Auto huren vakantie

Waarom een auto huren op vakantie een aanrader is (incl. tips!)

Autohuur in het buitenland wordt steeds populairder. Maar liefst één op de drie Nederlandse vakantiegangers kiest voor een huurauto op de vakantiebestemming. Ook wij zien deze toename én juichen het zelfs toe! Waarom? We geven je een aantal goede redenen om een auto te huren op vakantie.

Een auto huren is voordeliger dan je denkt

Auto huren vakantie: goedkoperEen huurauto lijkt in eerste instantie misschien een aanslag op jouw vakantiebudget, maar schijn kan bedriegen. Zeker als je van plan bent om excursies te boeken.

Want excursies – die ook wij aanbieden op veel bestemmingen – kunnen pittig geprijsd zijn. Zeker als je een halve of hele dag gaat, je bij jouw hotel wordt opgehaald en eten & drinken en evt. toegangsprijzen tot bezienswaardigheden zijn inbegrepen.

Als je één excursie tijdens jouw vakantie wilt doen, is dat meer dan prima. Maar als je meer uitstapjes wilt maken, tikt het al snel aan. Als je dan de prijzen naast elkaar legt, kan het huren van een auto op vakantie nog wel eens voordeliger uitvallen.

Het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit

Auto huren vakantie: vrijheidZelf op pad gaan heeft, als je het ons vraagt, nog een ander groot voordeel naast de kosten. Je bent niet gebonden aan tijden! Je stapt in jouw huurauto wanneer je wilt en maakt tussenstops zolang jij wilt.

Hoe vervelend als je tijdens bijv. een eilandtour maar 10 minuten op die ge-wel-dig-e plek kunt blijven en vervolgens op een plek die jij doodsaai vindt een half uur moet wachten. Wie een auto huurt tijdens vakantie is vrij om te gaan en staan waar en wanneer hij wilt.

En dat krijgen we ook terug van onze vakantiegangers; dé reden om een auto te huren is het ultieme gevoel van vrijheid én flexibiliteit.

Je kunt veel zien in een korte tijd

Doordat je zelf kunt bepalen hoe laat je weggaat en hoe laat je terugkomt, heb je de mogelijkheid om veel in een korte tijd te zien. Niet alleen vergeleken met excursies, maar ook vergeleken met bijv. het openbaar vervoer.

Vakantiegangers lijken er steeds vaker ‘even’ tussenuit te gaan. Een weekje Turkse zon, een lang weekend Ibiza… Zeker dan is een huurauto dé manier om het maximale uit jouw vakantie te halen.

Je komt op onverwachte plekken

Ons advies als je met een huurauto op pad gaat? Volg niet klakkeloos Google Maps of Maps.me. Sla af en toe links en rechts, zonder te weten waarheen te rijden. Onze ervaring is dat je dan op de mooiste plekjes komt. Plekjes die je misschien niet zo snel in reisgidsen of zelfs op onze blog vindt.

Waar huur je een auto voor jouw vakantie?

Ideaal: je hoeft niet op zoek te gaan naar een autoverhuurder op jouw vakantiebestemming, maar kunt dit vooraf al eenvoudig via ons regelen. Sterker nog; dit kan direct bij ons tijdens het boeken van een vakantie.

Je hoeft je dan ook niet druk te maken of je goed verzekerd bent; dat ben je altijd via ons! Je hebt geen eigen risico en bent zelfs verzekerd voor glas-, banden- en bodemschade. Wat bij veel verzekeraars niet standaard is. En waar in het buitenland het uit te keren bedrag voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) belachelijk laag ligt, ben je ook via ons goed gedekt.

Extra pluspunt: je hebt een 24-uurs hulpservice tot jouw beschikking. Mocht er onverwacht wat gebeuren tijdens jouw vakantie dan sta je zeker niet in de kou!

Heb je tijdens het boeken van jouw vakantie niet gekozen voor een huurauto en wil je dit toch nog? Dit kan ook nog achteraf via onze klantenservice. Houd er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen last minute een uitdaging kan worden qua beschikbaarheid.

Meer tips voor een auto huren op vakantie

Auto huren vakantie: kaartAls je er voor kiest om een auto te huren op vakantie, hebben we nog een paar extra tips voor je:

 • Een navigatiesysteem huren voor in jouw tijdelijke auto kan best in de knaken lopen. We hebben een goede tip die je geen geld én mobiele data kost! Maps.me (o.a. beschikbaar voor Apple en Samsung) geeft je de mogelijkheid vooraf de kaart van jouw bestemming te downloaden. En de kwaliteit is meer dan prima! Je zoekt ook eenvoudig het dichtstbijzijnde tankstation of een pinautomaat.
 • Bij veel auto’s wordt gevraagd om een creditcard als borg, contant is dit niet altijd mogelijk. Heb je nog geen creditcard? Vraag deze dan ruim voor jouw vakantie aan.
 • Bedenk vooraf welke auto bij jouw vakantie past. Een economy-klasse is prima als je van stadje naar stadje gaat reizen, maar misschien wat minder geschikt als jouw vakantiebestemming heuvelachtig is of een binnenland kent met minder goede wegen.

We zijn benieuwd; ga jij – na het lezen van dit artikel – een auto huren op vakantie?

Bekijk alle informatie over autohuur via ons

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

8 thoughts on “Waarom een auto huren op vakantie een aanrader is (incl. tips!)

  1. Tijdens het boeken krijg je – voor de meeste bestemmingen, daar waar een auto huren goed te doen is – direct inzicht in de kosten.

 1. Waarom kan ik niet zien wat auto huur kost voor ik al mijn gegevens invoer en richting boeking ga? Ik wil graag kunnen zien wat de prijs is van het totaal pakker (inclusief huurauto) voor ik ga boeken en al mijn gegevens in moet vullen. Ik ben dan ook bang dat ik ineens aan iets vast zit wat ik nog niet wil. Bij sommige andere aanbieders kan dat wel. Dus zal om deze reden eerder voor sunbweb kiezen dan vakantie discounter.

  1. We hebben hier bewust voor gekozen; uit gebruikersonderzoek bleek dat de meeste mensen dit het fijnst vinden. Maar… zolang je niet betaalt, zit je nooit vast aan een boeking. Na het selecteren van de huurauto heb je nog een stap of 3 te gaan voor je bij de betaling uitkomt en ook dan kun je nog gerust wegklikken. Hopelijk hebben we je zo gerustgesteld!

 2. Goeiemiddag, we hebben via jullie een reis met zen 4 geboekt maar hebben er geen wagen bij gehuurd nu is mijn vraag hoeveel zou dit kosten?
  We hebben geboekt op naam ergan rustemi
  In melas lare hotel antalya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *