Madeira met kinderen

8x doen op Madeira met kinderen

Wil jij jouw kinderen meenemen naar een bijzondere bestemming? Denk dan eens aan Madeira! Op het Portugese eiland is genoeg te doen voor gezinnen. Wij geven je een overzicht van wat je niet mag missen!

1. Funchal bekijken vanuit de kabelbaan

De hoofdstad Funchal mag je niet overslaan tijdens jullie vakantie op Madeira. Je vindt er o.a. prachtige street art, levendige straatjes en gezellige restaurants. De havenstad bruist!

Jouw kinderen maak je heel gelukkig met een ritje in de kabelbaan, die boven de stad uitkomt. Stap in een karretje en geniet van het mooie uitzicht over oranje daken & veel groen. Wijs jouw kinderen aan waar alles ligt of nog leuker: geef ze voor een paar minuten jouw telefoon – of koop een wegwerpcamera – en laat ze foto’s maken van alles wat ze mooi vinden!

Madeira met kinderen, Pestana Carlton MadeiraEen prachtig uitzicht over de baai en over Funchal heb je in Pestana Carlton Madeira. Relaxen doe je bij het zwembad, terwijl de kinderen genieten van de vele faciliteiten, waaronder een kinderbad, miniclub en speeltuin.

2. Naar beneden racen per toboggan

Maidera met kinderen, tobogganEn dan… zijn jullie boven. Als jullie uitstappen, kunnen jullie iets drinken op het terras van dit panoramapunt. Je kunt ervoor kiezen om naar weer in de kabelbaan te stappen om naar beneden te gaan, maar nog leuker is het om dat per toboggan te doen.

De toboggan is een authentiek vervoersmiddel. Het is een soort slee die voortgeduwd wordt door mannen in klederdracht. Met een flinke snelheid sjees je 2 kilometer naar beneden. Onderweg worden er foto’s gemaakt, die je na afloop kunt kopen. Een leuk aandenken!

3. Walvissen & dolfijnen spotten

Oké, we blijven nog even in Funchal, omdat er zooooveel te doen is! Een absolute must do met kinderen is een boottochtje maken vanuit de haven van de stad. Je hebt namelijk een grote kans om walvissen en dolfijnen te spotten! Neem je camera mee en kijk goed om je heen om een glimp van de diertjes op te vangen.

En laten ze zich helaas niet zien? Dan heb je alsnog een leuke boottocht te pakken. Je vaart langs imposante kliffen en leuke dorpjes én hebt vaak de kans om nog even het water in te duiken. Trek jullie badpak of zwembroek van te voren alvast aan en neem met z’n allen een verkoelende duik!

4. Meer over het eiland leren in The Madeira Theme Park

Wil je veel van Madeira zien, maar rijd je liever niet het hele eiland over met jouw kinderen op de achterbank? Dat snappen we! Een goede manier om zonder veel te reizen tóch veel hoogtepunten te verkennen, is door naar The Madeira Theme Park te gaan.

In dit themapark, dat gevestigd is in het noordelijke Santana, vind je Madeira in het klein. Leer meer over het eiland en neem een kijkje in de geschiedenis. Er staan o.a. authentieke driehoekshuisjes, er rijdt een treintje en er zijn roeibootjes waarmee je het water op kunt. Ook kunnen de kinderen hun energie kwijt bij activiteiten als bungeejumpen of klimmen. Eet vervolgens iets lekkers in één van de restaurants en een geslaagde dag is gegarandeerd!

5. Zwemmen in een natuurlijk zwembad

Madeira met kinderen, zwembadDe temperaturen op Madeira kunnen flink oplopen. Niet alleen in de zomer overigens, het hele jaar door is het er aangenaam. Zijn jullie na al die sightseeing wel toe aan wat verkoeling? Dan is een duik nemen in een natuurlijk zwembad een goed idee.

Madeira beschikt over een paar natuurlijke zwembaden, waarin je kunt dobberen in zeewater. Het ruime bad in de stad Porto Moniz is een echte aanrader om naartoe te gaan. Het bad is gevormd tussen de lavarotsen, waardoor het er erg fraai uitziet. Kom hier helemaal tot rust in het water of ga juist voor actie door op de kant te gaan zitten en te wachten op een hoge golf die jou het water in gooit. Dolle pret!

6. De hoogte opzoeken bij Cabo Girão

Zijn jouw kinderen niet vies van een beetje hoogte? Ga dan naar het plateau op de kliffen Cabo Girão, in het zuiden van het eiland. Met een hoogte van maar liefst 580 meter is dit het hoogste plateau van Europa! En nog een klein detail: dit plateau is doorschijnend. Durven jullie het aan om op deze glazen plaat te gaan staan en naar beneden te kijken?

7. Relaxen aan het strand van Calheta

De stranden van Madeira bestaan veelal uit kiezels, niet ideaal als je met kinderen op pad bent. In het plaatsje Calheta zijn echter een paar kleine strandjes aangelegd, waardoor relaxen op het zand wél mogelijk is. Kom tot rust op jouw handdoek, speel een potje beachvolleybal of neem een duik in zee. Na jullie stranddag is het tijd voor een de gezellige terrasjes van het plaatsje. Geniet van de gemoedelijke sfeer die er heerst!

Madeira met kinderen, Calheta BeachVanuit het zwembad van Calheta Beach kijk je uit op het strand. Het hotel in Calheta beschikt daarnaast over een sauna en een tafeltennistafel. En in jouw comfortabele kamer kom je helemaal tot rust na jouw stranddag in Calheta.

8. Met de ferry naar Porto Santo varen

Madeira met kinderen, Porto SantoHoewel vakantie vieren op Madeira al veelzijdig is, maak je jullie vakantie nóg completer door ook een bezoekje te brengen aan buureiland Porto Santo. Vanuit de haven van Funchal kun je ’s ochtends op de veerboot stappen, die je binnen ca. 2,5 uur naar de overkant brengt. ’s Avonds is het mogelijk om weer terug te varen. Een retourtje kost voor volwassenen ca. € 60,- en voor kinderen ben je ca. € 30,- kwijt. Je kunt de tickets eenvoudig online bestellen.

De kinderen zullen ongetwijfeld van de boottocht genieten. De boot vaart een groot stuk langs Funchal en maakt een grote bocht om het eiland heen. Genoeg te zien dus! Bij aankomst in Funchal hoef je niet ver te zoeken om het strand te spotten. Met een kustlijn van maar liefst 9 kilometer vinden jullie vast een mooi plekje op het goudgekleurde strand. Het heldere water leent zich er daarnaast perfect voor om te snorkelen. En willen jullie meer van het eiland zien? Huur dan een auto of fiets. Een veelzijdige dagtrip is gegarandeerd!

Wat wil jij het liefst doen tijdens jouw familievakantie op Madeira?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *