Auto huren Madeira

Crossen maar! Verken Madeira per huurauto

Staat er een vakantie naar Madeira op de planning en wil je in een korte tijd zoveel mogelijk zien van het Portugese eiland? Dat kan gemakkelijk per huurauto. Cross van stad naar stad en geniet tijdens het rijden van de prachtige natuur!

Auto huren MadeiraMadeira staat bekend als eiland waar natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen. Wanneer je een auto huurt, kun je al dit natuurschoon bewonderen. Maar het eiland biedt ook levendige steden en gemoedelijke dorpjes die een bezoekje waard zijn!

Wil jij zoveel mogelijk van Madeira ontdekken? Huur dan een auto; dit kan gelijk bij boeking of daarna via de website van onze partner Sunny Cars. De wegen op Madeira zijn goed onderhouden en de borden zijn duidelijk.

Hoe je zoveel mogelijk in één dag ontdekt? Volg deze route om binnen no time alle hoogtepunten te verkennen! Als je ’s ochtends vroeg vertrekt, is dit echt allemaal haalbaar. Je kan het natuurlijk ook over meerdere dagen verspreiden.

Madeira is een bergachtig eiland. Zorg er voor dat je weggaat met een volle tank. Houd ook rekening met temperatuurverschillen: bovenop een berg is het aanzienlijk kouder dan beneden. Neem zeker een vestje mee!

Funchal

We beginnen de roadtrip in Funchal. In de levendige hoofdstad van Madeira is van alles te ontdekken! Een absolute must do is het spotten van street art in het oude centrum. Kleurrijke creaties sieren de deurtjes van de eens zo vervallen huisjes in de straat Rua de Santa Maria. Neem plaats op een terrasje, bestel een lekker glaasje poncha (authentieke Portugese drank) en geniet van al het moois!

Een andere aanrader is om de stad vanaf grote hoogte te bekijken. Dit kan door in de kabelbaan te stappen die je vanaf het oude centrum omhoog brengt. Vergeet je camera niet!

Auto huren Madeira, Hotel Baia AzulFunchal is een ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Na jouw dag rijden over het eiland kom je in Hotel Baia Azul helemaal tot rust op het panoramische zonneterras en in jouw stijlvolle kamer.

Santana

Auto huren Madeira, SantanaRijd vanuit Funchal naar het noorden van het eiland. Onderweg geniet je van mooie bananenplantages, groene vlaktes en een bergachtige omgeving. Het is aan te raden om dit te doen met een ervaren bestuurder; op Madeira zijn ze namelijk dol op haarspeldbochten én tunnels!

Binnen ca. 45 minuten ben je in het prachtige Santana, een schattig dorpje waar authentieke, driehoekige huizen staan. Deze Palheiros, zoals de huizen worden genoemd, zijn bijzonder fotogeniek! De witte huisjes met rode & blauwe kozijnen en een rieten dak dienden vroeger als woning, maar herbergen nu winkels met authentieke producten van Madeira. Absoluut een bezoekje waard!

Porto Moniz

Heb je mooie foto’s gemaakt in Santana? Dan is het tijd voor een ritje langs de noordkust! Om naar onze volgende stop te rijden – dit duurt ca. anderhalf uur – cross je met jouw auto over hooggelegen weggetjes. Vergeet niet om af en toe te stoppen, want het uitzicht over de kust is schitterend!

Let er bij het uitstappen op dat je geen plattegrond o.i.d. in je hand hebt. Het kan hier namelijk aardig hard waaien. Je kunt dus zomaar je papiertje kwijt zijn!

Ben je na deze rit toe aan verkoeling? Dat komt goed uit! Want in het kustplaatsje Porto Moniz kun je dobberen in een natuurlijk zwembad. In dit ruime zwembad, dat gevuld is met zeewater, is het prima vertoeven! Een aanrader: neem plaats op één van de randen van het bad en wacht tot een hoge golf uit zee je met een flinke vaart het zwembad in slaat. Op-en-top waterpret!

Calheta

Auto huren Madeira, CalhetaHeb je je afgedroogd en wil je zien wat Madeira nog meer te bieden heeft? Stap dan in de auto en rijd via het bergachtige binnenland naar het zuiden. Tijdens jouw rit kunnen er zomaar loslopende koeien op de weg staan, dus let goed op!

In ca. 50 minuten bereik je het gemoedelijke plaatsje Calheta. Struin langs het kleine haventje en neem plaats op een gezellig terrasje. Heb je jouw bikini nog aan? Dan kun je nog even een kleurtje opdoen op één van de aangelegde strandjes. En dat alles met een fraai uitzicht over een hoge klif vol met bananenbomen. Bijzonder!

Cabo Girão

Vervolgens is het tijd om langs de zuidkust te rijden, om zo bij het laatste punt te komen. Binnen ca. 30 minuten bereik je Cabo Girão, een uitkijkpunt dat vooral leuk is voor de echte dare devils. Het plateau, dat met een hoogte van 580 meter boven zee het hoogste plateau van Europa is, is transparant. Durf jij het aan om naar beneden te kijken? Vervolgens rijd je binnen ca. 25 minuten weer naar Funchal en heb je er een rondje om het eiland op zitten!

Welke plek op Madeira wil jij het liefst bezoeken als je een auto huurt?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *