Auto huren Ibiza

Een auto huren op Ibiza? Check deze tips!

Staat er een vakantie naar Ibiza op de planning en wil je in een korte tijd zoveel mogelijk zien van het Spaanse eiland? Dan is een auto huren op Ibiza een aanrader. Waarom? Dat lees je hieronder. Inclusief handige tips!

Waarom een auto huren op Ibiza een must-do is?

Laten we vooropstellen dat uiteraard niets moet. Maarrrr… als je een auto voor de deur van jouw hotel hebt staan, kun je wel in een korte tijd veel zien van het eiland. Een kortere tijd dan wanneer je gebruik maakt van de bussen of een excursie boekt. Immers; je zit niet vast aan tijden die voor jou bepaald zijn en je kunt overal net zo lang of kort verblijven als je wilt.

En met dank aan de oppervlakte van Ibiza – het eiland is maximaal 30 bij 25 km en heeft een oppervlakte van ca. 575 km² – doe je er ook echt niet lang over om van die ene badplaats in noorden naar die hotspot in het zuiden te rijden. Het binnenland is binnen handbereik en Ibiza-Stad (voor ons toch echt wel één van de tofste highlights is vanaf elk punt binnen 45 minuten te bereiken wanneer je een auto huurt op Ibiza. Ideaal!

Ibiza kent trouwens veel kleine afgelegen baaitjes. Die zijn niet makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (als het al kan) en excursies gaan meestal naar de highlights. Als je van de gebaande paden wilt, is een auto huren op Ibiza sowieso een must.

Auto huren Ibiza tips

Wat zijn de kosten voor een huurauto op Ibiza?

Ibiza is geen goedkoop eiland, daar moeten we eerlijk over zijn. Huurauto’s zijn er ook niet goedkoop; alleen als de kosten om auto’s naar het eiland te krijgen zie je terug in de huurprijs. Een auto huren op Ibiza kost je in het laagseizoen ca. € 300,-* voor 8 dagen.

Voor dit bedrag krijg je sowieso enorm veel vrijheid; je kan gaan en staan waar je wil. Plus: als je met meerdere mensen op vakantie bent en anders twee of misschien wel drie excursies had geboekt, kan een auto huren zo nog maar eens goedkoper uitvallen. Maak het sommetje voor jezelf en je weet direct of het voor jou voordelig is.

* Gebaseerd op de prijzen bij vertrek begin juni 2024, gereserveerd in maart 2024
Op zoek naar een betaalbare vakantie op Ibiza?
Bekijk ons aanbod

Vooraf goed geregeld!

Als je besluit een auto te huren op Ibiza heb je twee keuzes; ter plaatse een auto huren of al vanuit Nederland. Wij raden altijd deze laatste optie aan! Sowieso in het hoogseizoen, wanneer er een schaarste kan ontstaan bij de verhuurders. En op de luchthaven kunnen de prijzen dan de pan uit rijzen.

De belangrijkste reden om jouw auto al vooraf te regelen is echter de verzekering. Wanneer je in Spanje een auto huurt, heb je te maken met de regels die daar gelden voor bijv. de WA (wettelijke aansprakelijkheid). Die liggen in andere landen enorm laag en als je wel een aanrijding hebt met letsel van de tegenpartij kan dat naast emotionele schade ook financiële schade opleveren.

Veel verhuurders in Nederland – en dat geldt ook als je bij ons een auto huurt – werken met allrisk verzekeringen met een hoge WA. Je bent daarnaast dan standaard verzekert tegen glas-, bodem- en bandenschade. Allemaal niet standaard als je pas op Ibiza jouw auto huurt, maar wel heel erg fijn!

Een auto huren op Ibiza via ons? Dan kan eenvoudig tijdens de boeking, maar ook nog daarna. Informeer bij onze klantenservice en houd jouw e-mail in de gaten. Want ook daarin bieden we je nog huurauto-opties aan na boeking.

Lees alles over een auto huren via ons

Hoe zit het met de verkeersregels op Ibiza?

Een auto huren op Ibiza betekent dat je te maken krijgt met de verkeersregels die in heel Spanje gelden. Heel veel anders dan in de rest van Europa is het niet, maar we lichten toch graag even wat do’s en don’ts uit.

  • Claxonneer op bergwegen bij onoverzichtelijke bochten.
  • Stop alvast wanneer een stoplicht op oranje en groen springt. Dit is een vooraankondiging voor een rood stoplicht.
  • Houd je aan de maximale snelheid. In de bebouwde kom is dit voor auto’s 60 km per uur, buiten de bebouwde kom is dit 90 km per uur (tenzij anders wordt aangegeven).
  • Rijd niet op slippers of met blote voeten. Dit is verboden in Spanje, en dus ook op Ibiza. De reden is dat je dan minder controle zou hebben over de auto. En ja, dat kan je echt een boete opleveren. Net als met één arm uit het raam hangen overigens; met twee handen aan het stuur heb je immers ook meer controle.
  • Check de minimumleeftijden. Om een auto te huren op Ibiza moet je minimaal 21 jaar zijn én 2 jaar of langer een rijbewijs bezitten. De verhuurder kan daarnaast extra eisen stellen; bijvoorbeeld dat het pas mag vanaf 23 jaar.
Spanjaarden rijden doorgaans wat agressiever dan dat wij gewend zijn. Houd hier rekening mee in het verkeer. Geef liever een keertje voorrang, óók als je eigenlijk zelf voorrang hebt.

Auto huren Ibiza tips: verkeersregels

Parkeren op Ibiza

Houd je altijd aan de parkeerregels; hier wordt op Ibiza relatief streng op gecontroleerd. Daarom geven we je graag wat extra informatie hierover.

Zones waar betaald parkeren geldt – en dat is niet overal, er zijn ook best veel plekken waar je gratis mag parkeren – worden aangegeven met blauwe lijnen. Je kunt er veelal betalen met contant geld, maar in sommige gevallen bieden creditcards en bankpassen ook uitkomst.

Parkeren is over het algemeen geen issue, behalve op populaire plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hippiemarkt Las Dalias of Ibiza-Stad. Vooral deze laatste, de hoofdstad, heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen. Een goede tip is parkeerplaats El Pratet, met meer dan 1.000 parkeerplaatsen.

Je kan ook op straat parkeren, nabij de haven. Bijvoorbeeld langs de Passeig Joan Carles I. Vanaf daar kan je een taxibootje pakken naar het oude centrum. Kost slechts een paar euro, is enorm praktisch en levert je ook nog een geweldig uitzicht over de stad op.

Een auto huren op Ibiza: nog meer tips

Voor jouw roadtrip-avontuur op het Spaanse eiland hebben we nog wat tips. Zo wordt een auto huren op Ibiza nog makkelijker en/of leuker!

  • Ibiza kent een goed wegennetwerk en veel hoogteverschillen zijn er niet. Als je geen mega-budget hebt, is het niet nodig om een 4×4 te huren. De enige uitdaging die je dan kan hebben is dat ene zandweggetje naar dat ene afgelegen strand. Daarvoor is een Jeep dan een betere optie.
  • Download voorafgaande aan jouw vakantie de kaart van Ibiza met de app Maps.me. Hierdoor kun je – zonder dat je mobiele data nodig hebt – eenvoudig navigeren over het eiland. Navigeren vraagt wel wat van jouw accu dus neem voor de zekerheid een powerbank mee.
  • Tanken op Ibiza gaat net even anders. Je moet vooraf betalen bij de caissière en kunt pas daarna voor dat bedrag gaan tanken.

Auto huren Ibiza tips

Welke plekken op Ibiza mag je niet missen?

Hebben we je overtuigd dat een auto huren op Ibiza een must-do is? Dan komt het leuke gedeelte! Plannen maken om het eiland te ontdekken. Dit kan eenvoudig met dank aan de artikelen die we eerder schreven:

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie naar Ibiza en voeg tijdens het boeken een huurauto naar keuze toe. Alvast veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *