Mooiste stranden Kefalonia

Beachlife! De mooiste stranden van Kefalonia

Welk Grieks eiland je ook kiest, je hebt altijd prachtige stranden bij de hand. Dus óók als je naar een van de Ionische eilanden gaat. Tijd om de mooie stranden van Kefalonia, het grootste Ionische eiland, op een rij te zetten!

Kefalonia in een vogelvlucht

Wist je dat er maar liefs 330 Ionische eilanden zijn? Kefalonia is een van de vijftien bewoonde eilanden en dan ook meteen de grootste. Het heeft een oppervlakte van ca. 800 km ². Gek genoeg is het daarmee nog altijd 10x zo klein als Kreta.

Maar… het heeft genoeg te bieden. Een ruig binnenland vol bergen bijvoorbeeld. En een grillige kustlijn. Verspreid over deze kustlijn vind je gezellige badplaatsen en de mooiste stranden. Kefalonia is daarmee niet alleen perfect voor strandliefhebbers, maar ook voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een veelzijdige vakantie.

Voor nu zoomen we in op de mooiste stranden van Kefalonia. Mocht je ook kennis willen maken met de andere kanten van het Griekse eiland, neem dan een kijkje bij onze andere artikelen over Kefalonia.

Het allermooiste strand van Kefalonia

Mooiste stranden Kefalonia: Myrtos BeachAls je onze vakantiegangers vraagt naar de mooiste stranden van Kefalonia, dan is Myrtos Beach het antwoord dat je negen van de tien keer krijgt. En terecht; dit strand is een paradijs en alleen al van de foto’s krijg je spontaan het ultieme vakantiegevoel.

Myrtos Beach ligt in het noorden van het eiland. Het witte zand-/kiezelstrand an sich is al een plaatje, maar de omgeving doet er nog een schepje bovenop. Het strand ligt aan een steile, übergroene helling en het water is er diepblauw. Alsof je in de Caraïben bent…

Mooiste stranden Kefalonia: Myrthos Beach, Appartementen MakisBadplaats Agia Efimia ligt op ca. 15 minuten rijden van Myrtos Beach. Boek hier een vakantie bij Appartementen Makis en je kunt rekenen op o.a. een ruim zwembad, een comfortabel appartement en een parkeerplaats voor een evt. huurauto.

Kleinschaliger genieten

Mooiste stranden Kefalonia, Petani BeachStiekem doet Petani Beach heel erg denken aan Myrtos. Maar dan een stukje kleinschaliger. Het strand – dat ooit het thuis was van de locals, maar inmiddels ook onder toeristen geliefd is – is middelgroot en beschikt over de juiste voorzieningen voor een relaxte dag onder de Griekse zon.

Er zijn o.a. ligbedden te huur en je vindt er enkele tavernes. Neem wel je eigen snorkelset mee; het azuurblauwe water is er kraakhelder.

De autoroute ernaar toe wordt door sommige mensen als uitdagend beschouwd. Wij zien hem vooral als prachtig. Wanneer je aan komt rijden, heb je een geweldig uitzicht over de baai. Vergeet geen foto te maken van dit plaatje!

Mooiste stranden Kefalonia; Petani Beach, Apollonion Asterias Resort & SpaPetani Beach ligt op het westelijke schiereiland van Kefalonia, Paliki. Hier vind je naast dit prachtige strand een klein aantal mooie resorts, Apollonion Asterias Resort & Spa. Luxe kamers, meerdere restaurants en een zwembad wachten hier op je.

Een kijkje bij Antisamos Beach

Mooiste stranden Kefalonia: Antisamos BeachHet is een van de meest populaire en toeristische stranden van Kefalonia, maar skip deze zeker niet. Naast een overdosis zon vind je aan dit kiezelstrand een prachtige olijfgaard. Olijven zijn wat hier de klok slaat. Ook op de menukaarten van de horecagelegenheden rondom het langgerekte strand. Bij diverse beachbars mag je overigens gratis gebruikmaken van een ligbedje als je een drankje bestelt. Dat is mooi meegenomen!

Niet alleen het strand is bijzonder overigens, dit geldt ook voor de weg ernaartoe. Kronkelende wegen bieden je na elke bocht weer een nieuw uitzicht. Op vooral heel veel groen én het diepblauwe water waarmee Antisamos Beach wordt omgeven. Vanaf sommige plekken kan je zelfs de bodem van de zee zien, zo helder is het!

Antisamos Beach deed – vanwege haar pracht – dienst als decor voor verschillende films, waaronder Captain Corelli’s Mandolin. In deze dramafilm uit 2001 speelde Pénelope Cruz de hoofdrol.

Beachlife nabij de hoofdstad Argostoli

Mooiste stranden Kefalonia: Platis GialosVerblijf jij de badplaats Lassi of de hoofdstad Argostoli? Dan heb je twee van de mooiste stranden van Kefalonia binnen handbereik; Makris Gialos en Platis Gialos

Makris Gialos is het meest populaire van de twee. Het strand, dat de bijnaam Costa Costa Beach draagt, wordt omgeven door naaldbomen en beschikt over fijne voorzieningen voor een comfortabel dagje aan het strand. Zo vind je er o.a. een gezellige beachbar.

Platos Gialos ligt in het verlengde van Makris Gialos en is vooral een stukje rustiger. Vanaf dit strand loop je ook zo naar het gezellige centrum van de badplaats Lassi. Deze wordt gekenmerkt door kleine winkeltjes, zonnige terrassen en lokale tavernes.

Mooiste stranden Kefalonia: Lassi, White Rocks Hotel & Bungalows White Rocks Hotel & Bungalows is een tophotel met een dito ligging. Je hebt een privéstrand voor de deur en Platos Gialos is binnen handbereik. Je kunt er daarnaast rekenen op comfortabele kamers en een hoog serviceniveau.

Nog meer mooie stranden op Kefalonia

  • Eén van de mooiste plaatsen van Kefalonia is zonder twijfel het charmante en Venetiaanse havenstadje Fiskardo. Op enkele minuten rijden van dit stadje vind je het kleine Emblisi. Het witte zandstrand wordt omgeven door naald- en olijfbomen, die op sommige plekken zelfs tot aan zee groeien! In de zomer is er een kantina geopend waar je drankjes kan bestellen.
  • Xi Beach wijkt totaal af van alle eerdergenoemde stranden van Kefalonia; vergeet hier hagelwit strand of kiezels, dit strand heeft een warmrode kleur. In het zand zitten namelijk mineralen. Deze zijn een weldoener voor de huid en Xi Beach wordt daardoor ook wel het wellness-strand van Kefalonia genoemd.
  • Mounda springt er weer om een heel andere reden uit in dit lijstje met mooiste stranden van Kefalonia. Dit is de plek waar tussen mei en augustus de Caretta Caretta schildpad aan wal komt om haar eieren te leggen. Omdat het broedgedrag niet verstoord mag worden, zijn er wel strenge regels aan dit strand.

Wil jij graag jouw bikini of zwembroek inpakken en neerstrijken op een van deze mooie stranden op Kefalonia? Bekijk ons uitgebreide aanbod en maak jouw keuze. Heb je al een vakantie geboekt? We wensen je vooral heel veel zonplezier!

Fotografie: Lucian Bolca | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *