Stranden Madeira

Beachlife! De mooiste stranden van Madeira

Al staat het Portugese eiland Madeira niet per se bekend om haar stranden, het heeft toch veel te bieden voor wie graag de kust opzoekt. Kijk jij met ons mee naar de mooiste stranden van Madeira?

De stranden van Madeira zijn vaak schoon en worden omgeven door helderblauw water. Ze onderscheiden zich wel op een belangrijk punt van bijv. de stranden aan de Costa’s; veel van de stranden zijn aangelegd en beschikken over opgespoten zand. Dit betekent echter niet dat er geen natuurlijke stranden op Madeira te vinden zijn. Sterker nog: op het bijbehorende eilandje Porto Santo vind je een kilometerslang strand. Reis met ons langs de mooiste kiezel- en zandstranden van Madeira.

De natuurlijke zandstranden van Madeira

Ondanks het feit dat bloemen en ander groen de eyecatchers zijn van Madeira heeft de natuur ook wat bedacht voor de strandliefhebbers. Aan de kust van Madeira zijn diverse natuurlijke stranden te vinden.

 • In het uiterste oosten van Madeira vind je het natuurlijke strand Prainha. Dit strand, vlakbij Caniçal, heeft donker zand en is erg comfortabel dankzij de voorzieningen. Zo zijn er o.a. een restaurant en bar te vinden en is er een kustwacht aanwezig.
 • Praia de Ribeira de Natal is een kiezelstrand dat zowel toeristen als locals trekt. Het strand ligt om de hoek van Caniçal en beschikt over ligbedden en parasols. Door de promenade is dit strand goed verbonden met Caniçal. Maak ook zeker een wandeling over deze promenade!
 • Praia das Palmeiras is een kiezelstrand in de badplaats Santa Cruz. Het is in twee delen gesplitst; aan de ene kant ligt het donkere kiezelstrand en aan de andere kant het zwembadcomplex. In deze laatste zijn zwembaden voor zowel volwassenen als kinderen te vinden. Er zijn daarnaast diverse faciliteiten, waaronder een kustwacht en enkele eetgelegenheden.
 • Praia dos Reis Magos is een kiezelstrand met helderblauw water. Comfort vind je hier zeker dankzij de faciliteiten. Tevens kun je een bijzonder verschijnsel ontdekken: door de plaatsing van talloze rotsen is een soort zwembadvorm gecreëerd. Door een opening komt het zeewater naar binnen waardoor je hier rond kunt zwemmen, terwijl je direct uitkijkt over de eindeloze zee. Deze zee kun je dankzij een duikcentrum aan het strand zelf beleven! Er worden diverse duikcursussen aangeboden.
 • Praia do Garajau is een bijzonder strand; het is lopend via een slingerweg te bereiken, maar je kunt ook met een kabelbaan afdalen naar het kiezelstrand. Dankzij het heldere water is duiken een ware belevenis. Een duikcentrum aan het strand maakt dit mogelijk. Praia do Garajau bevindt zich om de hoek van het standbeeld Cristo Dei, dat doet denken aan de Cristo Redento in Brazilië.

Mooiste stranden Madeira: zandstranden

De aangelegde zandstranden van Madeira

Om Madeira aantrekkelijker te maken voor toeristen zijn er enkele extra stranden aangelegd op het eiland. Ribeira Brava, Calheta Beach en Praia de Machico zijn de absolute toppers.

 • Het fijne aan een aangelegd strand is dat het zich vaak op een goede locatie bevindt. Dat geldt zeker voor Ribeira Brava. Dit strand ligt namelijk op loopafstand van het centrum van Ribeira Brava. Dat betekent dat je om de hoek van restaurants en bars zit.
 • Direct aan het strand van Praia da Calhetas kun je genieten van een drankje of een hapje, terwijl je geniet van een ultiem zeezicht. Dit strand is aangelegd met zand uit de Sahara en wordt omsloten door keien. Hiermee wekt het de illusie van een niet afgesloten zwembad.
 • Het zandstrand Praia de Machico is ca. 125 m breed en heeft tevens zand dat uit de Sahara is geïmporteerd. Dit heeft gezorgd voor een goudgele gloed; erg mooi! Voorafgaand aan het opspuiten heeft de kust een metamorfose ondergaan. Zo zijn er een pier en brug aangelegd. Alles voor tevreden zonliefhebbers!

Mooiste stranden Madeira: zandstranden

Kilometerlang strand op Porto Santo

Ten noordoosten van Madeira is het eilandje Porto Santo te vinden. Letterlijk de hele zuidkust, van oost naar west, bestaat uit strand. Het is dus bij uitstek de plaats voor een uitgebreide strandwandeling of baksessie.

Porto Santo kan vanaf Madeira d.m.v. een dagtocht met de boot worden bezocht. Maak je deze tocht dan spot je mogelijk dolfijnen en walvissen. Het is daarnaast mogelijk om op het eiland te verblijven. Je hebt dan in elk geval alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie in huis!

Mooiste stranden Madeira: Porto Santo

De mooiste strandhotels op Madeira

 • Vila Gale Santa Cruz wordt slechts door een boulevard gescheiden van Praia das Palmeiras en ligt op loopafstand van het pittoreske en sfeervolle dorpje Santa Cruz. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. een zwembad en uitgebreid wellnesscentrum.
 • Verblijven op een steenworp afstand van het door rotsen omgeven Praia dos Reis Magos? Four Views Oasis Hotel heeft een moderne & stijlvolle inrichting en biedt een goede service met smakelijke buffetten. Het is daarom al jaren een populaire accommodatie onder onze vakantiegangers.
 • Overnachten aan het langgerekte gouden zandstrand van Porto Santo? Bij Calheta Beach is het genieten met een hoofdletter G! Niet alleen bevind je je direct aan het strand, je kunt er ook rekenen op o.a. een buitenbad, apart kinderbad, wellnessfaciliteiten en diverse restaurants.

Naast natuur kun je dus óók voor mooie stranden op Madeira terecht. Pak je zonnebrandcrème maar in!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *