• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Met een oppervlakte van 800 m2 het grootste Ionische eiland

Geen massatoerisme, wel Griekse gastvrijheid

Veelzijdig! Grillige kustlijn, bergachtig binnenland en levendige badplaatsen

Sunsnacken aan het prachtige Myrtos Beach

De mooiste bestemmingen op Kefalonia

Bekijk
Bekijk

Welkom op Kefalonia

Als je wilt genieten van Griekse gastvrijheid, heerlijk eten en prachtige natuur zonder overladen te worden door massatoerisme, is een vakantie op Kefalonia misschien wel perfect voor jou. En dan krijg je ook nog Myrtos Beach, een van de mooiste stranden van Europa, op de koop toe! Het is overigens maar een van de vele stranden…

Kefalonia is met ca. 800 km² het grootste eiland van de 330 Ionische eilanden en volgens velen ook het mooiste. Het is het middelste van de 15 bewoonde eilanden en wordt gekenmerkt door een grillige kustlijn, een ruig en bergachtig binnenland en schitterende stranden. Rondom de stranden vind je gezellige badplaatsen en ook aan bezienswaardigheden geen gebrek tijdens een vakantie op Kefalonia. Ga je mee?

In welke badplaats breng jij je vakantie op Kefalonia door?

Een van de meest levendige badplaatsen op Kefalonia is Skala. Verblijf je hier tijdens je vakantie dan kun je rekenen op goede restaurants, leuke winkeltjes, een mooi strand (en in de omgeving nog meer!) en een park met speeltuin. Je vindt er luxe, moderne hotels, maar ook kleinschalige verblijven.

Op vakantie naar Kefalonia met het hele gezin? Lassi is een aanrader. De stranden lopen hier geleidelijk af in zee en dat is wel zo veilig. Watersportmogelijkheden te over en je ook ontspannen vanaf je ligbedje behoort tot de mogelijkheden. Aan de lange hoofdstraat (vind je tavernes, supermarkten en hotels.

Iets kleinschaliger en haast schilderachtig te noemen, is het typische Griekse dorpje Svoronata. De kleine steegjes en straten zijn gevuld met tavernes en winkeltjes en ook hier vind je prachtige zandstranden.

Een uitstapje naar de hoofdstad (en meer!)

Het kloppende hart van Kefalonia is de hoofdstad Argostoli. Deze havenstad is na een verwoestende aardbeving van 1953 volledig herbouwd. Het heeft een centraal plein met gezellige terrasjes en een mooie boulevard waar je ’s avonds kan flaneren.

Natuurliefhebbers worden blij van de vele grotten die het eiland herbergt. Uniek: woon tijdens een vakantie op Kefalonia een concert bij in de Drongarati grot. Deze grot is ca. 150 miljoen jaar geleden gemaakt door Moeder Natuur zelf. Na een aardbeving 300 jaar geleden werd de ingang van de grot werd gevonden. Pas in 1963 werd de grot geopend en kon deze bezocht worden. Zeker een aanrader tijdens je vakantie op Kefalonia!

Nog een prachtige bezienswaardigheid is het klooster Panagia Atros. Dit gebouw werd keer op keer verwoest door natuurrampen, waaronder aardbevingen. Maar de monniken wilden het gebouw graag houden en bouwden het klooster dus keer op keer weer op. Met een oorsprong in de 8e eeuw en een hoogte van ca. 750 m is dit klooster de oudste en hoogste van het eiland Kefalonia.

Tot slot; vergeet Fiskardo niet!

Na de aardbeving in 1953 lag een groot gedeelte van Kefalonia in puin. Gelukkig voor de bewoners werd het pittoreske dorpje Fiskardo niet getroffen. En ook voor jou is dat een zege. Het is één van de leukste plekken van het eiland!

Dit dorpje wordt gekenmerkt door de schilderachtige omgeving: prachtige gekleurde huizen aan het water. Je vindt er verschillende terrasjes en restaurants, waar je kunt genieten van lokale gerechten. Ook de vuurtoren is een bezoek waard. Geniet bovenop van een prachtig uitzicht!

Maar naast alle bezienswaardigheden kun je er nog één heel fijn ding doen: ontspannen. De kilometers aan zandstrand zorgen ervoor dat een ontspannen zonvakantie op Kefalonia gegarandeerd is. Zoek een hotel uit en ga!

Weer & klimaat

 • JAN
  13 max 5 uur
  11 dgn
  18
 • FEB
  13 max 5 uur
  10 dgn
  17
 • MRT
  15 max 6 uur
  10 dgn
  17
 • APR
  18 max 7 uur
  8 dgn
  17
 • MEI
  25 max 9 uur
  7 dgn
  19
 • JUN
  29 max 11 uur
  1 dgn
  23
 • JUL
  32 max 13 uur
  1 dgn
  25
 • AUG
  34 max 12 uur
  1 dgn
  27
 • SEP
  27 max 9 uur
  4 dgn
  26
 • OKT
  22 max 7 uur
  7 dgn
  23
 • NOV
  18 max 5 uur
  10 dgn
  19
 • DEC
  15 max 4 uur
  11 dgn
  18
Bron: KNMI Climate