Bezienswaardigheden Corfu

The best of Corfu: dé bezienswaardigheden van het Griekse eiland

Corfu is een Grieks vakantie-eiland bij uitstek waar je heen gaat voor zon, maar ook zeker cultuur. Vandaag nemen wij je mee langs het laatste, want – my oh my – Corfu heeft een weelde aan bezienswaardigheden waar je dagenlang zoet mee bent.

De religieuze architectuur van Corfu-Stad

Bezienswaardigheden Corfu, religieuze architectuurCorfu-Stad herbergt talloze bezienswaardigheden, waaronder enkele religieuze gebouwen, die stuk voor stuk aan te raden zijn om te bezoeken. Op de eerste plaats staat de Kathedraal van Panagia Spiliotissa. Dit gebouw vind je bij de haven van Corfu-Stad. Zoals wel vaker, zijn de restanten van een heilige, in dit geval de christelijke Theodora, in een zilveren tombe bewaard. Deze tombe staat bij het altaar van de kathedraal.

De Grieks-Orthodoxe St. Spyridonkerk werd eind 16e eeuw vervaardigd. Ook hier staat een zilveren kist met restanten. Ditmaal van de heilige Sint Spyridon. In het interieur van de kerk zijn meerdere verwijzingen naar de heilige te spotten. Dat is niet verwonderlijk, want het gebouw is in zijn geheel gewijd aan Spyridon.

Breng daarnaast een bezoek aan het Platiteraklooster. De Venetiaanse invloeden zijn nog steeds vindbaar in de architectuur van dit pand.

Kerkyra Blue Hotel & Spa, CorfuBij al dit cultuurgeweld in de buurt verblijven? Kerkyra Blue Hotel & Spa is perfect voor een familievakantie. Het hotel beschikt over o.a. een kinderbad, speeltuin en miniclub. En voor jou? Jij kunt ontspannen aan het zwembad of juist een potje tennissen!

Museumfanaat? Ga hierheen

Meer leren over de geschiedenis van Corfu kan uitstekend door het Archeologisch Museum binnen te stappen. In dit museum, ook in Corfu-Stad overigens, zijn opgravingen te vinden die ons veel vertellen over verschillende tijdsperiodes. Er zijn zelfs vondsten uit de prehistorie te aanschouwen!

Het Museum voor Aziatische Kunst heeft zijn ontstaan te danken aan Gregorios Manos, een diplomaat en verzamelaar van Aziatische kunststukken. Over de jaren heen verzamelde de man beelden, keramiek en wapenuitrustingen uit China en Japan. Hij besloot, na een goede basis aangelegd te hebben, zijn collectie te schenken aan het museum in Corfu-Stad.

Mooie plaatsjes op Corfu

Bezienswaardigheden Corfu, mooie plaatsjesMet een huurauto zie je de mooiste dorpjes en badplaatsen op Corfu. Zoals Agios Georgios. Dit dorpje staat met name bekend om haar grote strand waar je urenlang kunt vertoeven en de mogelijkheid hebt om te windsurfen. Doe je daarna te goed aan een gerecht in een van de vele visrestaurants!

Gastouri is een ander pareltje. Dit dorpje ademt het traditionele Griekenland met haar panden met pilaren en ligging tussen de olijfbomen. Het meest bekend staat het plaatsje om het paleis Archilleion. Dit prachtwerkje is gebouwd voor Keizerin Elizabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi.

Tenslotte willen we nog Kávos belichten. Deze badplaats in het zuiden van Corfu is perfect voor wie van stappen houdt. Kávos wordt dan ook wel eens het Chersonissos van Corfu genoemd. Dat is niet onterecht, want er zijn meerdere discotheken en bars te vinden waar je helemaal los kunt gaan.

Prachtige natuur; het Korissionmeer en de watervallen

Bezienswaardigheden Corfu, prachtige natuurOok aan natuur zal je niets tekortkomen op Corfu. Wil je net even wat meer zien dan olijfbomen? Ga dan naar het Korissionmeer. Dit meer is, samen met de omliggende natuur, onderdeel van een beschermd natuurgebied. Dankzij de rijke fauna is dit gebied fantastisch voor vogelaars.

Erg mooi zijn daarnaast de watervallen op Corfu. Er zijn twee spectaculaire exemplaren, de Kyprianades en Nymphes watervallen. In de wintermaanden stort hier van enkele meters hoog water naar beneden.

Het muizeneiland

Een eiland met een eiland! Eenmaal op Corfu heb je de mogelijkheid het zogenoemde muizeneiland Pontikonisi te bezoeken. Dat doe je door vanaf het plaatsje Kanóni de dam over te lopen of een boottochtje te boeken. Op Pontikonisi vind je het klooster van Vlacherna, een mooi wit gebouw dat uit de 17e eeuw stamt.

Combineer jouw bezoekje aan Pontikonisi zeker met een wandeling door Kanoni. Dit plaatsje is schitterend en fotografen kunnen hier helemaal losgaan.

Bezienswaardigheden Corfu, Corfu Holiday Palace Corfu Holiday Palace is één van onze meest geboekte hotels in Kanoni. Met meerdere restaurants, zwembaden, bars én een wellnesscentrum ga je een ontspannen vakantie tegemoet.  Niet te vergeten: je verblijft direct aan het strand. Lekker hoor!

Hebben we je lekker gemaakt met al deze mooie bezienswaardigheden op Corfu? Boek een vakantie uit ons volledige aanbod en huur gelijk een auto bij ons; dan is alles geregeld!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *