Gratis doen Mallorca

Steek dat geld maar in je zak! 9x gratis doen op Mallorca

Welke Nederlander houdt er niet van gratis? Wij in ieder geval wel! Daarom zetten wij de leukste dingen om gratis te doen op Mallorca voor je op een rijtje. Houd die portemonnee maar in jouw zak met deze activiteiten.

Om zoveel mogelijk (gratis uiteraard!) van het Spaanse eiland te zien, raden we je wel aan voor één ding te betalen; een huurauto. Het geeft je zoveel vrijheid! En als je veel op pad gaat, is het echt voordeliger dan excursies of elke keer het openbaar vervoer gebruiken. Boek je via ons? Jouw huurauto regel je eenvoudig tijdens de boeking.

1. Bewonder het uitzicht vanaf Cap de Formentor

In het uiterste noorden van het eiland vind je het schiereiland Formentor. Via een ruim 10 km lange route – die je via haarspeldbochten langs verschillende plekken en uitzichtpunten leidt – kom je aan bij het allernoordelijkste puntje, Cap de Formentor.

Cap de Formentor is adembenemend. De vuurtoren staat trots te shinen en de kliffen lopen steil af in zee. Je wordt er daarnaast getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de kustlijn. Daar kunnen de uitzichtpunten onderweg niet aan tippen!

2. Flaneer je rot in Playa de Palma

Gratis doen op Mallorca: Playa de PalmaHet bekendste kustgebied op Mallorca is Playa de Palma, dat loopt van Can Pastilla tot El Arenal. Het wordt gedomineerd door een ca. 6 km lang zandstrand, waar zowel jongeren als families (want het strand heeft een Blauwe Vlag-keurmerk) graag vertoeven.

Langs het strand loopt de net zo lange boulevard met tal van winkels, terrasjes en restaurants. En om het leuk te hebben, hoef je echt niet op een van de terrasjes plaats te nemen. Neem een eigen drankje mee vanuit de supermarkt, spot een plekje om aan de boulevard te zitten en kijk – met de zon op jouw bol – simpelweg mensen. Eenvoud op z’n best!

Gratis doen op Mallorca: strandOok een verblijf in Hotel Metropolitan Playa is geen aanslag voor jouw portemonnee. Het eenvoudige complex beschikt over o.a. een fijn zwembad, buffetrestaurant, fitnessruimte en discotheek. Het strand ligt op loopafstand!

3. Bind de wandelschoenen onder

Mallorca is een wandeleiland bij uitstek! Verspreid over het eiland vind je tal van wandelroutes. Alleen al in het bergachtige gebied Serra de Tramuntana vind je een langeafstandroute van ca. 150 km, de GR221. Het is dé manier om kennis te maken met de natuur van het eiland.

Zit je niet op een bergachtige wandeling te wachten, maar doe je het liever rustig aan? Vraag bij jouw hotel of appartementencomplex naar routes in de omgeving. Er zijn er genoeg!

4. Verken het eiland op een tweewieler

Gratis doen Mallorca: fietsenEn als we dan toch op de sportieve toer zijn; wat dacht je van een dagje al fietsend het eiland ontdekken? Mallorca is een echt fietseiland! Jaarlijks komen er zo’n 100.000 mensen alleen al om deze reden naar dit Spaanse pareltje. De bergen zijn een uitdaging voor wielrenners, het vlakke land is geschikt voor de minder geoefende fietsers. En ook een tocht vanaf Playa de Palma naar de hoofdstad red je prima met een matige conditie.

Diverse hotels op het eiland zijn overigens helemaal ingespeeld op de fietstrend. Ze beschikken o.a. over een fietsenhok, geven fietsworkshops & bieden speciale maaltijden voor de sportieve vakantiegangers. Er zijn zelfs hotels die jou gratis (of heel voordelig) een fiets aanbieden tijdens jouw verblijf!

Aya Sea Hotel, MallorcaBij Aya Sea Hotel combineer je bovenstaande faciliteiten met o.a. een zwembad en wellnesscentrum. Dat betekent sport en ontspanning in één vakantie. Jouw fiets kun je thuislaten, die kun je bij het hotel huren. En de fietsroutes liggen al klaar!

5. Meng je in het lokale leven op Mercadillo de Alcúdia

Het staat eigenlijk elke vakantie wel op onze to do­-lijst: een lokale markt bezoeken. Dit is namelijk dé kans om met de lokale bevolking in aanraking te komen terwijl ze hun dagelijkse of wekelijkse boodschappen doen.

Op dinsdag en zondag vindt één van de belangrijkste markten op Mallorca plaats; Mercadillo de Alcúdia, in het gelijknamige stadje. Groenten, fruit, lederproducten, kunst en kleding, het wordt er allemaal verkocht. Extra leuk zijn de kraampje met traditionele Mallorcaanse gerechten. Hier hoef je geen portemonnee voor bij de hand te hebben; als je lief kijkt, mag je best gratis proeven!

In de zomerperiode (ca. juni t/m september) wordt er een aantal dagen per week óók nog een summer night market gehouden bij de haven van Alcúdia. Kleine gerechtjes voeren hier de hoofdtoon.

6. Slenter door de smalle straatjes van Palma de Mallorca

Gratis doen op Mallorca: hoofdstadHet hoogtepunt van Mallorca? Als je het ons vraagt de hoofdstad Palma de Mallorca, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een populaire stedentripbestemming. Waarom? Cultuur is er in overvloed aanwezig en het strand ligt om de hoek. Een fijne getaway voor een paar dagen!

De binnenstad herbergt smalle (en charmante!) straatjes vol historische gebouwen. Trek jouw sneakertjes aan en geniet op de hoek van elke straat van weer wat nieuws. Loop zeker ook even langs La Seu, een 13e-eeuwse kathedraal die wordt gezien als de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Om binnen te treden dien je wel een klein bedrag neer te leggen, maar alleen de buitenkant is al prachtig! Benieuwd naar alle bezienswaardigheden van Palma de Mallorca? Check onze blog!

7. Bekijk Mallorca vanaf een hoogte van 500 meter

Cap Formentor, dat we eerder noemden, is een geweldige plek om de kustlijn van het eiland te bewonderen. Om een goed zicht over het binnenland te krijgen, raden we je echter aan om – via een weg vol haarspeldbochten – naar de hoogste top van de ruim 500 meter hoge berg Puig de Sant Salvador af te reizen. Fanatiekelingen kunnen dit overigens per fiets doen!

8. Maak een rondreis langs de mooiste dorpjes

Gratis doen Mallorca: ValldemossaAls je ons advies hebt opgevolgd en een auto hebt gehuurd, ga dan zeker een dag op pad om de mooiste dorpjes van het eiland te bezoeken.

Eén van de meest bekende is Valldemossa, in het noordwesten van Mallorca. Het dorpje wordt omgeven door o.a. olijf- en amandelbomen en de bekendste bezienswaardigheid is het 14e-eeuwse klooster La Cartuja. Wist je dat de beroemde componist Chopin hier een tijdje heeft gewoond?

Andere dorpjes die je zeker niet mag overslaan zijn Deià, Port de Sóller, Luccmajor, Felanitx en Fornalutz. Ook het vissersdorpje Porto Colom is een aanrader.

9. Zon een dagje op een van de verlaten baaitjes

Denk jij bij Mallorca aan langgerekte zandstranden? Ja, die vind je er zeker! Maar als je een stoel bij het vliegtuigraam hebt, zal je al voor aankomst op het eiland zelf ontdekken dat je er ook veel kleine baaitjes vindt. Die worden omgeven door opvallend helderblauw water! Tijd om deze zelf te ontdekken door een rondtoer met jouw huurauto over het eiland.

Pak jij het liefst meteen jouw koffer om al deze gratis dingen te doen op Mallorca? Bekijk ons voordelige aanbod naar Mallorca

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *