Mooiste badplaatsen Kefalonia

Waar verblijf jij? De mooiste plaatsen op Kefalonia

De Griekse eilanden zijn een aaneenschakeling van pittoreske plaatsjes en schitterende badplaatsen. Dat geldt ook zeker voor Kefalonia. Wij zetten de mooiste plekken & (bad)plaatsen van Kefalonia op een rijtje. Waar wil jij verblijven?

Met een oppervlakte van ca. 800 km² is Kefalonia het grootste van de 315 onbewoonde en 15 bewoonde Ionische Eilanden. Veel mensen denken bij Kefalonia aan de prachtige natuur in het binnenland en de schitterende stranden aan de kust. Wat veel mensen niet weten is dat het eiland daarbovenop cultuur én prachtige (bad)plaatsen herbergt. Kijk je mee naar de mooiste (bad)plaatsen op Kefalonia?

Meteen jouw zonvakantie naar Kefalonia boeken?Bekijk ons aanbod

Fiskardo

Eén van de leukste plaatsen op Kefalonia is zonder twijfel het noordelijk gelegen havenstadje Fiskardo. En het is eigenlijk heel bijzonder dat dit plaatsje er nog is. In 1953 werd het eiland namelijk getroffen door een aardbeving met een immense omvang. Bijna heel Kefalonia lag in puin, maar Fiskardo werd niet tot nauwelijks getroffen.

Dit betekent dat – in tegenstelling tot veel andere plekken op het eiland – het straatbeeld wel van voor die tijd is. En dat straatbeeld wordt gekenmerkt door kleurrijke huisjes aan de havenkant, gevuld met winkeltjes en tavernes. Op-en-top Venetiaans, zoals je wel op meer Griekse eilanden ziet.

De haven – met op de hoek een vuurtoren die zeker de moeite waard is om te bezoeken! – biedt ook opties buiten Fiskardo. Stap op de boot en vaar vanaf hier naar andere plaatsen of zelfs andere Griekse eilanden.

Mooiste badplaatsen kefalonia: Fiskardo, Fiscardonna Luxury SuitesJouw vakantie op Kefalonia verblijven in Fiskardo? We hebben Fiscardonna Luxury Suites voor je in de aanbieding. In dit kleinschalige en stijlvolle hotel draait alles om rust, service en het eiland ontdekken.

Mooiste badplaatsen Kefalonia: Fiskardo

Argostoli

De charme van Fiskardo vind je niet in Argostoli, maar levendig is de hoofdstad zeker wel. Én je kunt er een flinke dosis cultuur snuiven.

In het centrum van Argostoli vind je een aantal bijzondere historische kerken en diverse musea. Breng bijv. een bezoekje aan het Foll Musuem of het Archeologisch Museum. En als je de stad eens goed van boven wilt bekijken, kun je de klokkentoren aan het Kabanas-plein beklimmen.

Wie zich graag tussen de locals begeeft, kan een bezoek brengen aan de lokale markt, door de vele straatjes net buiten het centrum slenteren of de haven bezoeken. Absolute must-do’s als je in de hoofdstad van Kefalonia verblijft.

Mooiste badplaatsen Kefalonia: Argostoli, Kefalonia Grand HotelZoek jij een hotel middenin deze levendigheid? Ga voor Kefalonia Grand Hotel. Dit boutique hotel biedt luxe kamers en een ligging waarbij je zo het levendige centrum in wandelt. Dineren doe je als de beste in het hotelrestaurant.

Mooiste badplaatsen Kefalonia: Argostoli

Lixouri

In het westelijke deel van Kefalonia, op het schiereiland Paliki, vind je de één na grootste stad van Kefalonia. Lixouri is een wat gemoedelijker stadje dan Argostoli en vooral erg modern. Het werd in zijn geheel verwoest tijdens de eerdergenoemde aardbeving.

Maar de wederopbouw die daarna volgde, heeft niets afgedaan aan de gezelligheid. Deze vind je met name rond het grote plein, waar tientallen restaurants, tavernes en bars gevestigd zijn in een autovrije straat. En neem zeker een kijkje bij de haven. Vanaf hier kun je bijv. een boottocht naar Argostoli maken.

Plus: in een straal van 25 km rondom het stadje vind je meerdere mooie stranden. Onze favoriet is Petani Beach. Het is kleinschalig en je ziet er veel locals.

Mooiste badplaatsen Kefalonia: Lixouri, Apollonion Asterias Resort & SpaLuxe in Lixouri? Je vindt het o.a. bij Apollonion Asterias Resort & Spa. Het hotel beschikt over een zwembad, meerdere restaurants, een gunstige ligging nabij het strand en stijlvolle kamers.

Mooiste badplaatsen Kefalonia: Lixouri

Svoronata

Het mag dan een klein dorpje zijn, je vindt ons grootste aanbod op Kefalonia wel in en rondom dit plaatsje. En dat is niet zonder reden! De populariteit dankt Svoronata aan de ligging tegen een helling, omgeven door olijf- en sinaasappelboomgaarden. Een perfecte plek om een weekje (of twee!) te ontspannen.

Wat ook bijdraagt aan het vakantiegevoel zijn de vele in traditionele Ionische stijl gebouwde pandjes. Deze zijn gevuld met woningen, barretjes en authentieke tavernes. En voor wie wil relaxen liggen er enkele stranden in de buurt. Deze zijn aanzienlijk minder druk dan de meeste stranden op Kefalonia.

Cultuur snuiven? In het nabijgelegen dorp Mazaracata bevinden zich graven uit de Myceense tijd en in het welgestelde Kourkoumelata kun je kleurrijke huizen en villa’s bewonderen. Sla ook zeker een bezoek aan het Klooster van Agios Andreas niet over. Hier vind je bijzondere schatten uit de Byzantijnse tijd!

Mooiste badplaatsen Kefalonia: Svoronata, Astra Village Suites & SpaIn Astra Village Suites & Spa waan je je in een oase van rust. Vanaf het zonneterras bij het zwembad heb je een prachtig uitzicht over de blauwe oceaan. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. ruime kamers, een restaurant en wellness- en sportfaciliteiten.

Mooiste badplaatsen Kefalonia: Svoronata

Nog meer mooie (bad)plaatsen op Kefalonia

Kefalonia is een groot eiland en herbergt dan ook tal van mooie (bad)plaatsen en pittoreske dorpjes. We hebben er nog wat voor je in de aanbieding:

 

  • Een van de meest fotogenieke plekken van Kefalonia is het westelijk gelegen Assos, dat op het gelijknamige schiereiland ligt. Het charmante dorpje is een aaneenschakeling van smalle straatjes met pastelkleurige gebouwen. Tel daarbij de gastvrije bevolking en de kleine baaien met dito stranden op en je hebt het mediterrane vakantiegevoel direct te pakken Assos staat daarnaast bekend om de ruïnes van het 15e-eeuwse Venetiaanse kasteel en de bijbehorende 16e-eeuwse muur. Als je onze vakantiegangers vraagt naar de mooiste stranden van Kefalonia, dan is Myrtos Beach het antwoord dat je keer op keer krijgt. En laat dit strand nu vlakbij Assos liggen.
  • Agia Efimia is een klein havenplaatsje nabij Myrtos-Beach. Je vindt er een prachtige kerk, waar de plaats ook direct haar naam aan te danken heeft. De haven is de plek voor een drankje of hapje en daarna kun je afzakken naar het kiezelstrandje dat je er vlakbij vindt.
  • Eén van de mooiste badplaatsen op Kefalonia is Skala. Het heeft zich in een korte tijd weten op te werken van een onbekend dorpje tot the place to be. Hoe? Door de komst van gezellige restaurants en een ruim aanbod aan hotels. Je krijgt er daarbij lange stranden en faciliteiten voor een geslaagde familievakantie op de koop toe.
  • Optimale rust vind je in Trapezaki. Dit dorpje in het zuiden wordt omgeven door dennenbomen, waar de mooie kiezel- en zandstranden fel tegen afsteken. Verwacht hier geen hippe restaurants en beachbars. Je vindt nabij het strand wel een authentieke taverne.
  • Iets drukker, maar nog altijd rustig; dat is het kleine vissersdorpje Karavomilos, in het oosten van Kefalonia. Het dorp, dat slechts 350 inwoners telt, wordt omgeven door prachtig begroeide bergen en beschikt over een wandelpaadje en een klein haventje. Bij deze laatste smul je van verse vis in één van de aanwezige tavernes.

In welk van deze mooie (bad)plaatsen op Kefalonia wil jij verblijven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *