Bezienswaardigheden Kefalonia

De onbetwiste must see bezienswaardigheden op Kefalonia

Maakt onbekend onbemind? Nee! Zodra je voet op Griekse bodem zet, zal je meteen gecharmeerd zijn van dit bijzondere eiland. En dan heb je nog niet eens kennisgemaakt met de vele bezienswaardigheden op Kefalonia.

Kefalonia in een vogelvlucht

Met een oppervlakte van ca. 800 km² is Kefalonia geen kleintje onder de Griekse eilanden. Sterker nog; het is het grootste eiland van de maar liefst 330 Ionische eilanden. Daarmee overtreft het de bekendere broertjes Lefkas, Corfu en Zakynthos, die allen nog geen 600 km² groot zijn.

Het landschap van het eiland is veelzijdig. De ruim 250 km lange kust is grillig, het bergachtige binnenland is ruig en groen. Op de koop toe krijg je ook nog schitterende stranden en gezellige badplaatsen. En wat dacht je van de vele bezienswaardigheden op Kefalonia? Jouw vakantie is zo gevuld als je onderstaande rijtje hebt bekeken.

Machtig Fiskardo

Bezienswaardigheden Kefalonia: FiskardoMeestal noem je steden machtig, maar in dit geval durven wij het aan om een klein vissersdorpje deze titel te geven. Waarom? In 1953 werd Kefalonia getroffen door een verwoestende aardbeving. Fiskardo was het enige dorpje dat zich staande wist te houden.

Anno 2018 wordt het plaatsje gekenmerkt door kleurrijke huisjes en lokale tavernes. Allemaal gevestigd aan het pittoreske haventje. Hier varen vissers af en aan met jouw lunch. Bij de lunch staat de ouzo op je te wachten!

Vanuit de haven kan je op de boot stappen naar andere badplaatsen en eilanden in de buurt. Vanaf de boot zie je pas echt goed hoe grillig de kustlijn van Kefalonia is.

Charmant Assos

Kefalonia kent geen bezienswaardigheden die wereldwijd bekend zijn, de bezienswaardigheden zijn veelal plaatsjes die doordrenkt zijn met Griekse charme. Een van deze plaatsjes is Assos, gevestigd op een schiereiland aan de westkust van Kefalonia.

Je waant je in mediterrane sferen met dank aan de smalle straatjes, pastelkleurige huisjes en knusse cafeetjes aan de kade. Voor cultuurliefhebbers is het 16e eeuwse Venetiaanse kasteel een aanrader!

Prachtig Myrtos Beach

Bezienswaardigheden Kefalonia: Myrtos BeachEen bezoek aan Assos combineren met een middagje strand? Op ca. 5 km van het dorpje vind je Myrtos Beach, het mooiste en daarmee ook het bekendste strand van Kefalonia. Of moeten we zeggen strandje? Want zo groot is deze niet.

Prachtig is het strand wel, het is niet zonder reden één van de meest gefotografeerde plekken van het eiland. Het strand ligt aan een groene steile helling, wat samen fel afsteekt tegen de azuurblauwe zee. Een wow-gevoel! Helemaal als je hier ook nog eens de zonsondergang bewondert…

Bezienswaardigheden Kefalonia: Assos, Appartementen MakisVanaf Agia Efimia rijd je in slechts 15 minuten naar Myrtos Beach. Een fijne uitvalsbasis in dit plaatsje is Appartementen Makis. Je hebt o.a. een ruim zwembad, bar en ontbijtrestaurant tot je beschikking.

Het klooster der kloosters, Kipoureon

Kefalonia is niet alleen rijk aan mooie stranden (want er zijn er véél meer dan enkel Myrtos Beach), maar ook aan kloosters. Het meest bijzondere klooster is voor ons het Klooster van Kipoureon in Lixouri. Het 17e eeuwse mannenklooster prijkt zo’n 90 meter boven zee uit.

Andere kloosters die je niet mag missen? Maak een rondje langs het Klooster Panagia van Agrilion, Klooster Agio Andreas, Klooster van Panagia van Thematon en Klooster Panagia van Platireas.

Apollonion Resort & Spa, KefaloniaNabij het Klooster van Kipoureon vind je Apollonion Asterias Resort & Spa, een luxe resort op een steenworp afstand van het strand. Je hebt o.a. een riant zwembad, meerdere restaurants en een luxe kamer tot jouw beschikking.

De indrukwekkende Drogarati grot

Bezienswaardigheden Kefalonia: grottenWe kunnen je een rijtje grotten geven die je kunt bezoeken als je jouw vakantie op Kefalonia doorbrengt, maar laten we vooral de mooiste uitlichten. De Drogarati grot is volgens de verhalen zo’n 150 miljoen jaar oud en volledig door Moeder Natuur gevormd.

Bijzonder is dat de grot pas na een grote aardbeving enkele eeuwen werd ontdekt; het natuurgeweld zorgde ervoor dat de entree werd blootgelegd. Lange tijd was deze echter niet toegankelijk voor bezoekers. Pas sinds 1963 kan je hier de spectaculaire stalagmieten en stalactieten bewonderen.

Combineer een bezoek aan de Drogarati grot met een bezoek aan de nabijgelegen Melissani grot. In deze grot heeft zich een bijzonder meer gevormd.

De levendige hoofdstad Argostoli

Bezienswaardigheden Kefalonia: ArgostoliVerwacht van Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia, niet zo’n cultureel pareltje als de hoofdsteden van bijvoorbeeld Kos en Rhodos. Maar een aanrader is het wel! Alleen al vanwege de levendige sfeer die er heerst. Er is een gezellige lokale markt, de straten zijn altijd goedgevuld en in de haven is het één en al bedrijvigheid.

Wie toch wat cultuur wil snuiven, kan dat overigens ook. Je vindt in het centrum enkele historische kerken en voor museumliefhebbers kunnen we het Folk Museum en het Archeologische Museum aanraden. Voor een indrukwekkend uitzicht over de stad beklim je de klokkentoren aan het Kabanas plein.

Bezienswaardigheden Kefalonia: Kefalonia Grand Hotel, ArgostoliKefalonia Grand Hotel is een boutique hotel in Argostoli. Je hebt de beschikking over een luxe kamer, wandelt zo het levendige centrum in en geniet van goddelijke Griekse maaltijden in het hotelrestaurant.

Zie jij een rondje langs deze plaatsen en bezienswaardigheden op Kefalonia wel zitten? Bekijk ons voordelige aanbod & pak je koffers. Oraíes diakopés, fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *