een auto huurt, heb je te maken met de regels die daar gelden voor bijv. de WA (wettelijke aansprakelijkheid). Die liggen in andere landen enorm laag en als je wel een aanrijding hebt met letsel van de tegenpartij kan dat naast emotionele schade ook financiële schade opleveren.

Veel verhuurders in Nederland – en dat geldt ook als je bij ons een auto huurt – werken met allrisk verzekeringen met een hoge WA. Je bent daarnaast dan standaard verzekerd tegen glas-, bodem- en bandenschade. Allemaal niet standaard als je pas op Mallorca jouw auto huurt, maar wel heel erg fijn!

Lees alles over een auto huren op Mallorca via ons

De verkeersregels op Mallorca

Auto huren Mallorca: navigatieWanneer je kiest om een auto te huren op Mallorca krijg je te maken met de verkeersregels die voor Spanje gelden. Een groot deel van deze regels komen overeen met die in Nederland, maar we lichten toch graag wat verschillen toe:

 • In Spanje (en dus ook op Mallorca) controleren ze heel streng op bepaalde regels. Zo moet je altijd met twee handen aan het stuur rijden (naast bellen is dus ook eten & drinken verboden) en mag je niet op slippers of blote voeten rijden. Met zwemkleding achter het stuur is ook verboden.
 • In Nederland is het toegestaan om met oortjes of een headset te bellen. Dit mag niet in Spanje en dus ook niet op Mallorca. Je kan dus ook niet op deze manier bellen of muziek luisteren.
 • Mallorca kent – o.a. in het binnenland, maar bijv. ook aan de westkust – best wat bergwegen. Hier gelden aparte verkeersregels voor. Bij een stijgingspercentage van minimaal 7% heeft stijgend verkeer altijd voorrang. Hierop is één uitzondering; als het stijgende verkeer makkelijker kan uitwijken. Jij bent in je huurauto nu eenmaal flexibeler dan een touringcar.

Hoe zit het met parkeren op Mallorca?

Parkeren is eigenlijk maar op één plek een issue op Mallorca; in de hoofdstad Palma de Mallorca. Kijk vooraf goed waar je kan parkeren, want in het centrum krijg je te maken met de Zona Ora. Daar mag je vaak maar 1 tot 2 uur blijven staan.

Aan de rand van het centrum zijn meerdere plekken (waaronder Compte d’Empuries) waar je voor een klein bedrag per dag kunt parkeren. Verder buiten het centrum zijn ook parkeerplaatsen waar dit gratis mogelijk is. Het is dan wel een stukje verder lopen.

In de dorpen is parkeren doorgaans dus geen probleem, maar het is wel even van belang om op de aanwezigheid van gekleurde lijnen te letten. Een gele lijn betekent dat je er niet mag parkeren en dat je huurauto zelfs weggesleept kan worden. Staat er een blauwe lijn? Dan is dit een Zona Ora en is parkeren enkel tegen betaling mogelijk. Zorg dat je kleingeld bij je hebt voor de parkeerautomaten.

Onafhankelijk van waar je parkeert, het is op Mallorca verboden om tegen de rijrichting in te parkeren (tenzij staat aangegeven dat dit wel mag).

Een auto huren op Mallorca: nog meer tips

Auto huren Mallorca: cabrioVoor jouw roadtrip-avontuur op het Spaanse eiland hebben we nog wat tips. Zo wordt een auto huren op Mallorca nog makkelijker en/of leuker!

 • Mallorca kent bergachtige gebieden. Wil je hier met een beetje pit doorheen kunnen rijden, kies dan niet voor de economyklasse, maar ga voor minimaal een comfortklasse. Dan heb je net wat meer vermogen om de hellingen te trotseren.
 • Wil je de ultieme eilandbeleving ervaren en heb je een wat ruimer budget tot jouw beschikking? Overweeg dan een cabrio te huren. Niets fijner dan de hele dag de wind in je haren en de zon op je bol! Neem dan wel flink wat zonnebrandcrème mee; de wind kan verraderlijk zijn.
 • Niets vervelender dan de weg kwijtraken. Waar je met Google Maps je databundel verbruikt, geldt dat niet voor Maps.me. Met deze app download je de kaart voor vertrek en daarna kan je offline de weg bepalen. Ideaal!
 • Huurauto’s hebben het imago om vaak het slachtoffer te worden van auto-inbraak. Ze zijn voor inbrekers ook eenvoudig te herkennen omdat ze een afwijkend kenteken hebben. Zorg dat je nooit waardevolle spullen in de auto laat liggen, hoe klein de kans ook is dat dit juist jou overkomt.
 • Ga je tanken? Let erop dat de Spaanse namen van benzine en diesel erg op elkaar lijken. Gasolina is benzine en Gasóleo is diesel.

Welke plekken op Mallorca mag je niet missen?

Auto huren Mallorca: ValldemossaHebben we je overtuigd dat een auto huren op Mallorca een must-do is? Dan komt het leuke gedeelte! Plannen maken om het eiland te ontdekken. Dit kan eenvoudig met dank aan de artikelen die we eerder schreven:

 • Verblijf je in Playa de Palma of Palma de Mallorca? Dan hebben we een paar bijzondere plaatsjes voor je aan de westkust. Valldemossa en Sollér zijn echte aanraders en check ook zeker het romantische Deía.
 • Een dagje strandhoppen? We hebben de mooiste stranden op Mallorca voor je op een rij gezet.
 • Ben je dol op gratis activiteiten? We hebben een handige lijst met dingen die gratis kunt doen op Mallorca. Wel zo fijn ook voor je portemonnee! Houd je weer geld over om die auto te huren.

Wat je nog meer kunt doen op Mallorca

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie naar Mallorca en voeg tijdens het boeken een huurauto naar keuze toe. Alvast veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *