4 / 5

 • Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
Zon, zee, strand & uitgaan
Eervolle vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst
Kijk je ogen uit met de prachtige mozaïekvloeren
Relax op prachtige stranden; wij tippen Coral Bay!

Welkom in Paphos

Waarom je op vakantie moet gaan naar de Cyprotische badplaats Paphos? Zeker voor de zon, de zee, het strand en het uitgaan. Maar Paphos beschikt ook over veel bezienswaardigheden, zo veel dat de stad omschreven kan worden als één groot openluchtmuseum.

Paphos is een havenstad op het eiland Cyprus en gelijk ook de hoofdstad van de westelijke regio van het eiland. De stad wordt opgedeeld in twee delen: Pano Paphos (Boven-Paphos) en Kato Paphos (Beneden-Paphos). Beide delen moet je zeker bezoeken tijdens een vakantie in Paphos.

Kato Paphos is de oorspronkelijke ligging van de stad, maar door dreigende aanvallen tijdens de Byzantijnse tijd, is de stad verplaatst naar de bovenstad. Dit is nu de plek waar je alle ingrediënten voor een ontspannen zonvakantie vindt: terrasjes, stranden en barretjes. De benedenstad heeft een grote archeologische waarde en dit heeft ervoor gezorgd dat dit gedeelte van de havenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Een strandvakantie in Paphos

Paphos (en eigenlijk heel Cyprus) verschilt qua stranden heel erg van de Spaanse costa’s. Verwacht geen lange stranden, want de meeste hotels beschikken over een privéstrand. Er is echter één strand die door veel locals bezocht wordt en waar het mogelijk is diverse watersporten te beoefenen: Leofores Poseidonos.

Nog meer mooie stranden ontdekken tijdens een vakantie in Paphos? Bezoek dan bijv. de baai van Kissonerga of Coral Bay. Het strand bij de Rots van Aphrodite is ook een aanrader vanwege het geweldige uitzicht. Zorg wel voor je eigen eten en drinken, want faciliteiten zijn er nauwelijks.

Een kijkje in de haven

De haven van Paphos is een belangrijk deel van de stad. Bij de haven vind je het fort van Paphos, welke ooit gebouwd werd ter bescherming van de haven. Tegenwoordig hoeft de haven niet meer beschermd te worden, maar in het fort kun je nog wel een museum bezoeken. Én als je op het dak bent, heb je een prachtig uitzicht over de haven!

Historie tijdens een vakantie in Paphos

Als je iets wil meekrijgen van de historie van Paphos, dan moet je zeker naar Kato Paphos (de benedenstad) gaan. In 1962 ontdekte een boer hier enorme mozaïekvloeren toen hij zijn land aan het afgraven was. Dit was het begin van vele opgravingen, welke inmiddels allemaal te bewonderen zijn.

Je zou hele dagen kunnen vullen met de ruïnes bewonderen, maar als je ook nog een paar dagen van het strand wil genieten tijdens jouw vakantie in Paphos kun je ook een selectie maken. Als je een selectie maakt, sla dan de mozaïekvloeren, het deels gereconstrueerde muziektheater en de resten van een Frankisch kasteel niet over.

Laatste berichten van ons reisblog:

Kato Paphos op Cyprus: 2.000 jaar geschiedenis op slechts een paar km²

Kato Paphos op Cyprus: 2.000 jaar geschiedenis op slechts een paar km²

In 1962 was een boer zijn land aan het omgraven toen hij stuitte op immense mozaïekvloeren. Afgravingen begonnen en Kato Paphos op Cyprus werd blootgelegd.

8 redenen om naar veelzijdig Paphos te gaan

8 redenen om naar veelzijdig Paphos te gaan

Zon, zee, strand, uitgaan; dat is waar de Nederlanders veelal voor naar de Cyprotische badplaats Paphos komen. Maar ook de geweldige haven, stranden, markten en de indrukwekkende mozaïekvloeren mogen niet vergeten worden.

Cyprus op z’n best! De must-see bezienswaardigheden van Paphos

Cyprus op z’n best! De must-see bezienswaardigheden van Paphos

De meest culturele plek van Cyprus? Check snel deze vele bezienswaardigheden in Paphos en je hebt jouw antwoord al te pakken.

Weer & klimaat

 • JAN
  14max
  5 uur
  11 dgn
  20
 • FEB
  15max
  6 uur
  10 dgn
  19
 • MRT
  17max
  7 uur
  8 dgn
  19
 • APR
  21max
  9 uur
  4 dgn
  20
 • MEI
  27max
  10 uur
  2 dgn
  21
 • JUN
  30max
  12 uur
  -
  1 dgn
  25
 • JUL
  34max
  12 uur
  -
  1 dgn
  28
 • AUG
  34max
  11 uur
  -
  1 dgn
  28
 • SEP
  30max
  10 uur
  -
  1 dgn
  28
 • OKT
  26max
  8 uur
  2 dgn
  24
 • NOV
  21max
  7 uur
  5 dgn
  24
 • DEC
  16max
  5 uur
  11 dgn
  20
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.
'Super klantvriendelijk'

Website is heel gebruikersvriendelijk en toch wordt je een dag...

Lees verder