Hippiemarkt Ibiza Las Dalias

Las Dalias, dé hippiemarkt van Ibiza

Al sinds 1985 dé hippiemarkt van Ibiza en hoewel inmiddels wel commerciëler dan toen, kun je het Spaanse eiland eigenlijk niet verlaten zonder hippiemarkt Las Dalias te hebben bezocht.

De hippiemarkten op Ibiza

De hippiemarkten op Ibiza zijn een overblijfsel uit de jaren zestig en zeventig, toen jonge dropouts naar het eiland ‘vluchtten’. Ze hielden hun hoofd boven water door de verkoop van zelfgemaakte sieraden, kleding en andere handwerken.

Een van de eerste hippiemarkten die daar uit voortkwam, was Punta Arabí in Es Canar. Hippiemarkt Las Dalias volgde en verkoopt tot op de dag van vandaag originele Ibiza-producten, waar je inmiddels op Punta Arabí steeds meer in China vervaardigde producten vindt.

Hoe hippiemarkt Las Dalias begon

De hippiemarkt op Ibiza , zoals je die nu nog steeds wekelijks vindt in Sant Carles, begon in eerste instantie als social club, bedacht door een van de boeren (Juan) uit het dorp. Hij had een plek voor ogen waar mensen uit het dorp samen konden komen en waar evenementen gehouden konden worden: van dansevenementen tot de doop van nieuwe dorpelingen. Ook goedgekeurde filmvoorstellingen konden op deze locatie plaats vinden.

Uiteindelijk bleken niet alleen dorpelingen gebruik te maken van deze social club. Door de nabijgelegen opnamestudio van Juan’s zoon kwamen er steeds meer rockgrootheden naar de evenementen. Ron Wood (Rolling Stones), Mike Oldfield, Bob Geldof & Jimmy Page (Led Zeppelin) waren trouwe bezoekers tot de studio afbrandde en de aanloop van mensen afnam.

Juan’s zoon, die zonder studio met lege handen achterbleef, besloot de florerende hippiemarkt van Es Canar te kopiëren. Een gouden idee! Wat begon met vijf kraampjes is uitgegroeid tot een hippiemarkt met meer dan 200 kraampjes.

Tot op de dag van vandaag vind je hier elke zaterdag duizenden mensen, zeker in het hoogseizoen, die de hippiesfeer van het eiland willen proeven. En de evenementen zoals deze bij de social club worden gehouden, vind je hier nog steeds. Regelmatig worden er concerten gegeven én het is het belangrijkste ontmoetingscentrum voor locals.

Wat kun je verwachten van Las Dalias?

Hippiemarkt Las Dalias, IbizaEen gezellige drukte met tal van kraampjes vol Ibiza-producten. Van spijkerjasjes vol franjes tot de mooiste Ibiza-boots. Van lokale specialiteiten om je vingers bij af te likken tot lederwaren tegen een veelal eerlijke prijs.

Doe wel altijd eerst even een rondje om te kijken of je het elders niet goedkoper kunt krijgen. Ook onderhandelen is mogelijk.

De kraampjes van Las Dalias staan op een binnenplaats die omgeven wordt door bladeren van wijnplanten. Op de achtergrond hoor je de relaxte muziek die de sfeer van het eiland kenmerkt, uiteraard live gedraaid door DJ’s. Op vrolijke terrassen kun je genieten van verse vruchtensappen of de lekkerste cocktails (mojito!). Even 100% ontspannen? Laat je masseren in de massagetent.

Tips voor een bezoek aan Las Dalias

Je kunt bij Las Dalias op Ibiza elke zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur terecht. Buiten het seizoen (november t/m april) is dit tot 18.00 uur. Ook is er een avondmarkt (iets rustiger), die elke maandag (juni, september) of dinsdag (juli, augustus) plaats vindt van 19.00 uur tot 01.00 uur. Toegang is gratis, alleen het parkeren kost een paar euro.

Je vindt Las Dalias in Sant Carles, op zo’n 20 minuten rijden vanaf Ibiza-Stad. Borden geven duidelijk aan waar je heen moet, verdwalen is onmogelijk. Met de bus gaan is ook een optie, maar houdt er rekening mee dat dit erg populair is en de bussen best snel vol zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van hippiemarkt Las Dalias

Invisa Figueral Resort, IbizaWil jij de hippiemarkt combineren met ultieme dagjes strand? Invisa Figueral Resort ligt direct aan het strand en biedt faciliteiten voor jong & oud. Extra fijn: je kunt o.b.v. all inclusive boeken.

Andere hippiemarkten op Ibiza

Ben je niet op zaterdag in de gelegenheid naar hippiemarkt Las Dalias te gaan, of wil je simpelweg meer hippiemarkten bezoeken? Het eiland biedt meer van dit soort markten:

  • Punta Arabí (Es Canar). De eerste hippiemarkt van Ibiza, welke net als Las Dalias begon met slechts vijf stalletjes, waarvan een hippie-koopjongen die puppy’s verkocht (!). Ooit werden de waren op kleedjes op de grond gelegd, nu vind je er meer dan 500 kraampjes. Elke woensdag van 10.00 uur tot 18.00 uur (april t/m oktober).
  • Gorilla Hippy Market. Verblijf je in de buurt van San Antonio, dan is deze avond- en zondagsmarkt een goede oplossing. Je vindt hier eenzelfde assortiment aan kraampjes (kleding, schilderijen, sieraden, ambachtelijke producten), terwijl op de achtergrond live muziek wordt gespeeld. Ook kun je er barbecueën. Geopend of dinsdag en donderdag van 18.00 uur tot middernacht en zondag vanaf 09.00 tot middernacht.
  • Mercadillo Cala Llenya. Een tweedehands hippiemarkt vlakbij het gelijknamige strand. Shop de leukste vintage kleding, terwijl je tussendoor geniet van verse paella als lunch. Uiteraard met live-muziek op de achtergrond. Elke zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Las Dalias; Ibiza op z’n best. Zorg dat je de hippiemarkt niet mist tijdens jowe vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *