Mooiste stranden Mykonos

Adembenemend! De mooiste stranden van Mykonos

Strandliefhebbers zijn in Griekenland aan het goede adres. Met de vele eilanden is er altijd wel een mooie spot aan zee te vinden. Dat geldt ook als je op vakantie gaat naar Mykonos. Hoewel dit een relatief klein eiland is, herbergt het adembenemende stranden.

Mykonos behoort, net als bijv. het eiland Santorini en Naxos, tot de Cycladen. Als de Cycladen ergens om bekend staan, dan is het wel om de stranden! En hoewel Mykonos slechts een oppervlakte heeft van 86 km², hoef je niet bang te zijn dat je hier nergens jouw handdoek kunt uitvouwen. Bezoek maar eens een van deze prachtige stranden op het zonovergoten eiland.

Zonnebaden in Zuid-Mykonos

Mooiste stranden Mykonos: Super Paradise BeachEén van de populairste stranden in het zuiden van Mykonos is Super Paradise Beach. Het doet haar naam eer aan, want je beleeft aan dit strand – dat bekend staat als een van de mooie stranden aan de Egeïsche Zee – echt een super-paradijselijke tijd!

Niet alleen omdat het strand goudkleurig is en de wateren eromheen uitnodigen voor een verfrissende duik of een snorkelsessie. Het is vooral geliefd om het hoge luxegehalte en een flinke dosis hipheid. Celebrities komen er graag en ’s avonds is het één groot feest met dank aan de aanwezige DJ’s.

Maar er zijn meer stranden in Zuid-Mykonos:

  • Voor een rustig dagje met de familie ga je naar Kalo Livadi Beach. Het water loopt hier langzaam af in de zee en met dank aan de parasols (die het strand overigens een Caribisch tintje geven) hoef je niet bang te zijn voor verbrande schoudertjes.
  • Paraga Beach is misschien wel één van de best georganiseerde stranden van het eiland. Er zijn voldoende ligbedjes aanwezig op het goudgele strand, je vindt er weinig troep en het loopt langzaam in zee af. Loop je via het strand naar de andere kant van de baai, dan beland je uiteindelijk bij Scorpios Beach Club. Nuttig in een stijlvolle omgeving zeker even een drankje!

De mooiste stranden nabij Mykonos-Stad

Mooiste stranden Mykonos: Platys GaliosEen dag op Platys Gialos betekent een dag optimaal genieten! Dit strand, in de vorm van een halve maan en gelegen in een schilderachtig gebied, biedt alle faciliteiten voor een comfortabel dagje.

Zo vind je aan de rand van het strand restaurants waar je terecht kunt voor een goede Griekse maaltijd en aan strandbedjes ook geen gebrek. Extra fijn: het ligt op slechts 5 km van het levendige Mykonos-Stad.

Stranden Mykonos, Myconian Ambassador - Relais & ChateauxMykonos staat bekend om de prachtige boutique hotels, zoals Myconian Ambassador – Relais & Chateaux. Je kunt hier rekenen op een luxe, stijlvolle en rustige vakantie. Platyys Hialos ligt op loopafstand, net zoals twee andere fijne stranden.

Op slechts 3,5 km van Mykonos-Stad ligt Ornos Beach, na Mykonos-Stad misschien wel een van de meest levendige plaatsen van het eiland. Rustig vertoeven is het er misschien niet, maar er is wel altijd wat te zien.

Zo leggen de meest luxe jachten hier voor de kust aan en vind je aan de rand van het strand stijlvolle bars en restaurants. Stijlvol verblijven kan hier overigens ook. Neem eens een kijkje bij Mykonos Waves Beach House.

Met het gezin op vakantie? Een van de mooiste familiestranden van Mykonos is Agios Stefanos Beach, een smal strand op ca. 5 km van Mykonos-Stad. Je vindt er ligbedjes en parasols en aan de rand zijn sfeervolle tavernes gevestigd.

De noordelijk gelegen stranden van Mykonos

Stranden Mykonos; zuidenMykonos-Stad is voor veel vakantiegangers dé plek om te verblijven, maar vanwege de drukte is het dan wel fijn als je af en toe de rust op kunt zoeken. In ca. 20 minuten rijden sta je op een pareltje van een strand, Panormos Beach. Het strand is hagelwit en het blauwe water steekt er fel tegen af. Prachtig!

Een ander relatief rustig strand in het noorden van Mykonos is Agios Sostis. Het is er zo rustig, omdat je compleet op jezelf bent aangewezen; geen bedjes, geen parasols en ook weinig plekken om een drankje te kopen. Koelbox mee & genieten van een strand dat niet crowded is, wij houden ervan!

En we gaan nog even voor je door. Fokos Beach ligt verstopt in een afgesloten baai. Maar als je het strand eenmaal gevonden hebt, hoef je het juist door de ligging met minder mensen te delen. Rust in het kwadraat!

Weet jij al aan welke van deze stranden op Mykonos jij graag gaat zonnen? Wij zouden geen keuze kunnen maken; gewoon een autootje huren en strandhoppen. Have fun, maar vergeet je vooral niet in te smeren.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *