Wat te doen op Ibiza

Wat te doen op Ibiza? Dit mag je niet missen!

Eén van de populairste Spaanse eilanden onder Nederlandse vakantiegangers? Dat is zonder twijfel Ibiza. En dat is écht niet alleen omdat er in de zomer zulke geweldige feesten worden gegeven; Ibiza is veelzijdiger dan veel mensen weten. Want wat is er veel te doen op Ibiza! Kijk je mee?

Ibiza in een vogelvlucht

Zeg je Ibiza, dan zegt menigeen direct ‘feesten’. Ja, Ibiza staat bekend als hét feesteiland van Europa door de vele feesten met internationale top-dj’s in de zomer. Maar het eiland is veel meer dan dat. Er zijn weinig vakantiebestemmingen waar zo’n relaxte vibe heerst en dan kan je er ook nog rekenen op prachtige stranden, luxe beachclubs én cultuur. Genoeg te zien en te doen!

Reis je naar Ibiza met de intentie veel te zien? Dit kan heel eenvoudig. Ibiza is niet groot, waardoor je met een huurauto zo van de ene na de andere bezienswaardigheid kunt rijden. En er is genoeg te zien én te doen. Zorg er in ieder geval voor dat je deze dingen doet op Ibiza.

Verdwaal in Dalt Vila

Wat te doen op Ibiza: Dalt VilaIbiza-Stad is misschien nog wel het mooiste stukje van Ibiza. En dan in het bijzonder Dalt Vila, de historische kern. Dit stukje pracht en praal is een van de best bewaard gebleven en grootste vestingen in het Middellandse Zeegebied.

Het beste zicht op dit deel van de hoofdstad krijg je door te starten met een wandeling over de twee kilometer lange vestingwallen rond het 16e-eeuwse bolwerk.Daarna is het tijd om de smalle straatjes in te duiken en simpelweg te verdwalen.

Je komt automatisch langs gezellige terrasjes, prachtige pleinen, de kathedraal en maar liefst zeventien bastions. De meeste mooie gebouwen vind je overigens aan Plaça de la Catedral.

Meer over Dalt Vila

THB Los Molinos, IbizaBij THB Los Molinos draait alles om luxe én rust. Het hotel hanteert een adults only formule met een prachtig zwembad met uitzicht over zee. En de ligging? Je kan zo naar Dalt Vila lopen.

Shop op de hippiemarkt Las Dalias

Wat te doen op Ibiza: hippiemarktHoewel het een beetje toeristisch is, raden we je aan om zeker naar de hippiemarkt Las Dalias te gaan. Er komen niet voor niets zoveel vakantiegangers; het is er ook écht leuk!

Elke zondag popt er in Sant Carles (ten noorden van Ibiza-Stad en prima per bus of auto te bereiken) een markt met maar liefst 200 kraampjes op. Kleding, handgemaakte sieraden, snuisteren; you name it en het is er!

Je proeft hier de hippiesfeer van het eiland, danst op de deuntjes van dj’s en nipt in het zonnetje aan cocktails. Voor kinderen zijn er o.a. draaimolens.

Lees meer over Las Dalias

Chill bij een van de vele hippe strandtenten

Ibiza staat bekend om het bruisende nachtleven, maar je kunt het ook iets rustiger doen. Bijvoorbeeld door overdag te chillen bij één van de vele beachclubs die het eiland herbergt. Word hier goed wakker met een verse jus of ga voor een afternoon cocktail.

Onze favoriete beachclubs op het eiland?

  • Nabij Santa Eulalia del Río, een van de bekendere badplaatsen, vind je Amante Beach Club. De strandtent wordt omgeven door rotsen en veel groen en door de ligging op een klif heb je een geweldig uitzicht. Ook geweldig zijn de speciale Amante cocktails en de mediterrane gerechten op de menukaart.
  • Hippie chic, dat is de beste omschrijving van Elements Ibiza, een beachclub in het noorden van het eiland. De inrichting is modern, máár wel met gerecyclede producten. De cocktails zijn er goddelijk en ook van een uitgebreide lunch word je hier heel blij.
  • In 1999 werd El Chiringuito geopend als ‘slechts’ een cafeetje koffie kunt drinken, nu is het een van de top 10 beachclubs van het eiland. Dit dankt het aan het uitzicht over een prachtige baai (Cala Gracioneta) en de uitstekende keuken.

Bekijk meer beachclubs op Ibiza

OKU Ibiza, IbizaNabij de baai Cala Gracioneta vind je het bohemian OKU Ibiza. In dit luxe, adults only hotel kun je rekenen op een laidback-sfeer, ligging nabij het strand en fijn zwembad. De prachtige kamers zijn naar keuze als swim-up variant te boeken!

Eet tapas in Santa Gertrudis de Fruitera

Waar je aan de kustlijn van Ibiza de ene na de andere strandtent vindt, is het binnenland van een heel andere orde. Neem nu bijvoorbeeld het plaatsje Santa Gertrudis de Fruitera.

Dit dorp is niet alleen het geografische hart van het Spaanse eiland, het wordt ook nog eens gezien als het sociale én culturele hart van het eiland. En alleen al vanwege dit laatste dien je af te reizen naar het dorpje.

In ca. 30 minuten rijden vanaf Ibiza-Stad sta je net buiten het centrum. Het échte centrum – en daarmee bedoelen we het centrale plein met de 18e eeuwse kerk en de omliggende straten – is namelijk autovrij. En de straatjes worden gekenmerkt door restaurants, terrasjes en op straat spelende kinderen.

En die restaurants? Ja, hier bestel je zeker de lekkerste tapas van het eiland! Favoriet is Bar Costa. Aan de bar hangen grote hammen, die als basis dienen voor belegde broodjes. En vanaf de lage krukjes op het terras is het zalig mensen kijken.

Drink zondagse cocktails bij Benniràs

Wat te doen op Ibiza: BenirrasJe kan niet anders dan jouw zondag(en) op Ibiza volplannen. ’s Ochtends en begin van de middag is het tijd voor de eerdergenoemde hippiemarkt en aan het einde van de middag reis je door naar Cala Benniràs.

Dit strandje in het noorden staat vanaf een uur of vijf in het teken van trommelaars, cocktails en gezelligheid. Locals en toeristen komen samen om met voeten in het zand een open air feestje te vieren.

De zonsondergang wordt begeleid door vuurspuwers en doordat de cocktails door de locals vanuit hun koelbox worden gemaakt, zijn ze ook nog eens extra goedkoop.

Hotel Galeon Ibiza, IbizaHotel Galeon Ibiza ligt op loopafstand van Cala Benniràs en heeft alles in huis voor vakantiegangers van alle leeftijden. Waar je dan aan moet denken? O.a. een zwembad, animatieprogramma, diverse sportfaciliteiten en een all inclusive mogelijkheid.

Wat je nog meer kunt doen op Ibiza

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen op Ibiza? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Wist je dat je op Ibiza meer dan 50 stranden vindt? Van grote stranden rondom Ibiza-Stad tot idyllische baaitjes aan de oostkust van het eiland. Je kunt het bij één strand houden óf je kunt een dag met een huurauto op pad gaan en van strand naar strand hoppen. En de mooiste stranden hebben we voor je op een rij gezet!
  • Eén van de bekendste uitzichtpunten van Ibiza is Torre Des Sevinar. Vanaf hier heb je namelijk uitzicht op de rotspartij Es Vedra. Los van dat dit een plaatje is bij met name zonsondergang, staat de plek ook nog eens bekend als magisch en gaan er veel mythes en legendes rond over deze plek. Informeer er maar eens naar bij locals!
  • Voor een dagje relaxen reis je af naar het noorden van Ibiza. Dit deel van het eiland is een stuk rustiger en ook nog ongerepter. Het wordt gedomineerd door groene heuvels en amandel- en olijfbomen. Dit wordt afgewisseld met kleine strandjes om je handdoek uit te spreiden.
  • Ibiza heeft – in navolging van de Engelse variant – een eigen Stonehenge; je vindt het kunstwerk Time and Space van de Australische kunstenaar Andrew Rogers aan de westkant van het eiland, nabij Cala Codolar.
  • Kom jij naar Ibiza om slechts één ding te doen, feesten? We schreven eerder een uitgebreid artikel over uitgaan op Ibiza.

Weet jij al wat je allemaal wilt gaan doen op Ibiza?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *