Last minute Madeira

Madeira is, net als de Azoren, een autonome regio van Portugal. Het bevindt zich echter 1.000 km ten zuiden van Portugal waardoor je kunt rekenen op een subtropisch klimaat. Een last minute Madeira is hierdoor het hele jaar een optie! Het eiland is geschikt voor natuurliefhebbers, rustzoekers én cultuurliefhebbers. Deze laatste dienen zeker een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Funchal.
Prachtig bloemeneiland
Het hele jaar door zon
Cultuur snuiven in Funchal
Walhalla voor natuurliefhebbers

Haal alles uit een last minute vakantie op Madeira

Kun jij wel een flinke dosis vitamine D gebruiken? Wat dacht je dan van een last minute naar Madeira? Op dit Portugese eiland schijnt de zon bijna het hele jaar. Heerlijk, toch?

Ben jij op zoek naar een rustige bestemming voor een last minute vakantie? Madeira it is! Je struikelt op het eiland niet over de hordes toeristen. Daarnaast combineer je er zon in een handomdraai met natuur en cultuur.

Een retourtje richting de Atlantische Oceaan

Het Portugese eiland Madeira ligt op zo’n 1.000 km ten zuidwesten van Portugal en ca. 700 km vanaf de kust van Marokko. De ligging in de Atlantische Oceaan zorgt voor een subtropisch klimaat, waar jij tijdens een last minute op Madeira optimaal van profiteert.

Madeira is officieel trouwens een eilandengroep die bestaat uit negen eilanden. Hiervan zijn er echter maar twee bewoond, waarvan het hoofdeiland (ook Madeira genaamd) het meest bekend is.

Welkom op het zonovergoten bloemeneiland

De bijnaam van Madeira is bloemeneiland. Als je er bent snap direct waarom. Vanwege het milde klimaat laat de natuur zich in alle kleuren zien en vormt het zo een prachtig decor voor een lekkere wandeling. Natuurliefhebbers komen tijdens hun last minute op Madeira dus zeker aan hun trekken.

Wil jij óók kunnen genieten van het zonnetje? Geen probleem! Het eiland kent door haar vulkanische oorsprong geen lange stranden, maar afkoelen kan prima in de door lava gevormde zwembaden. Bovendien beschikken de meeste hotels over een zwembad, waarvan sommige met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Cultuur snuiven

Een dagje luieren afwisselen met een beetje cultuur snuiven? Dan moet je tijdens een last minute op Madeira in de hoofdstad Funchal zijn. Dit is de grootste stad van het eiland en je zult je hier niet snel vervelen.

Dwaal door de kleine straatjes en neem plaats bij een van de leuke restaurantjes, waar je van heerlijke regionale specialiteiten kunt genieten. En sla tijdens je bezoek aan de hoofdstad een bezoekje aan de dagelijkse markt, Mercado dos Lavradores, zeker niet over.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder