Auto huren Kos

Een auto huren op Kos? Check deze tips!

Ga je binnenkort naar het Griekse eiland Kos en wil je in korte tijd zoveel mogelijk van jouw vakantiebestemming zien? Dan raden we je aan om een auto te huren op Kos. We vertellen je er alles over én geven handige tips.

Waarom een auto huren op Kos een must-do is?

Het klinkt aantrekkelijk; een weekje (of twee) naar de zon boeken en alleen maar op je ligbedje bij het zwembad of op het strand liggen. Maar hoe tof is het als je ook wat van jouw vakantiebestemming ziet? Dat geldt ook als je naar Kos vliegt, het Griekse eiland heeft zoveel mooie pareltjes die gezien mogen worden.

Kos is een relatief klein eiland, het heeft een oppervlakte van slechts 290 km². Dit is meer dan 30 keer zo klein als Kreta! Is een huurauto dan overbodig? Zeker niet. Je kan op Kos prima met het openbaar vervoer reizen, het is immers een relatief klein eiland. Maar het duurt allemaal wel wat langer en beloven dat de bussen rijden volgens het schema kunnen we niet.

Met een huurauto is je reistijd korter en ben je niet van tijden afhankelijk. ‘Opeens’ zin een dagje strandhoppen? Geen probleem! ’s Avonds dineren in een afgelegen restaurantje? Als er iemand de BOB wil zijn, heb je ook geen hoge taxi-kosten.

Auto huren Kos: kaart
Een auto huren op Kos geeft je vrijheid om het eiland op eigen tempo te verkennen

Wat kost een auto huren op Kos?

Over kosten gesproken: een auto huren op Kos kost je voor 8 dagen ca. € 250,-* inclusief verzekeringen. Omgerekend is dat ruim € 30,- per dag. Als je twee excursies boekt en een paar keer een taxi of het openbaar vervoer gebruikt, ben je al snel meer geld kwijt.

Uiteraard zijn deze prijzen wel afhankelijk van een aantal factoren. Ga je in het laag- of hoogseizoen weg? Hoe lang is je huurperiode? (hoe langer, hoe goedkoper) Hoe luxe wil je jouw auto hebben?

*Gebaseerd op de prijzen van juni 2024, geboekt in februari 2024
Binnenkort op Kos rondrijden in een huurauto?Bekijk ons aanbod

Vooraf goed geregeld!

Het boeken van een vakantie wil je eenvoudig doen, je wil ook dat het goed geregeld is. Dat geldt net zo goed voor jouw huurauto. Als je een auto wil huren op Kos kan dit dan ook eenvoudig via ons tijdens het boeken van jouw vakantie. De ophaal- en terugbrengtijden worden dan automatisch ingevuld o.b.v. je vluchtgegevens.

Handig hè? Heb je al geboekt, ook dan is er geen nood aan de man; na het boeken kan dit ook super easy via ons.

Lees hier alles over een auto huren via ons

En nee, het is geen promotiepraatje als we zeggen dat je je huurauto ook écht al in Nederland moet regelen. Waarom? Hoewel het misschien duurder is dan de prijzen die op Kos zelf worden gerekend, heb je wel meer zekerheid als je het via ons regelt. Dat leggen we graag uit.

Als je lokaal een auto huurt – of dat nu in Griekenland, Spanje of Turkije is – kom je er vaak bekaaid af als het gaat om verzekeringen. Lang niet alles is gedekt, of het bedrag waarvoor het gedekt is, is te laag. En eerlijk is eerlijk; een ongeluk zit in een klein hoekje. Nog even los van dat de beschikbaarheid zeker in het hoogseizoen beperkt kan zijn als je het pas op vakantie zelf regelt. En als de beschikbaarheid laag is, stijgen de kosten enorm!

Wil je via ons een auto huren op Kos? We doen dit samen met onze partner Sunny Cars. En dan zit je echt goed qua verzekeringen! Alle verzekeringen (incl. glas, bodem en banden) zijn al bij de prijs inbegrepen. Je betaalt bovendien geen eigen risico mocht er onverhoopt iets gebeuren. Ook is een Nederlandse hulplijn 24 uur per dag bereikbaar. Wel zo vertrouwd!

Hoe zit het met de verkeersregels op Kos?

Een auto huren op Kos; dat betekent dat je te maken krijgt met de Griekse verkeersregels. Nee, die verschillen niet bizar veel van de regels op de Nederlandse wegen, maar we zetten toch graag een paar punten voor je op een rij. Niets vervelender dan bijvoorbeeld een boete die eenmaal thuis op de mat valt.

 • Heb je nét je rijbewijs? Dan kan je een auto huren op Kos eigenlijk wel vergeten. Voor huurauto’s geldt dat je al minimaal een jaar je rijbewijs moet hebben én minstens 21 jaar moet zijn. Sommige verhuurders hebben de minimumleeftijd vastgesteld op 23 jaar.
 • Waar toeteren in Nederland een no go is, mag je op Kos op sommige momenten wel een toeter gebruiken. Sterker nog; het kan zomaar verplicht zijn. Bijvoorbeeld als je op bergwegen rijdt en de bochten onoverzichtelijk zijn.
 • Over bergen gesproken; op smalle wegen op Kos heeft stijgend verkeer altijd voorrang op dalend verkeer.
 • Roken in de auto? Dit mag alleen als er geen kinderen jonger dan 12 jaar in de auto zitten. Is dit wel het geval, dan kan je zomaar rekenen op een hoge boete.
 • Ben jij een snelheidsduivel? Dan moet je je inhouden op Kos. Nergens op het eiland mag je harder rijden dan 80 km per uur.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden op Kos. Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie aan de verhuurder.
Auto huren Kos: verkeersregels
Als je een auto huurt op Kos let dan wel even op de lokale verkeersregels

Meer praktische tips voor een auto huren op Kos

Hebben we je enthousiast gemaakt om een auto te huren op Kos? Om jouw roadtrip-avontuur nog soepeler te laten verlopen, hebben we nog wat extra tips voor je:

 • Het binnenland van Kos kan bergachtig zijn. Wil je hier ook heen? Pas dan je huurauto erop aan en kies voor een auto in de comfortklasse i.p.v. economy-klasse. Dan heb je net iets meer pit! Een cabrio is voor het vakantiegevoel ook ge-wel-dig, maar wel echt een stuk duurder.
 • Wil je jouw huurauto direct op de luchthaven oppikken? Houd er dan rekening mee dat niet alleen je reisgezelschap in de auto moet passen, maar ook de koffers.
 • De weg kwijtraken? Dat gebeurt je een stuk minder snel als je Maps.me downloadt. Het voordeel van deze app is dat je geen databundel nodig hebt. Gewoon voor vertrek even de kaart downloaden.
 • Huurauto’s zijn een makkelijk ‘slachtoffer’ voor autodieven en -inbrekers. Laat daarom nooit waardevolle spullen liggen in je auto.

Welke plekken móet je zien met een huurauto?

Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over een auto huren op Kos? Dan kan het plannen maken beginnen. We helpen je graag op weg met de leukste artikelen over Kos:

 • Een dagje strandhoppen? We hebben de mooiste stranden op Kos voor je op een rij gezet.
 • Huur je een auto om met je kinderen op pad te gaan? Dan hebben we wat extra kindvriendelijke tips voor je op een rij gezet.
 • Kos herbergt toffe bezienswaardigheden, met als onze eigen favoriet het dorpje Zia. Alle bezienswaardigheden op een rij? Je vindt ze hier!
 • Een bezoekje brengen aan de hoofdstad Kos-Stad? We vertellen je in dit artikel wat je er allemaal vindt én kunt doen.

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie en geef tijdens het boeken aan dat je een auto wilt huren op Kos. En mocht je al geboekt hebben en geen huurauto hebben gereserveerd, neem dan contact met ons. We regelen het met liefde alsnog voor je!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *