Leukste badplaatsen Corfu

Where to stay? De leukste badplaatsen op Corfu

Go Corfu! Het Griekse eiland biedt mooi plaatsen en dito hotels om te verblijven. Maar wat zijn nu de leukste badplaatsen op Corfu? We zetten ze voor je op een rij én geven je meteen handige hoteltips.

Agios Gordios

Leukste badplaatsen Corfu: Agios GordiosEén van de populairste badplaatsen van Corfu vind je aan de westkust van het Griekse eiland. Deze ligging is meteen één van de redenen van de populariteit van Agios Gordios; het wordt omgeven door groene bergen die langzaam aflopen richting het helderblauwe water. Aan dat helderblauwe water vind je het strand. Deze is niet alleen prachtig, maar ook nog eens schoon en veilig. Dat blijkt wel uit het Blauwe Vlag-keurmerk dat het strand heeft ontvangen.

Adios Gordios is van oorsprong een vissersdorpje dat ondanks het toenemende toerisme haar charme heeft weten te behouden. Er heerst een gemoedelijke sfeer en je kunt er kennismaken met lokale gerechten. Zeker in de tavernes rondom het strand. Bestel hier moussaka of psari plaka, oftewel vis uit de pan.

Een beetje cultuur? Het dorpje heeft haar naam te danken aan het kerkje Agios Gordios, dat vlakbij het strand ligt. Met dank aan een afstand van nog geen 20 km is een uitstapje naar de hoofdstad Corfu-Stad ook zeker een aanrader. En net buiten Agios Gordios vind je het prachtige paleis Achilleion, dat ooit werd gebouwd in opdracht van de Oostenrijkse keizerin Sisi.

Leukste badplaatsen Corfu; Agios Gordios, La Grotta VerdeVanaf het hoger gelegen La Grotta Verde heb je een geweldig uitzicht over het strand. Plus: door de adults only formule kun je hier in alle rust genieten aan o.a. het prachtige zwembad.

Acharavi

Leukste badplaatsen Corfu: AcharaviDe grootste troef van Acharavi? Dat is zonder twijfel het lange zand- en kiezelstrand, dat zich over een lengte van maar liefst 8 km uitstrekt. Het strand loopt langzaam af in zee en het blijft lang ondiep, wat maakt dat met name families naar deze badplaats op Corfu toetrekken.

Langs het strand en aan de even verderop gelegen hoofdweg vind je een bonte verzameling van restaurants, cafés, bars, souvenirwinkels en kleine supermarkten. Gezelligheid alom!

De omgeving van Archaravi wordt gekenmerkt door veel groen, o.a. in de vorm van dennenbomen en olijfboomgaarden. Je kunt hier heerlijk wandelen en ook mountainbiken behoort tot de mogelijkheden. Vanuit Archarabi start ook de mooiste wandelroute van het eiland. Beklim de 20 km verderop gelegen berg Pantokrator voor een weids uitzicht over Corfu!

Cultuurliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de restanten van de Romeinse baden, die zich net buiten het plaatsje bevinden. Met kinderen is waterpark Hydropolis een aanrader. Voor daredevils vind je er grote glijbanen, waar je soms wel even van moet slikken. Liever rustiger aan? Dan vind jij dobberen op de lazy river vast geen probleem!

Leukste badplaatsen Corfu: Acharavi, Appartementen Ionian BlueHoud jij van de vrijheid van een eigen appartement met kitchenette én verblijf je het liefst aan de kust? Dan is Appartementen Ionian Blue iets voor jou! Het complex biedt een restaurant, poolbar en zwembad én ligt nabij het strand.

Gouvia

Leukste badplaatsen Corfu: GouviaEen van de populairste badplaatsen aan de oostkust van Corfu is Gouvia, dat zich op slechts 10 km van de hoofdstad Corfu-Stad bevindt. De badplaats trekt een gemixt publiek. Zowel jongeren, gezinnen als ouderen komen hier graag.

Waar je op kan rekenen tijdens een vakantie in Gouvia? De badplaats ligt in een groene baai met fijne kiezelstranden. Aan het grootste strand – dat langzaam in zee afloopt en daarmee geschikt is voor kinderen – zijn watersporten te beoefenen en ligbedjes te huur. Aan het strand en in de straatjes rondom vind je leuke winkeltjes, cafés en restaurants.

Na het eten nog niet klaar met jouw vakantiedag? Ook het nachtleven is een pluspunt van deze badplaats op Corfu. Je vindt er leuke bars en enkele discotheken. Ben je liever overdag actief? Maak een boottocht vanuit de moderne jachthaven. Dit is de grootste haven van het eiland! Of reis per scooter af naar de hoofdstad en bezoek een van de vele bezienswaardigheden in de omgeving.

Leukste badplaatsen Corfu: Gouvia, Filippas AppartementenFilippas Appartementen is een kleinschalig complex op slechts 200 meter van het strand van Gouvia. Je kunt er rekenen op o.a. verzorgde appartementen, een buitenbad en à la carte restaurant.

Ipsos

Leukste badplaatsen Corfu: IpsosIpsos (ook wel bekend als Ypsos) betekent hoogte, maar de badplaats ligt helemaal niet hoog. Pirgi (dat feitelijk één badplaats vormt met Ipsos) betekent uitkijkpost, maar die vind je er helemaal niet.

Waarom dan deze namen? Toen de Turken Corfu wilden binnenvallen, bedachten de inwoners dat als ze dit zo noemden, de Turken vast niet aan land durfden te komen. Of het deze tactiek was of niet, de Turken zijn inderdaad nooit binnengevallen.

Chips and fish, daar draait het hier wel een beetje om. In elk geval in het hoogseizoen, als de Engelsen hun weg naar de pubs weten te vinden. In het voor- en naseizoen zie je er veel jonge gezinnen en stelletjes. Mede dankzij het fijne kiezelstrand, de mogelijkheden voor watersporten en het gemoedelijke haventje.

Badplaatsen Corfu: Ipsos, Ipsos Beach HotelIpsos Beach Hotel wordt slechts door een weg gescheiden van het strand en ook het centrum ligt op loopafstand. In het kleinschalige hotel heerst een gemoedelijke sfeer en je kunt er rekenen op o.a. een zwembad en persoonlijke service.

Nog meer toffe badplaatsen op Corfu

  • Dassia, gelegen tussen de badplaatsen Gouvia en Ipsos, trekt door de vele bars en discotheken met name jongeren aan. ’s Avonds gaat het feest door tot in de kleine uurtjes en overdag kun je jouw roes uitslapen op het lange zand-/kiezelstrand. Vanaf de aanwezige steiger kun je een verkoelende duik nemen. Extra pluspunten voor Dassia: door de centrale ligging ben je met de bus zo in o.a. Corfu-Stad.
  • Tot een jaar of 15 geleden was Kávos, dat in het zuiden ligt, een onbekend vissersplaatsje, nu wordt het gezien als het Chersonissos van Corfu. Overdag draait alles om sunsnacken en watersporten, ’s avonds gaat het dak eraf in de vele bars en discotheken.
  • De badplaats Sidari is de plek voor zij die op zoek zijn naar de ware liefde. Waarom? In de badplaats vind je Canal d’Amour. Het zeewater heeft hier een kanaal uitgesleten in de rotsen. En het verhaal gaat dat als je hier doorheen zwemt, je de liefde van je leven zou ontmoeten. Heb je die al gevonden? Dan is dit ook een fijne plek om te verblijven. Het is een gezellige en levendige badplaats, maar minder druk als bovenstaande twee badplaatsen.

En… welk van deze badplaatsen op Corfu heeft jouw voorkeur?

Fotografie: FrimuFilms | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Where to stay? De leukste badplaatsen op Corfu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *