Theme background
350 km aan kustlijn langs de Adriatische én Ionische Zee
Nog relatief onontdekt; authentiek, rustig & betaalbaar
Geniet van de Albanese gastvrijheid
Bezoek de dynamische stad Tirana

Welkom in Albanië

Knik nee voor een vakantie naar Albanië! Huh? Het is wat verwarrend maar ‘nee’ schudden betekent ‘ja’ en vice versa. Wat ons betreft is de hoofdstad Tirana een must-visit. Het nog relatief onontdekte Balkanland heeft echter meer te bieden. Zowel in haar cultuur als de landschappen en steden.

Albanië ligt in het zuidoosten van Europa en is bijna net zo groot als België. Het wordt omringd door Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië, Griekenland en de Adriatische en Ionische Zee. Het Middellandse Zeeklimaat zorgt voor warme en droge zomers en milde winters. Ideaal voor een vakantie naar Albanië!

Met een ligging op zo’n 700 meter boven zeespiegel is Albanië een van de hoogstgelegen landen van Europa. Het land is grotendeels bergachtig, met toppen die tot wel 2,5 km hoog reiken. Tijdens een vakantie in Albanië ontdek je daarnaast hoe waterrijk het land land is. Bekend zijn o.a. de Shkumbin rivier (die het land in tweeën splitst) en het Meer van Ohrid (bij de grens met Noord-Macedonië).

De bijzondere hoofdstad Tirana

Tirana is een populaire stad voor een vakantie naar Albanië. Het eerste gebouw werd pas in 1614 gebouwd. Sinds het in 1925 officieel tot hoofdstad is uitgeroepen, ging de groei hard. O.a. de boulevard Dëshmorët e Kombit en het centrale plein Scanderberg Square zijn aangelegd. Het Nationaal Historisch Museum en het Archeologisch Museum geven een kijkje in de geschiedenis tijdens een vakantie in Albanië.

Begin de dag met een goede kop koffie (een Albanese traditie) en geniet van een wandeling door de stad. Must-sees in Tirana zijn o.a. de klokkentoren, de Et’hem Bey-moskee en het Psostbllok monument (dat herinnert aan de dictatuur). Voor een pauze ga je naar het RInia Park, waar de kinderen kunnen spelen. Ook leuk; met de kabelbaan de Datji berg op.

Houd je van gezelligheid? In de avonduren bruist de stad. Er zijn diverse theaters, restaurants, bars en clubs. In het Blloku hangt een jeugdige sfeer en is er veel live muziek. Je ziet de Albanezen veel raki drinken. Durf jij deze likeur te proeven tijdens een vakantie in Albanië?

Een strandvakantie in Albanië

Albanië is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt voor een strandvakantie. Zonde! Het land heeft namelijk een prachtige kustlijn. Het noordelijke deel ligt aan de Adriatische kust. Een van de meest bekende stranden voor een vakantie in Albanië vind je bij Dürres. Een fijne plek om te verblijven, maar voor rustigere strandjes kun je beter een stukje rijden.

In het zuiden heeft Albanië zelfs haar eigen rivièra. Aan de Albanese Rivièra vind je uitgestrekte gouden stranden en kleine baaitjes. Tijdens een vakantie in Albanië doet het helderblauwe water van de Ionische Zee niet onder aan de bekende Zuid-Europese landen.

Nog meer tips voor een vakantie in Albanië

Ga je voor een culturele vakantie naar Albanië? Shkodër is een van de oudste steden van het land. Het werd in de 4e eeuw v.Chr. gesticht door de Illyriërs en is door de eeuwen bezet geweest door o.a. de Romeinen, Serviërs, Venetianen en Ottomanen. De must-see van Shkodër is Rozaga Castle bovenop een rotsachtige heuvel.

Albanië heeft nog zoveel meer te bieden. Zo zijn er de indrukwekkende Albanese Alpen, mooie havensteden en heel veel paddenstoelvormige bunkers. Ook kun je tijdens een vakantie in Albanië nationale parken bezoeken.

Weer & klimaat

 • JAN
  10max
  4 uur
  13 dgn
  16
 • FEB
  12max
  4 uur
  12 dgn
  15
 • MRT
  14max
  5 uur
  13 dgn
  16
 • APR
  18max
  6 uur
  12 dgn
  17
 • MEI
  24max
  8 uur
  8 dgn
  19
 • JUN
  28max
  10 uur
  8 dgn
  24
 • JUL
  32max
  11 uur
  4 dgn
  26
 • AUG
  31max
  10 uur
  5 dgn
  26
 • SEP
  27max
  9 uur
  7 dgn
  26
 • OKT
  21max
  6 uur
  7 dgn
  23
 • NOV
  15max
  4 uur
  12 dgn
  20
 • DEC
  11max
  4 uur
  13 dgn
  18
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder