Vakantie Corfu tips

Op vakantie naar Corfu? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Corfu? Met deze tips weet je in no time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Corfu-tips bijvoorbeeld.

Je weet na het lezen van dit artikel precies waar het Griekse eiland bekend om staat, waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Corfu.

Waar ligt Corfu?

Corfu behoort – samen met o.a. Zakynthos, Kefalonia en Lefkas – tot de Ionische Eilanden. Kefalonia is het grootste eiland van de archipel, Corfu volgt op de voet met een oppervlakte van bijna 600 km².

Het fijne aan Corfu? Een lange vluchttijd is niet nodig; wanneer je een rechtstreekse vlucht – zonder tussenstops op andere eilanden – hebt, hoef je nog geen 3 uur in het vliegtuig te zitten. Ideaal als je slechts een weekje op vakantie gaat of met kinderen reist. Kinderen zijn door de reis ook niet enorm uit hun ritme. Er is een tijdsverschil van slechts één uur met Nederland.

Waar staat Corfu bekend om?

Vakantie Corfu tips: natuurDenken wij aan Corfu, dan denken we aan natuur. Het Ionische eiland staat bekend als een van de groenste Griekse eilanden.

Groene dalen worden er afgewisseld met velden vol sinaasappel- en olijfbomen. In de bergen in het binnenland zijn prachtige grotten verborgen. En wist je dat de groene dalen een enorm vruchtbare bodem hebben? Een lokaal wijntje kun je dan ook zeker proeven op een van de wijngaarden.

Over natuur gesproken; geen Griekse vakantie compleet zonder een flinke dosis strand als je het ons vraagt. En ook op dat gebied heeft Corfu genoeg te bieden. Check snel de mooiste stranden en plan een dagje strandhoppen.

Zien & doen op Corfu

Laten we nog een kleine aanvulling geven op het stuk hierboven; Corfu staat namelijk nog ergens bekend om. Een rijke geschiedenis! En dat betekent dat je een veelzijdige vakantie tegemoet gaat met een mix van zon, natuur en cultuur.

Vakantie Corfu tips: Corfu-StadWat je tijdens een vakantie op Corfu écht niet mag overslaan? We hebben wel wat tips voor je:

  • Het culturele pareltje van Corfu is Corfu-Stad. De hoofdstad – die ook wel Kerkyra wordt genoemd – is een aaneenschakeling van prachtige gebouwen en talloze musea. Neem o.a. een kijkje bij het oude fort, aan het gezellige Spianadaplein en de kathedraal van Panagia Spiliotissa.
  • Een goede indruk krijgen van het eiland op je eerste of tweede vakantiedag? De berg de Pantokrator is met een hoogte van ca. 900 meter het hoogste punt van Corfu. Je kunt je voorstellen dat je vanaf daar direct een goede indruk krijgt van het eiland. En extra fijn; je kunt gewoon met een huurauto of -scooter naar de top rijden, geen geklim nodig.
  • Natuurliefhebber pur sang? Het Korissionmeer is dan een absolute must-see. Dit meer – met een lengte van ruim 5 km en een breedte van 1 km – wordt omgeven door o.a. zandduinen en zeldzaam cedarbos.

Tips wat je nog meer kunt doen op Corfu

De beste reistijd voor Corfu

Wanneer je het beste naar Corfu kunt reizen, hangt af van je wensen. Wil je eindeloos op het strand liggen bij hogere temperaturen of juist het eiland ontdekken zonder te zweten als een otter?

  • Sunsnackers kunnen als beste reistijd voor Corfu de zomermaanden aanhouden. In juni, juli en augustus kan het kwik zomaar boven de 30 °C komen. Het zeewater is dan zo’n 25 °C. Kom maar op met die duik in zee!
  • Waar in de maanden mei en september relatief veel regen valt rond de Ionische Eilanden, geldt dat niet voor Corfu. Hier valt juist weinig neerslag. Tel daar de temperaturen bij op (ca. 25 °C) en je hebt de ideale omstandigheden voor een combi-vakantie; de ene dag op het strand en de andere dag stadjes ontdekken.
  • Wie puur gaat om het eiland te ontdekken, raden oktober aan. Dan is het ca. 20 °C, een temperatuur die uitnodigt om bergen te beklimmen, door stadjes te slenteren of op een terrasje te ploffen.
Ga je voor de groene kant van Corfu? Dan tippen we de maanden april en mei. De luchtvochtigheid is dan hoger en alles komt tot bloei.

De leukste hotels op Corfu

Vakantie Corfu tips: hotelsCorfu herbergt een ruim aanbod aan hotels en appartementencomplexen; van stijlvolle pareltjes tot budgetvriendelijke opties. We zetten de favorieten van onze reizigers voor je op een rij:

  • Labranda Sandy Beach Resort is een paradijs voor waterratten dankzij een directe ligging aan het strand en meerdere zwembaden en glijbanen. Extra fijn: er is een all inclusive optie en je kunt rekenen op tal van faciliteiten voor de jongste vakantiegangers.
  • Kleinschalig verblijven? Sunrise Appartementen is een gemoedelijk complex in het zuiden van Corfu. Je kunt er rekenen op een zwembad, fijne appartementen, pool- annex snackbar en ligging aan een klein strandje.
  • Ga jij voor luxe? The Royal Grand Hotel – nabij de hoofdstad Corfu-Stad – biedt een fijn zwembad met apart kinderbad, restaurant, all inclusive optie en een ligging op loopafstand van het strand. Succes voor jong & oud!

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Met deze handige links vind je eenvoudig de accommodatie die bij jou past.

Vervoer op Corfu

Met een oppervlakte van ca. 600 km² is Corfu zeker niet klein. We raden je daarom ook aan een auto te huren. Zo zie je het meest in een korte tijd. Je kunt jouw huurauto eenvoudig bijboeken tijdens het reserveren van je vakantie en ook daarna kan het nog. Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Liever georganiseerd op pad? Er worden talloze excursies aangeboden ter plaatse. Zo is een boottocht naar een van de nabijgelegen eilanden een echte must-do en worden er diverse eilandtours aangeboden. Hierbij krijg je op één dag een goede indruk van de highlights van Corfu. Ook leuk: een culinaire wandeling in de hoofdstad Corfu-Stad of een wijnproeverij in het binnenland.

Onze partner GetYourGuide heeft een ruim aanbod aan excursies. Boek ze vast voor vertrek om zeker te zijn van jouw plekje!

Meer tips voor een vakantie op Corfu

Tot slot; nog een aantal extra Corfu-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Wil je met het hele gezin naar Corfu? Lees ons artikel Corfu met kinderen voor de juiste voorbereiding. Het eiland is zonder meer kindvriendelijk!
  • Corfu heeft geweldige badplaatsen, maar welke past nu het beste bij jouw wensen? We zetten de leukste badplaatsen voor je op een rij. Kiezen maar!
  • Wist je dat je twee landen in één vakantie kunt bezoeken? Corfu ligt voor de kust van Albanië. Vanuit Corfu-Stad vaar je hier in een uur naartoe.

Wil jij door onze tips het liefst zo snel mogelijk op vakantie naar Corfu? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier op het Griekse eiland!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *