Mooiste stranden Corfu

Beachlife! De mooiste stranden van Corfu

Voor welk Grieks eiland je ook kiest, je kunt er steevast rekenen op prachtige stranden. Van langgerekte stranden tot kleine idyllische baaitjes. Dit geldt ook voor de Ionische eilanden en dan in het bijzonder voor Corfu. Tijd om de mooiste stranden op Corfu op een rij te zetten!

Corfu in een vogelvlucht

Als je het over ‘groen Griekenland’ hebt, dan heb je het over Corfu. Het landschap van het Griekse eiland wordt gekenmerkt door bergen en dalen vol met dennenbomen, cipressen, sinaasappelbomen, wijngaarden en olijfbomen.

Langs de kust zie je echter een weer heel andere kant van Corfu; eindeloos veel kleine strandjes en een aantal langgerekte stranden omzomen als het ware het eiland. Soms loopt dit naadloos in elkaar over en groeien de dennenbomen door tot in het water!

Waar je de mooiste stranden van Corfu vindt? Wij zetten ze op een rij! En mocht je nog geen vakantie hebben geboekt; we hebben ook direct geweldige hoteltips nabij deze stranden voor je.

Sidari & het kanaal van de liefde

Mooiste stranden van Corfu: Canal d'Amour, SidariHeb jij de liefde van jouw leven nog niet ontmoet? Reis dan als de donder af naar het noorden van Corfu. In de badplaats Sidari vind je namelijk Canal d’Amour.

Het zeewater heeft hier een kanaal uitgesleten in de rotsen. Liggend op jouw handdoekje zie je niets anders dan deze machtig mooie rotsen. Het is haast surrealistisch!

En dan kleeft er ook nog eens een mooie legende aan; wie door het kanaal zwemt, zal de liefde van zijn leven ontmoeten. Bijzaak, maar wel een leuke!

Overigens vind je bij Sidari ook een aantal lange, witte stranden omgeven door bergen. Een fijne badplaats voor zonliefhebbers pur sang!

Mooiste stranden Corfu: Sidari, Amour Holiday ResortZoek je een fijn hotel? Amour Holiday Resort is een uitstekende optie. Het biedt stijlvolle kamers, een fijn zwembad en gezellige bars. Als klap op de vuurpijl kun je o.b.v. all inclusive boeken én ligt het strand op kruipafstand!

Dubbel strandpret bij Porto Timono

Mooie stranden Corfu: Porto TimoniAan de noordwestkust van Corfu vind je Porto Timoni, ook wel Afionas Twin Beach genoemd. Feitelijk – en de bijnaam zegt het al – zijn het twee stranden die van elkaar gescheiden worden door een smal stukje land. Dubbele strandpret! Het is een fijne plek om te zonnen, maar óók om te snorkelen of te duiken. Het water is er namelijk kraakhelder.

Omdat het strand alleen per voet (ca. 20 minuten lopen vanaf de nabijgelegen taverne) of per boot bereikbaar is, is het zeker in het voor- en najaar rustig.

In de zomer leggen er wat meer boten aan en is er tevens een snackboot voor eten & drinken. Verder zijn er geen voorzieningen, dus neem voldoende drinkwater en eten mee.

Mooiste stranden Corfu: Porto Timoni, Belle Helene HotelBelle Helene Hotel ligt aan de schilderachtige baai van San George en het bijbehorende strand. Met een kwartiertje rijden sta je bij de taverne nabij Porto Timoni. Strand in overvloed en dat is fijn met de Griekse temperaturen!

Optimaal ontspannen in Agios Gordios

Mooiste stranden Corfu: Agios GordiosWaar Sidari relatief klein is en je er daardoor wat minder faciliteiten vindt, geldt dit niet voor het strand van de badplaats Agios Gordios. Aan dit prachtige en vooral lange zandstrand zijn diverse tavernes gevestigd en er worden watersporten aangeboden.

Het is er wat drukker, maar dit doet zeker niet af aan de schoonheid! Agios Gordios ligt in een prachtige baai en alleen al de hoge route er naartoe is geweldig. Stop zeker bovenaan even om een foto te maken van de badplaats. Om vervolgens snel je bikini of zwembroek aan te trekken en een dagje van de Griekse zon te genieten!

Mooiste stranden Corfu; Agios Gordios, La Grotta VerdeVanaf het hoger gelegen La Grotta Verde heb je ook al zo’n geweldig uitzicht over het strand. Plus: door de adults only formule kun je hier in alle rust genieten aan o.a. het prachtige zwembad.

Zien & gezien worden in Glyfada

Mooiste stranden Corfu: GlyfadaGlyfada is het Marbella van Corfu! Alles draait hier om zien & gezien worden en er zijn diverse strandtenten die met recht de naam trendy dragen. Een populaire hotspot dus!

Betekent populair druk? Ja, maar laat je daar niet door weerhouden. Het strand is prachtig; waar de meeste stranden op Corfu voorzien zijn van wit zand is het hier donkerder. Hier dankt het strand dan ook haar bijnaam golden beach aan. Wel even slippers aan, want dat kan warm worden in de zomer.

De omgeving van het strand is trouwens ook geweldig. Het ligt middenin een groene omgeving en wordt omzoomd door bergen met dennenbomen. Zelfs de rotsen aan het einde van het strand zijn begroeid en op sommige plekken staan ze in de zee.

Mooiste stranden Corfu: Glyfada, Lti Louis Grand Hotel Lti Louis Grand Hotel bevindt zich op loopafstand van Glyfada Beach. Je kunt er daarnaast rekenen op een zwembad en meerdere restaurants. Extra luxe: kies voor een verblijf o.b.v. all inclusive of een juniorsuite met toegang tot het zwembad.

De groene parel Barbati Beach

Mooiste stranden Corfu: Barbati BeachAls we het over de groene parel hebben dan hebben we het over Barbati Beach. Dit strand behorende bij de gelijknamige badplaats Barbati, wordt omgeven door het prachtige groene landschap waar Corfu bekend om staat. Er zijn slechtere uitzichten te bedenken vanaf een handdoekje!

Of vanaf je ligbedje. Want er zijn genoeg faciliteiten aanwezig bij het maar liefst 2 km (!) lange kiezelstrand. Voor de nodige schaduw zijn er parasols. Voor wie wat actiefs wil ondernemen; er worden diverse watersporten aangeboden door lokale ondernemers.

Jouw stranddag goed afsluiten? In het naastgelegen dorpje zijn leuke tavernes gevestigd.

Mooiste stranden Corfu: Barbati, Appartementen La Riviera BarbatiVrijheid, blijheid! Appartementen La Riviera Barbati beschikt over riante appartementen waar je zelf kan koken. Als je geen zin hebt om te koken, neem je simpelweg plaats in het restaurant. Je kunt ook kiezen voor een verblijf met privézwembad.

Zonnebaden rondom Paleokastrista

Mooiste stranden Corfu: PaleokastritsaRondom het dorpje Paleokastrista, in het noorden van Corfu, vind je meerdere stranden. Om precies te zijn zes.

Enkele van deze stranden zie je al liggen als je vanaf het bergdorpje via een fraaie (en vooral slingerende) route naar beneden rijdt. Een geweldig mooi uitzicht!

En dat is dan nog maar slechts een voorproefje. Want of je nu op zoek bent naar een strand om in rust te relaxen of een strand met tal van faciliteiten en aangeboden watersporten; je vindt altijd wel een geschikte spot in Paleokastrista.

Mooiste stranden Corfu: Paleo ArtNouveau HotelHet grootste pluspunt van Paleo ArtNouveau Hotel? Door de hogere ligging biedt het een adembenemend uitzicht op de zee en de prachtige, groene omgeving. Je kunt er rekenen op meerdere zwembaden, diverse kinderfaciliteiten en een restaurant.

Nog meer mooie stranden op Corfu

  • Nabij het dorpje Pelekas vind je het enigszins achter groene bomen verscholen Kontogalios Beach. Het fraaie zandstrand is niet massaal, maar je vindt er wel tavernes en watersportmogelijkheden.
  • Niet alleen aan Canal d’Amour kleeft een legende, dit geldt ook voor het strand van Ermones. Het strand wordt omgeven door rotspartijen en als je goed kijkt, zie je daarin de vorm van een gezicht terug. Eén van de legendes vertelt dat een piratenkapitein een icoon probeerde te stelen van een lokale kerk. Als straf veranderde hij in steen!
  • Voor liefhebbers van nudisten; het kleine strand van Mirtiotissa is een onofficieel nudistenstrand. En tevens een relatief rustig strand. Het door groene heuvels, kliffen en rotsen omgeven strand is enkel via een smal pad bereikbaar.
  • Ga je voor levendigheid? Nabij Gouvia vind je Kontokali Beach. Dit is misschien wel een van de meest ontwikkelde stranden van Corfu. Er zijn restaurantjes en terrasjes te vinden en er wordt zelfs tot op het strand geserveerd. Wat een luxe! Actieve vakantiegangers kunnen kiezen voor een van de aangeboden watersporten.
  • Een van de langste stranden van Corfu is Chalikounas Beach in het zuiden van het eiland. Het is een soort lagune midden in een prachtig beschermd natuurgebied. Het grenst aan het meer van Korissionmeer.

Op welk van deze mooie stranden op Corfu vouw jij binnenkort graag jouw handdoek uit?

Fotografie: Milos Vucicevic | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *