Auto huren Kreta

Een auto huren op Kreta? Dit moet je weten!

Hoewel er tal van excursies aangeboden worden, is voor ons een auto huren op Kreta de ultieme manier om het Griekse eiland te ontdekken. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Staat er een vakantie naar Kreta op de planning en wil je in een korte tijd zoveel mogelijk zien van het Griekse eiland? Dan is een auto huren op Kreta een aanrader. Waarom? Dat lees je hieronder. Inclusief alles wat je moet weten als je hier zelf op pad gaat.

Waarom een auto huren op Kreta een goed idee is

Laten we vooropstellen: ook zonder auto kan je op Kreta uit de voeten. Tussen de belangrijke steden en bekende badplaatsen is er openbaar vervoer en er worden tal van excursies aangeboden. Maar als je het eiland écht wilt leren kennen, is een auto wel zo fijn.

Voor de beeldvorming; Kreta is met een oppervlakte van ruim 8.300 km² het grootste Griekse eiland. En door deze oppervlakte is er enorm veel te zien. Van kleine baaitjes tot langgerekte stranden. Van natuurgebieden die je de adem doen benemen tot culturele hoogtepunten. Van charmante haventjes tot bruisende badplaatsen.

Kortom; genoeg te doen! En met een huurauto kun je simpelweg meer zien in een kortere tijd en bovenal je eigen planning bepalen. Een ander pluspunt is – hoe gek het ook klinkt – de kosten. Wanneer je meerdere excursies wilt doen, kan een auto huren op Kreta nog wel eens voordeliger uitvallen.

Auto huren Kreta: tips

Wat kost een auto huren op Kreta?

Even een kleine indicatie van de kosten: buiten het hoogseizoen kun je al 8 dagen een auto huren op Kreta voor ca. € 200,-* inclusief verzekeringen. Dit is omgerekend € 25,- per dag. Daar kan je geen excursie voor boeken, hoor! En dan is het ook nog eens inclusief verzekeringen!

* Gebaseerd op de prijzen voor juni 2024, gereserveerd in maart 2024
Op zoek naar een betaalbare vakantie op Kreta?Bekijk ons aanbod

Regel het al in Nederland

Mocht je overwegen om een auto te huren op Kreta dan geven we je alvast de gouden tip; regel jouw huurauto vooraf in Nederland. Waarom? Om een aantal redenen:

 • Huurauto’s zijn steeds populairder en dat kan voor schaarste zorgen, met name in het hoogseizoen. Dan is er een kans dat je misgrijpt bij het huren van een auto óf nog belangrijker; de prijzen rijzen de pan uit. Katsjing!
 • Je bent simpelweg beter verzekerd. Wanneer je in Griekenland een auto huurt, heb je te maken met de regels die daar gelden. En bijv. de WA (wettelijke aansprakelijkheid) is hier heel laag. Heb jij (onverhoopt) een aanrijding waarbij de tegenpartij letsel oploopt? Emotioneel al iets om te verwerken, maar je kan ook nog eens financieel de dupe zijn.
 • Huur je via ons een auto op Kreta? Dan heb je niet alleen een hogere dekking qua WA, je bent ook all inclusive verzekerd. Wanneer je een auto op Kreta zelf zou huren zijn glas, bodem en banden vaak niet meeverzekerd (of je betaalt er de hoofdprijs voor). Bij ons is dat al bij de prijs inbegrepen.

Lees alles over een auto huren op Kreta via ons

De verkeersregels op Kreta

Wanneer je kiest om een auto te huren op Kreta krijg je te maken met de verkeersregels die voor Griekenland gelden. Een groot deel van deze regels komen overeen met die in Nederland, maar we lichten toch graag wat verschillen toe:

 • Goed om te weten: de minimumleeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar in Griekenland én je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Sommige verhuurders houden daarmee als eigen minimumleeftijd 23 jaar aan. Informeer vooraf als je jonger dan 23 bent.
 • Op de snelwegen geldt een maximale snelheid van 110 km per uur. Kreta kent echter vooral wegen binnen en buiten de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom is de maximale snelheid 80 km per uur. Binnen de bebouwde kom is dit 50 km per uur.
 • Waar claxonneren in Nederland alleen mag in uiterste noodgevallen, wordt er op Kreta meer getoeterd. Zo is het verplicht om op bergwegen te claxonneren bij onoverzichtelijke bochten.
 • Over bergwegen gesproken; op smalle bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.
 • Roken in de auto? Dat mag. Maar niet in het bijzijn van een kind dat jonger is dan 12 jaar. Dat kan je op een hoge boete te komen staan.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden op Kreta. Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie aan de verhuurder.

Auto huren Kreta: verkeersregels

Een auto huren op Kreta: nog meer tips

Voor jouw roadtrip-avontuur op het Griekse eiland hebben we nog wat tips. Zo wordt een auto huren op Kreta nog makkelijker en/of leuker!

 • Kreta kent bergachtige gebieden. Wil je hier met een beetje pit doorheen kunnen rijden, kies dan niet voor de economyklasse, maar ga voor minimaal een comfortklasse. Dan heb je net wat meer vermogen om de hellingen te trotseren.
 • Houd ook rekening met de grote van de auto; reis je met vier personen en pik je de auto al op de luchthaven op, bedenk dan dat er ook vier koffers in de huurauto moeten passen.
 • Wil je de ultieme eilandbeleving ervaren en heb je een wat ruimer budget tot jouw beschikking? Overweeg dan een cabrio te huren. Niets fijner dan de hele dag de wind in je haren en de zon op je bol! Neem dan wel flink wat zonnebrandcrème mee; de wind kan verraderlijk zijn.
 • Niets vervelender dan de weg kwijtraken. Waar je met Google Maps je databundel verbruikt, geldt dat niet voor Maps.me. Met deze app download je de kaart voor vertrek en daarna kan je offline de weg bepalen. Ideaal!

Welke plekken op Kreta mag je niet missen?

Hebben we je overtuigd dat een auto huren op Kreta een must-do is? Dan komt het leuke gedeelte! Plannen maken om het eiland te ontdekken. Dit kan eenvoudig met dank aan de artikelen die we eerder schreven:

 • Als je in het oosten van het eiland verblijft, reis dan zeker af naar Vai, het bekende palmenstrand. Verblijf je elders op Kreta? We hebben de mooiste stranden voor je op een rij gezet.
 • Voor cultuurliefhebbers mag een bezoek aan Knossos niet ontbreken. De ruïnes van het Minoïsch paleis vertellen je veel over de Griekse geschiedenis. En als je er dan toch lekker in zit, rijd door naar Heraklion om het archeologische museum te bezoeken. Hier vind je overblijfselen uit dezelfde tijd.
 • Kreta herbergt prachtige steden en dorpjes. Eén van onze favorieten is Rethymnon. En door de ligging kun je deze vanaf veel badplaatsen bezoeken. Waan je in Venetiaanse sferen en geniet van een vers visje aan de haven.

Wat je nog meer kunt doen op Kreta

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie en geef tijdens het boeken aan dat je een auto wilt huren op Kreta. En mocht je al geboekt hebben en geen huurauto hebben gereserveerd, neem dan contact met ons. We regelen het met liefde alsnog voor je!

Auto huren Kreta: tips

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *