Mooiste stranden Kos

Uitgelicht! De mooiste stranden op Kos

Ben je op zoek naar een eiland waar je het goddelijke Griekse eten kunt combineren met een flinke dosis zon, een beetje cultuur op zijn tijd en de mooiste stranden? Kos it is! Met een oppervlakte van 300 km² is het zeker geen groot eiland, maar aan mooie stranden op Kos geen gebrek. Op welk strand leg jij graag je handdoek neer?

Paradise Beach

Het is niet alleen een van de populairste, maar ook een van de mooiste stranden van Kos; Paradise Beach. Een – en de naam zegt het al! – paradijsje aan de oostkust net onder de badplaats Kardamena en ten noorden van Kefalos.

Het strand ligt verborgen in een prachtige baai, die wordt omgeven door veel groen. De bomen groeien soms zelfs tot aan het water. Water dat overigens kristalhelder is en niet alleen uitnodigt tot een verfrissende duik, maar ook tot een ochtendje of middagje watersporten. Het strand loopt langzaam af in zee, dus ook voor een familiedagje is het meer dan geschikt.

Aan het strand vind je een beachbar en iets hoger – op de weg naar het strand toe – ligt een typisch Griekse taverne. Je hoeft dus niet met je koelboxje op stap als je een dagje wilt vertoeven aan wat wij zeker een van de mooiste stranden van Kos vinden.

Ikos Aria, KosIkos Aria, dat op ca. 3 km van Paradise ligt, biedt een fascinerende mix van eigentijdse stijl en traditionele gastvrijheid. Luxe is een vast gegeven, net als een flinke hoeveelheid faciliteiten.
Mooiste stranden Kos: Paradise Beach
Het mooiste strand van Kos is wat ons betreft Paradise Beach

Tigaki

Aan de westkust van Kos vind je de sfeervolle badplaats Tigaki. Vanaf de badplaats strekt het 10 km lange strand van Tigaki zich naar twee kanten toe uit, richting Marmári in het zuiden en Lambi in het noorden. Aan plek dus geen gebrek op dit mooie strand!

Kos kent diverse badplaatsen, maar Tigaki is toch wel een van onze persoonlijke favorieten. Dit dankt het o.a. aan dit strand. Niet alleen de lengte is een fijn gegeven, ook het feit dat het strand langzaam in zee afloopt is een pluspunt.

Er worden ligbedjes en parasols verhuurd en dit laatste is met name tijdens de warme zomer aangenaam. Afkoelen kan in het water of tijdens een middagje watersporten. Mogelijkheden genoeg! En oh ja, het strand heeft het Blauwe Vlag keurmerk ontvangen.

Oneiro Boutique Hotel, KosEen boutique hotel om U tegen te zeggen; dat is Oneiro Boutique Hotel. Het hotel biedt een riant zwembad, sfeervolle kamers en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Inclusief één keer per week een op-en-top Griekse avond!
Mooiste stranden Kos: Tigaki
Tigaki is een van de meest kindvriendelijke én mooiste stranden op Kos

Lambi Beach

Een van de de meest levendige stranden van Kos is Lambi Beach. Je vindt dit strand in het noorden van het eiland, waar het vanaf het uiterste noordpuntje tot aan de haven van de bruisende hoofdstad Kos-Stad strekt.

Wat je te wachten staat bij dit strand? Een flinke lengte om jouw handdoek uit te vouwen, zonnebedden en parasols voor een comfortabel dagje, restaurants met uitzicht op zee en een aantal strandbarretjes (vooral ter hoogte van de straat Georgiou Averof). Ook een ochtendje of middagje watersporten is er mogelijk!

Vanaf de ligbedjes heb je trouwens een prachtig uitzicht op het nabijgelegen eiland Pserimos. Mocht je nabij dit strand verblijven met je gezin; het water is er ondiep.

Lango Design Hotel & Spa, KosOp-en-top luxe, dat ervaar je bij het hippe Lango Design Hotel & Spa. Het hotel hanteert een adults only formule, waardoor je in alle rust kunt bijkomen aan het zwembad of in het gastronomische restaurant.
Mooiste stranden Kos: Lambi Beach
Gezelligheid? Dan ben je op Lambi Beach aan het juiste adres

Agios Stefanos Beach

In de baai van Kefalos, net ten zuiden van Paradise Beach, vind je één van de andere mooiste stranden van Kos; Agios Stefanos Beach. Waarom dit strand tot ons toplijstje behoort? De combinatie van zon én cultuur.

Aan de rand van het strand vind je namelijk de ruïnes van een 5e eeuwse basiliek en aan de overkant van het strand ligt Kastri. Meer dan het witte kerkje Agios Nikolaos vind je niet op dit eilandje. Leuk: het water is zo ondiep dat je er bijna naar toe kunt lopen, je hoeft maar een klein stukje echt te zwemmen.

En het strand zelf? Door het ondiepe water is het vooral populair bij families. Maar er worden ook watersporten aangeboden en voor een natje en droogje kun je terecht bij de kleine ‘kantine’.

Eleni Hotel, KosLiefhebbers van betaalbaarheid & kleinschaligheid zijn aan het goede adres bij Eleni Hotel. Dit eenvoudige hotel beschikt over o.a. een buitenzwembad, restaurant, snackbar én ligging nabij Agios Stefanos Beach.
Mooiste stranden Kos: Agios Stefanos
Fijn voor families: Agios Stefanos

Nog meer mooie stranden op Kos

Hoewel bovenstaande stranden wat ons betreft echt de mooiste stranden van Kos zijn, is er meer. Kijk maar mee!

  • Nabij het eerdergenoemde Paraside Beach vind je het iets rustigere Camel Beach. Vanaf de hoofdweg staan er borden. Volg deze en via een steile zandweg bereik je vanzelf het strand.
  • Marmari Beach, gevestigd in de gelijknamige badplaats Marmári, is een wit zandstrand met daarachter lage duinen en tal van bomen die voor schaduw zorgen. Schaduw vind je er ook onder de parasols die je er, net als ligbedden, kunt huren. Zin in een vers visje? Die bestel je bij één van de tavernes.
  • Waar Markos Beach haar naam aan dankt? Aan de gelijknamige taverne die je bij dit strand vindt. Je kunt er ook ligbedden en parasols huren. Alles in huis voor een relaxed dagje onder de Griekse zon!

De mooiste stranden op Kos; waar zou jij graag willen vertoeven tijdens een volgende vakantie?

Binnenkort hoppen langs de mooiste stranden op Kos?Bekijk ons aanbod

Bekijk ook de mooiste stranden op de andere Griekse eilanden:

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *