Mallorca met kinderen

Mallorca met kinderen; zonder meer een aanrader!

Ben jij op zoek naar een bestemming voor een vakantie met het hele gezin? En wil je er ter plaatse voor zorgen dat de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen? Wij tippen een van de Spaanse eilanden. Mallorca met kinderen is bijvoorbeeld zonder meer een aanrader! Vandaag vertellen we je er alles over.

Waarom Mallorca met kinderen een goed idee is

Los van alles wat je op Mallorca met kinderen kunt doen, heeft het eiland een aantal flinke pluspunten voor families. De vliegtijd is nog geen drie uur; een zit die ook met kleine kinderen nog te doen is. Er is daarnaast een ruim aanbod aan hotels, voor elk budget en voor elk type vakantieganger. Last but not least; de stranden zijn er veelal kindvriendelijk, ook niet onbelangrijk!

Heb je nog meer aansporingen nodig voor een familievakantie op Mallorca? Vooruit! We zetten de meest kindvriendelijke stranden, leukste bezienswaardigheden, echte must-do’s en favoriete kindvriendelijke hotels voor je op een rij. Als je daarna nog niet overtuigd bent, weten wij het ook niet meer.

Wil je tijdens een vakantie op Mallorca met kinderen zoveel mogelijk van het eiland zien? Dan kunnen meerdere excursies behoorlijk prijzig zijn. Voordeliger – en leuker! – is het om een auto te huren. Zo kunnen jullie in alle vrijheid en op eigen tempo het eiland ontdekken. Extra fijn; je regelt jouw huurauto gemakkelijk en snel tijdens boeken.

Direct jouw vakantie naar Mallorca met kinderen boeken?Bekijk ons aanbod

Kindvriendelijke stranden op Mallorca

We trappen af met de meest kindvriendelijke stranden op Mallorca; vaak een belangrijk onderdeel van een zonvakantie. Als Mallorca ergens rijk aan is, is het wel aan stranden. Het eiland biedt een kustlijn van bijna 600 km met meer dan 176 baaien en stranden. En daar zitten ook ideale spots voor families tussen!

De meest populaire badplaats op Mallorca onder gezinnen? Dat is Cala d’Or. Dit ligt niet alleen aan het feit dat het een gemoedelijke badplaats is, maar ook zeker aan het lange zandstrand dat langzaam in zee afloopt, en het rustige water. Maar het strand van Cala d’Or is zeker niet de enige mogelijkheid.

Nog meer stranden op Mallorca die geschikt zijn voor de hele familie?

  • Hoewel de omgeving van Cala Llombards ruig kan overkomen door vele pijnbomen en de begroeide rotsen, is dit strand dat allesbehalve. Het water is er juist rustig en ondiep. Eén van de redenen dat het een kindvriendelijk strand is! En er zijn ook nog eens faciliteiten als ligbedjes aanwezig.
  • Jongeren, stelletjes én families; aan het strand van Playa de Palma vind je een fijne mengelmoes van toeristen. Het strand loopt er langzaam af in zee, strandbedjes en parasols zijn aanwezig en aan de rand van het strand vind je winkeltjes, restaurants en barretjes. En wat is er nu leuker dan het water op met de waterfiets? Ook dat kan hier!
  • Ook het strand van Alcúdia loopt langzaam in zee af en wordt omgeven door rustig water. Je vindt daarnaast langs het strand enkele speeltuinen. Voor als de kleintjes even klaar zijn met alle waterpret….
  • Op zoek naar een wat rustigere spot? Cala Sa Nau is minder bekend onder toeristen en oogt idyllisch. Kinderen hebben er alle ruimte om te spelen, er zijn bomen aanwezig voor de nodige schaduw en in de strandtent staan verse vis, tapas, sangria en ijsjes op het menu.
Mallorca met kinderen; Cala Sa Nau
Mallorca met kinderen is alleen al vanwege de mooie stranden fantastisch!

Doen & zien op Mallorca met kinderen

Op zoek naar een beetje spanning? Bezoek de grotten van Drach in het plaatsje Porto Cristo. Het traject dat je hier volgt is ca. 2 km lang. Ook behapbaar voor de kleintjes. Extra bijzonder zijn het concert en de lichtshow waar je op wordt getrakteerd. En dan kan je ook nog eens kiezen voor een kort boottochtje op het ondergrondse meer.

Voor kinderen die dat iets te spannend vinden óf juist meer actie zoeken, hebben we nog meer opties in de aanbieding:

  • Heb jij een auto tot jouw beschikking op Mallorca? Dan mag je een tripje naar Cap de Formentor niet overslaan. Waarom niet? Je bereikt het schiereiland via fascinerende haarspeldbochten alvorens je uitkomt bij de machtige vuurtoren.
  • Een absolute must-do voor kinderen op Mallorca is de toeristische trein naar Soller. Je stapt op in de hoofdstad Palma de Mallorca en rijdt dan over een traject van 27 km richting Soller. Onderweg word je o.a. getrakteerd op prachtige berglandschappen. Een cadeautje om jezelf te geven!
  • Zoek verkoeling in Aqualand El Arenal. Hier vind je een Kamikaze voor de echte durfals, maar ook glijbanen waarop je met het hele gezin tegen elkaar kan racen. Wie is het snelst beneden? Voor de allerkleinsten zijn er leuke watertoestellen.
  • Verken uitdagende routes in Forestal Park. Via tokkelbanen, schommels en hangbruggen baan je je een weg door het bos, soms op grote hoogte. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 110 cm.
  • Palma de Mallorca is niet erg buggyvriendelijk, dus we raden de hoofdstad alleen aan als jouw kinderen zelf al kunnen rondslenteren. Met name Castell de Bellver is een aanrader. De klim omhoog is geweldig én dan kun je op de top aangekomen ook nog eens rekenen op een geweldig uitzicht.

Tips om nog meer te doen op Mallorca

Mallorca met kinderen, Iberostar CristinaVanuit Iberostar Cristina zijn bovengenoemde must-do’s gemakkelijk te bereiken. Het luxe hotel heeft alles in huis voor een geslaagde vakantie; sportfaciliteiten, een mooi zwembad en faciliteiten voor jong & oud. Pluspunt; verblijf o.b.v. all inclusive.
Mallorca met kinderen; Palma de Mallorca
Een cultuur uitje met de kinderen? Mallorca heeft een prachtige hoofdstad, Palma de Mallorca

Mallorca met kinderen; praktische informatie

Ben je op zoek naar praktische informatie over een vakantie met kinderen naar Mallorca? We zetten enkele tips voor je op een rijtje:

  • Zoals gezegd is de vliegtijd naar Mallorca vanuit Nederland zo’n 3 uur. Dat is prima te doen. Vervelen jouw kinderen zich snel? Lees onze tips voor vliegen met kinderen.
  • Tussen Nederland en Mallorca is er geen tijdsverschil en er zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!
  • Het weer op Mallorca? Dat is van ca. mei t/m oktober heel aangenaam. In het voor- en naseizoen lopen de temperaturen op tot een graad of 25 en in de zomermaanden juli en augustus stijgt het kwik tot (dik) 30 °C. In deze maanden regent het ook zelden. Neem in ieder geval voldoende zonnebrandcrème mee, de zon kan behoorlijk fel branden. ’s Avonds kan het op Mallorca nog wel afkoelen, dus een vestje of trui in de koffer zijn geen overbodige luxe.
Mallorca met kinderen; Praktische informatie
Smeer de kinderen goed in; de zon kan behoorlijk fel zijn op Mallorca, zeker in de zomer

Kindvriendelijke hotels op Mallorca

Het is een cliché, maar het is oh zo waar; als de kinderen zich vermaken, doe jij dat ook. Met de aanwezigheid van een apart kinderbad, miniclub en speeltuin zit je dan al snel goed. Gelukkig heb je op Mallorca genoeg hotels die aan deze voorwaarden voldoen. Wij maakten een kleine selectie van onze persoonlijke favorieten:

  • Waarom Aparthotel Viva Sunrise in Alcúdia populair is onder families? O.a. door het ondiepe piratenzwembad met glijbanen. Het hotel beschikt daarnaast over een miniclub en een gevarieerd entertainmentprogramma voor alle leeftijden. En dan kun je ook nog eens kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive.
  • Verblijf je graag in een appartement, zodat je af en toe een voedzame maaltijd kan koken voor de jonge vakantiegangers? Inturotel Esmeralda Park is een gemoedelijk appartementencomplex. Naast dat je een kitchenette tot jouw beschikking hebt, ligt het strand praktisch voor de deur en heb je een ruime keuze aan faciliteiten.
  • Iberostar Pinos Park in Canyamel biedt – naast een kinderbad, miniclub en speeltuin – ook nog een ligging op vlak bij van het strand, meerdere zwembaden met glijbanen, toffe sportmogelijkheden (potje minigolf?), een gevarieerd animatieprogramma én een all inclusive optie!

Zie jij een vakantie op Mallorca met kinderen na het lezen van dit artikel wel zitten? Boek dan snel die reis en pak je koffers!

Mallorca met kinderen; Iberostar Pinos Park
Iberostar Pinos Park heeft een superleuk waterparadijs voor de kinderen

Met kinderen naar een ander Spaans eiland?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *