Mooiste hotels Madeira

Onze favorieten! De mooiste hotels op Madeira

Staat Madeira hoog op je wensenlijstje? Bij ons ook! Er zijn maar weinig eilanden zo groen als dit Portugese pareltje. Nu we hebben gezien hoeveel leuke hotels er zijn, pakken we het liefst direct onze koffers. Benieuwd naar onze favorieten? We nemen je mee langs de mooiste hotels op Madeira.

1905 Zino’s Palace

Mooiste hotels Madeira: Moosite hote1905 Zino's PalaceAltijd al in een roze hotel willen slapen? Dit is je kans! Midden in de bergen schittert het knalroze gebouw van 1905 Zino’s Palace . Het pareltje was vroeger de zomerresidentie van de familie Zino, nu zijn de deuren voor jou geopend.

Maak je klaar voor een rustige vakantie onder de Portugese zon. Er zijn slechts een stuk of 10 kamers bij dit misschien wel allermooiste hotel op Madeira. Ze hebben elk een unieke inrichting en zijn van alle (luxe) gemakken voorzien. Hier worden sprookjes werkelijkheid!

De faciliteiten en services zijn top. Na een duik in het zwembad geniet je op het terras van een geweldig uitzicht. Even de benen strekken? Wandel een stukje naar beneden en zet je voeten in het warme zand. Zalig zo’n vakantie waar niets moet en alles mag.

Weet jij al wie je meeneemt naar ons favoriete paleis op Madeira? Als roze helemaal jouw kleur is, kijk dan ook eens naar Pestana Royal All Inclusive, waar je – de naam zegt het al – o.b.v. all inclusive kan verblijven.

Pestana CR7 Funchal

Mooiste hotels Madeira: Pestana CR7 FunchalEr gaat geen week voorbij of Cristiano Ronaldo is in het nieuws. Over zijn voetballeven is veel bekend, maar wist je dat de Portugese stervoetballer een eigen hotel heeft? En dan ook nog eens een van de mooiste hotels op Madeira. Pestana CR7 Funchal is een geweldig designhotel in zijn geboorteplaats Funchal.

Ronaldo’s motiverende uitspraak “To be the best, you need the best” is zeker van toepassing: het hotel is hip & happening. Je moet wel een beetje voetbalfan zijn, want in elke ruimte zijn de voetballer of zijn spullen te zien. Zelfs in de moderne kamers kijkt hij je aan.

Een beetje fit blijven op vakantie? Ronaldo heeft een speciaal trainingsprogramma voor je op het dakterras samengesteld. Ja, je leest het goed. De fitnessapparaten staan hier in de buitenlucht. Daarna heb je wel een bezoek aan het wellnesscentrum verdiend, bikkel. Hoewel… een duik in het roodgekleurde zwembad klinkt ook heel verleidelijk.

Collega Emma schreef een uitgebreid artikel over Pestana CR7 Funchal toen het net geopend was.

Caju Le Petit Hotel

Mooiste hotels Madeira: Caju Le Petit Hotel

Klein, maar fijn. Dat is Caju Le Petit Hotel in Funchal. We hebben wel even getwijfeld of we hem zouden delen (we willen zelf natuurlijk ook nog een van de ca. 20 kamers kunnen boeken), maar konden je dit stijlvolle boutique hotelletje niet onthouden. Deze móest wel op de lijst met mooiste hotels op Madeira.

We zijn vooral fan van het interieur: een mix tussen industrieel, natuurlijk en comfort. In het gezellige ontbijtrestaurant begint de dag direct goed. Een beetje fit blijven op vakantie? Het kleinschalige hotel heeft een eigen fitnessruimte en biedt in het restaurant gezonde maaltijden aan.

Caju Le Petit Hotel ligt in het centrum van Funchal. In de directe omgeving vind je tal van tavernes, restaurants en bars. Tip; wandel naar de kabelbaan voor een ritje naar het oude stadsdeel. Als je daar de botanische tuin ziet, snap je wel waarom Madeira vaak het bloemeneiland wordt genoemd.

Hotel The Vine

Mooiste hotels Madeira: Hotel The VineAls we Caju Le Petit Hotel op het lijstje met mooiste hotels op Madeira zetten, dan kan diens grote zus Hotel The Vine niet ontbreken. We weten niet eens waar we moeten beginnen bij dit luxe designhotel. Er zijn zoveel redenen om deze topper aan je wensenlijstje toe te voegen.

We trappen af op grote hoogte: op het geweldige dakterras met zwembad én poolbar. Hallo mooi uitzicht! Geloof ons, er zijn slechtere plekken om van een tropische cocktail te nippen. Kom je niet genoeg tot rust? Laat je professioneel in de watten leggen in het wellnesscentrum van Hotel The Vine.

Oh, oh, alleen al door te praten over het restaurant loopt het water ons in de mond. De chef-kok heeft al meerdere Michelin-sterren op zak en verwend zijn gasten met Franse en Portugese gerechten. Het liefst bereid met regionale producten. Dat wordt smullen!

Les Suites at The Cliff Bay

Mooiste hotels Madeira: Les Suites at The Cliff Bay Zon, zee, zen! Na een vakantie bij Les Suites at The Cliff Bay kom je als herboren thuis. Alleen al het uitzicht kan je urenlang vermaken. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom dit pareltje op ons favorietenlijstje staat. We hinten alvast naar een infinity zwembad op grote hoogte…

Dit mooie hotel is gebouwd tegen een klif in de baai van Funchal. Vanaf het moment dat je de gordijnen van je suite opent, verlies je de zee geen moment meer uit het oog. Of je nu relaxt bij het wellnesscentrum, dobbert in het infinity zwembad of dineert in een van de restaurants. Een vakantie bij Les Suites at The Cliff Bay is er een om nooit te vergeten.

Laat de spectaculaire hoogtes even achter je en wandel richting het lagergelegen privéstrand. Benieuwd wat de zee eigenlijk te bieden heeft? Neem een snorkelset mee en ontdek het zelf. We verklappen alvast; er is heel veel moois te zien!

Nog meer mooie hotels op Madeira

Mooiste hotels Madeira: Hotel Baia AzulWie zei dat we slechts vijf favorieten mogen tippen? We breiden onze selectie met mooiste hotels op Madeira liever nog wat verder uit. Bedenk jij ondertussen wie je meeneemt naar ‘het eiland van de eeuwige lente’?

  • Wij zien onszelf al helemaal liggen onder de rieten parasolletjes van Hotel Baia Azul. Sowieso is er aan loungeplekken geen gebrek bij dit hotel. Ligstoelen, grote ligbanken, gezellige terrassen, fijne kamers; je kan elk uur ergens anders neerploffen. Als kers op de taart zijn er diverse wellnessfaciliteiten bij dit mooie hotel op Madeira.
  • Met kinderen naar Madeira? Waarom niet?! Er is genoeg te doen op het eiland. Een hotel waar ze van harte welkom zijn is Savoy Palace. Het kinderbad en de speeltuin zorgen voor blije kinderkoppies. Net als een bommetje in jullie eigen privézwembad.
  • Prinsen en prinsessen, jullie zijn uitgenodigd bij Belmond Reids Palace. Slapen in klassieke kamers, dineren onder de gewelven en genieten van een massage. Klinkt als een droomvakantie toch? Net als in de koninklijke kringen krijg je ook hier een helpende hand bij het vermaken van de kids.
  • Wist je dat er op Madeira lavastranden zijn? Saccharum ligt naast zo’n uniek strandje in Calheta. Wie geen zin heeft in zand tussen de tenen, neemt een duik in het adults only zwembad. Tip als je hier verblijft; een bezoek aan de rumstokerij. Het dorpje staat bekend om de productie van witte rum.

In welke van deze mooiste hotels op Madeira wil jij verblijven?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *